چند صباحی است که شاهد تعطیلی خاموش و زنجیروار برخی از شعب بانکها در شهر لار و نقاط مختلف لارستان هستیم. به گزارش میلاد لارستان، وجود شعب بانکی در شهری…
چند صباحی است که شاهد تعطیلی خاموش و زنجیروار برخی از شعب بانکها در شهر لار و نقاط مختلف لارستان هستیم.
به گزارش میلاد لارستان، وجود شعب بانکی در شهری موجب تسهیل در امور مردم، امکان بهرهوری آحاد جامعه از خدمات بانکی بهویژه دریافت وام، پویایی اقتصادی شهر و غیره میشود.
از گذشته، لارستان را بهعنوان یک شهر تجاری و اقتصادی میشناسند و به همین دلیل در این شهرستان بهویژه در مرکز آن یعنی شهر لار شاهد انجام مراودات گسترده بازرگانی و تجاری بوده و هستیم.
ارتباط گسترده مردم خطه لارستان با کشورهای خارجی و در پی آن انجام تراکنشهای مالی گسترده آنها به شکل بینالمللی باعث شده است تا در بُعد بانکی مسئولان ملی و استانی توجه ویژه به لارستان داشته باشند.
در برههای از زمان این موضوع نُقل همه محافل شده بود که پس از تأسیس نخستین شعبه از یک بانک در تهران بهعنوان پایتخت، دومین شعبه از آن در شهر لار دائر میشود!! که البته بد هم بیراه نبود چراکه از هر کوی برزن در شهر لار که میگذشتیم، تابلو و ساختمان بانکهای گوناگون را میدیدیم.
با توجه به گسترش روزافزون شهر لار، تعداد زیادی از بانکها، تعداد شعب خود در نقاط مختلف شهر را گسترش دادند که این مهم علاوه بر جذب کارمند و اشتغالزایی، باعث تسهیل در خدماترسانی به مردم میشده است.
هرچند که از این نکته نباید غافل شد که بانکهای موجود در لارستان فقط کار جذب ذخایر مالی مردم این خطه را انجام میدهند و از آن سود میبرد اما در مقابل به جز پرداخت تعداد معدود وام با درصد بازپرداخت و سود بالا و همچنین قوانین سخت و دستوپا گیر، دیگر شاهد هیچگونه خدماتی بهویژه در عرصه سرمایهگذاری در این خطه نبودهایم.
گفتنی است؛ عدم مشارکت بانکها در سرمایهگذاری در خطه لارستان با توجه به حجم بالای سرمایهگذاری مردم در این بانکها، از گذشته تاکنون موجب گلایه عمومی بوده که صد البته هنوز هیچ واکنش مثبتی از سوی مسئولان و مدیران اجرایی و بانکی به آن داده نشده است!!
از موضوع عدم سرمایهگذاری مستقیم بانکها در پروژههای بزرگ و کلان در منطقه لارستان که بگذریم، وقتی یک سرمایهگذار نیز برای تسریع و تسهیل در عملیاتی کردن ایده و طرح خود جهت دریافت وام مراجعه میکند، با مخالفت یا موانع جدی با پاسکاریهای اداری روبهرو میشود یا سرمایهگذار را روانه بانکهای مرکز استان میکنند که بحث و تحلیل در این زمینه را به زمان دیگری موکول میکنیم.
اما اگر از معایب و فوائد وجود بانکها که بگذریم، از چندی پیش شاهد تعطیلی برخی از شعب بانکها در سطح لارستان بهویژه در مرکز آن یعنی شهر لار هستیم که ازجمله این موارد میتوان به تعطیلی شعبی نظیر؛
• بانک تجارت شعبه شهید باقرپوریان
• بانک ملت شعبه خیابان مدرس شمالی
• بانک رسالت شعبه میدان مدرس
• بانک ملت میدان شهید نصیری لاری
• بانک سینا شعبه خیابان مدرس جنوبی
• بانک اقتصاد نوین شعبه شهرجدید
• بانک مسکن شعبه هتل کوثر
اشاره کرد که هر یک از این شعب دارای مشتریان ثابت و البته شلوغ سطح شهر لار بودند.
در اینجا لازم است مسئولان دلیل تعطیلی شعب بانکهای مختلف که البته تعداد آنها بیش از اینهاست و در سایر نقاط لارستان نیز خبرهایی از تعطیلی آنها شنیدهشده است، توضیح دهند.
دیگر سؤالی که در اینجا مطرح میشود، آن است که تکلیف کارمندان این شعب چه میشود؟
موضوع مهم دیگری که میبایست توسط مسئولان به آن پاسخ داده شود، این است که بر اساس شنیدهها، ساختمان شعب تعطیلشده به شکل مزایده یا مناقصه باقیمتی بسیار هنگفت و گزاف به مردم لارستان فروخته میشود. این پولهایی که صرف خرید این ساختمانها میشود، آیا در لارستان میماند یا آن را به مرکز استان میفرستند؟ محل هزینه کرد این پولها که متعلق به مردم لارستان است، چگونه و کجاست؟
چرا بانکها در لارستان با سودی که از سپردهگذاری مردم این شهرستان به دست میآورند، در این شهرستان در عرصههای تولیدی و صنعتی و اشتغالزا سرمایهگذاری نمیکنند؟
ف ۱۱۰
همه ی این بانکها هم مشتری داشتن و شلوغ بود الان باید برای مراجعه به بانک اقتصاد نوین بنده از شهرجدید پاشم و برم شهرقدیم …..