جمعه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۴:۴۷ق.ظ
::آخرین مطلب ۶ ساعت پیش | افراد آنلاین: ۰

راهیابی شهر «اوز» به جمع نامزدهای نهایی نهمین دوره پایتخت کتاب ایران

شهرهای راه‌یافته به مرحله نهایی نهمین دوره پایتخت کتاب ایران و معرفی ۶ شهر به‌عنوان شهرهای «زیر چتر کتاب» و «مشتاق کتاب» معرفی شدند. به گزارش میلاد لارستان به نقل…

شهرهای راه‌یافته به مرحله نهایی نهمین دوره پایتخت کتاب ایران و معرفی ۶ شهر به‌عنوان شهرهای «زیر چتر کتاب» و «مشتاق کتاب» معرفی شدند.

به گزارش میلاد لارستان به نقل از خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست خبری شهرهای راه‌یافته به مرحله نهایی نهمین دوره پایتخت کتاب ایران سه‌شنبه (۲۶ فروردین‌ماه) با حضور علیرضا نوری‌زاده، مدیرکل دفتر مجامع و تشکل‌های فرهنگی و محسن جوادی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در اتاق جلسات معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

محسن جوادی در بخش دیگری از این نشست، گفت: شروع جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، دوره معاونت امور فرهنگی دکتر صالحی، شکل گرفت و ادامه پیدا کرد. کل فرایند پیچیده‌ای که از نوشتن تا ویرایش و چاپ و توزیع وجود دارد، برای این است که کتاب خوانده شود، به همین دلیل این بخش، زنجیره پایانی و نتیجه دادن تولید کتاب است.

وی ادامه داد: امیدواریم بتوانیم سطح مطالعه و کتابخوانی را با چنین طرح‌هایی ارتقا بدهیم، حوزه کتاب، یک پروژه چندوجهی و متناسب با شرایط اقتصادی و فرهنگی متفاوت است، گاهی شرایط اقتصادی به گونه‌ای است که دولت باید حمایت اقتصادی داشته باشد و گاهی حمایت‌ها باید مثل چنین رویدادهایی معنوی باشد.

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه کتاب در ایران، تاریخ قدیمی دارد و دنیا، ایران را با کتاب می‌شناسد، گفت: همه نگاه ما به شهرها نیست و به روستاها نیز توجه ویژه داریم و گاهی نقش ابن‌سینا را یک روستایی دارد و نباید حمایت از کتابخوانی در روستاها را دست کم بگیریم.

جوادی با بیان اینکه امیدوارم هرچه جلوتر می‌رویم ابتکارات و خلاقیت بیشتر شود، گفت: امیدوارم بحث تعاملات بین‌المللی شهرها نیز در نظرگرفته شود و به همین دلیل باید در برنامه‌ریزی‌ها نیز یک گام جلوتر برویم و این پروژه‌ها از حالت تشریفات خارج شود و فقط بر روی کاغذ باقی بماند، بلکه به مرحله اجرایی برسد.

سرپرست معاونت امور فرهنگی گفت: خیلی روی اعتبارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تمرکز نکنیم و رابطه‌ای بین نهادهای دولتی و عمومی و اشخاص به این حوزه داشته باشیم، تمهیدات اولیه اندیشیده شده و امیدوارم، فضای کار در این حوزه بازتر شود.

وی افزود: امیدوارم سرانه مطالعه افزایش پیدا کند و عمق مطالعه را به اشکال مختلف افزایش دهیم؛ در این جریان، پایتخت کتاب و شهر دوستدار کتاب، نمادی برای حوزه ترویج کتابخوانی به شمار می‌آید.

علیرضا نوری‌زاده در سخنانی با اشاره به چگونگی روند این رویداد، گفت: این جشنواره اکنون به ایستگاه نهم رسیده است و محوریت آن مجموعه‌ای از رویدادهای کتاب‌محور است، سال گذشته سمنان پایتخت کتاب ایران بود که برنامه‌های خلاقانه و استفاده از فناوری‌های نوظهور و شبکه‌سازی دلیل اصلی انتخاب آن بود. تاکنون نیشابور، یزد، شیراز، بوشهر، اهواز، سنندج و … به عنوان پایتخت کتاب انتخاب شدند.

نوری‌زاده با بیان اینکه اوسال به لحاظ کیفی برنامه‌ها رشد خوبی داشت، گفت: اما به لحاظ کمّی، چندان درخور توجه نبود؛ چون نتوانستند خود را به استانداردهای جشنواره نزدیک کنند اما در نهایت ۴۷ شهر به مرحله داوری راه پیدا کردند.

وی ادامه داد: در این حوزه، ملاک‌های داوری تبیین شده بود، در مرحله نخست، بعد از غربالگری در دبیرخانه، داوران شهرها و برنامه‌های آن‌ها را داوری شد.

نوری‌زاده درباره برخی از ویژگی‌ها و معیارهای داوری، بیان کرد: برنامه‌ها باید قابلیت شبکه‌سازی داشته باشند تا در طول سال، امکان اجرای آن‌ها وجود داشته باشد؛ علاوه‌براین باید از قابلیت الگوبرداری نیز برخوردار باشند؛ زمان‌بندی دقیق و ضمانت اجرایی نیز از دیگر معیارهای داوری جشنواره است.

مدیرکل مجامع و فعالیت‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: شهرهای دوستدار کتاب شهرهایی هستند که قابلیت پایتخت کتاب ایران شدن را دارد، تمام موارد بررسی و با حضور داوران و نمایندگان بخش‌های مختلف پایتخت کتاب انتخاب خواهد شد.

به‌گفته وی، شهرهایی داشتیم که تلاش کردند و استمرار داشتند و همیشه در جشنواره شرکت می‌کردند اما با توجه به اینکه رقابت نزدیک و تنگاتنگ بود، انتخاب نشدند. در این زمینه طبق بیانیه هیئت داوران شهرهایی با عنوان «شهرهای مشتاق کتاب» انتخاب شدند.

وی افزود: ترویج کتاب و کتابخوانی در این رویداد اهمیت دارد. نگاه ویژه‌ای به شهرهای محروم داشتیم و به همین دلیل عنوان «شهرهای زیر چتر کتاب» را نیز انتخاب کردیم و دو شهر انتخاب شدند؛ شهرهایی که علاقه‌مندند فعالیت کتابی خود را به شهرهای دیگر نشان بدهند اما امکانات نداشتند.

در پایان این نشست، نوری‌زاده شهرهای دوستدار کتاب و نامزد «پایتخت کتاب» را معرفی کرد. بهشهر از استان مازندران، لاهیجان از استان گیلان، شاهین‌شهر و میمه از استان اصفهان، قزوین از استان قزوین، ارومیه و بیشترین امتیاز به شهر اوز اختصاص دارد.

همچین شهرهای خوی، سیرجان، سبزوار شهرهای «مشتاق کتاب» و شهرهای رابُر، و فهرج به عنوان شهرهای «زیر چتر کتاب» معرفی شدند.‌

ف ۱۱۰

 

نوشته شده در تاریخ:سه شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۷:۴۴ب٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین