از محصول مقوی و مغذی خرما فرآوردههای گوناگونی نظیر قهوه، معجون، کلوچه و غیره استحصال و فرآوری کرد. به گزارش میلاد لارستان، درخت نخل از مقاومترین و سازگارترین درختان در…
از محصول مقوی و مغذی خرما فرآوردههای گوناگونی نظیر قهوه، معجون، کلوچه و غیره استحصال و فرآوری کرد.
به گزارش میلاد لارستان، درخت نخل از مقاومترین و سازگارترین درختان در مناطق گرموخشک در جنوب کشور و لارستان است. این درخت به جهت نیاز کم به آب، سازگاری با گرما، سبز بودن در تمام فصول، حجم محصول بالا، محصولات متنوع و باکیفیت، قابل استفاده بودن برگ و پنیر آن علاوه میوه و غیره، می توان از ثمرات آن به شکل بهینه بهره جست و به درآمد پایدار دست یافت.
درخت نخل، از درختان استراتژیک، ارزشمند، به نسبت ارزان و فراوان در لارستان است که میتوان با تلفیق علم با محصولات درخت نخل، استفاده حداکثری از این محصول داشت.
۱- در ابتدا خودتان را معرفی کنید؟
علی اسدی لاری، نماینده شرکت «امید رایان محصولات ایرانیان» با برند تجاری «اُرما»، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه شیراز، رشته مهندسی کشاورزی گرایش فناوری های پس از برداشت (post Harvest) محصولات کشاورزی هستم.
۲- در حال حاضر محصولات شما چیست با چه نامی شناخته می شود؟
محصولات شرکت «اُرما» در حال حاضر با تمرکز بر انواع فرآورده های خرمایی و کنجدی نظیر عرضه انواع خرما به صورت بسته بندی، شیره خرما، معجون خرما، قهوه هسته خرما، انواع کلوچه خرمایی، نان برنجی، حلوا ارده، کرم ارده در طعم های متنوع و غیره است که همه محصولات با نام تجاری «اُرما» به بازار عرضه میشود.
۳- چه شد برند «ٱرما» را برای برند خود انتخاب کردید؟
برای تعیین نام تجاری فاکتور های مختلفی پُرمحتوا بودن، ارتباط نام با محصولات و بومی بودن نام انتخابی که در نهایت پس از مشورتهای مختلف نام تجاری «ٱرما» که به زبان لاری معنی خرما میدهد.
۴- مواد اولیه خود را عمدتا از کجا تهیه می کنید؟
مواد اولیه اغلب از خود منطقه تامین می گردد و در صورت عدم موجودی در منطقه لارستان،از شهر های دور و نزدیک تامین می شود/ مواد اولیه شامل خرما، هسته خرما و دیگر مواد اولیه است.
۵- محصولات شما عمدتا به کجاها ارسال می شود و نحوه بازاریابی شما چگونه است؟
محصولات تا کنون در سطح استان فارس توزیع میشد اما از آذرماه سال جاری اقدام به پخش سراسری محصولات به شهرهای مختلفی نظیر تهران، مشهد، اصفهان و غیره آغاز می شود.
۶- تا چه به بازاریابی الکترونیکی اعتقاد دارید و چگونه از این کار بهره برده اید؟
بازاریابی محصولات به طُرق مختلفی انجام میگیرد که می توان به روش های ویزیتوری حضوری، تبلیغ در شبکه های اجتماعی، فروش آنلاین، تبلیغات شهری و غیره اشاره کرد. در حال حاضر مشتریان میتوانند جهت ارتباط بیشتر با شماره ۰۹۹۱۷۰۴۲۰۰۷ تماس بگیرند یا از در فضای مجازی ما را به آدرس khorma_orma@ دنبال کنند و یا به شکل حضوری به آدرس لار، شهرقدیم، خیابان مدرس جنوبی، خیابان حاج غفوری، پس از اصناف مراجعه کنند.
۷- محل استقرار شرکت شما کجاست؟
شرکت «ٱرما» در مرکز رشد و واحدهای فناوری لارستان مستقر است و اکنون برای ۷ نفر شغل ایجاد شده است.
۸- برای فصل خارج از خرما آیا برای تولید و فروش فرآوردههای خرما به خصوص شیرینی های لاری برنامه دارید؟
خرما و فرآورده های آن تقریبا در همه فصول سال موجود است و اختصاص به زمان و فصل خاصی ندارد.
در مورد شیرینیهای محلی نیز مطالعات زیادی را انجام داده ایم و یکی از چالش های بزرگ در مورد آن ها Expire و مدت کم ماندگاری آنها و از طرفی کیفیت خوشمزگی آن ها در Fresh بودن آن هاست. اگر موفق شویم آن ها را صنعتی کنیم قطعا جای کار بسیار زیادی دارد.
هرچند که این امر مستلزم تحقیق و پژوهش های علمی بسیاری است. در حال حاضر توانسته ایم ۲ محصول قهوه هسته خرما و معجون خرما را به عنوان یک محصول تجاری به بازار عرضه کنیم.
۹- پیشنهاد شما به تولید کنندگان چیست؟
پیشنهاد به تولیدکنندگان عزیز این است که از ظرفیت های بسیار زیادی نظیر محصولات کشاورزی که در لارستان تولید می شود و بخش قابل توجهی از آنها به صورت خام و فله و بدون هیچ گونه بسته بندی و فرآوری از منطقه خارج میشود و از جنبه دیگر موقعیت مناسب جغرافیایی لارستان جهت صادرات محصولات وجود دارد، به این عرصه ورود کنند و سرمایههای خود را به منظور ایجاد صنایع و رونق اقتصادی منطقه به جریان بیاندازند.
۹- برنامه آینده شما جهت توسعه کار خود چیست؟
برنامه و تارگت های کوتاه مدت و بلند مدت زیادی در دستور کار شرکت قرار دارد و از جمله آن ها می توان به برندینگ«تجاری سازی»، در دست گرفتن سهم قابل توجهی از بازار، کارآفرینی برای دانش آموختگان و جوانان لارستانی و غیره اشاره کرد.
۱۰- توقع شما از مسئولین؟
با توجه به اینکه در چند سال گذشته کشور با رهنمود های مقام معظم رهبری به سمت تولید و کارآفرینی رفته است از مسئولین تقاضا می شود زیر ساخت های لازم را برای این امر به وجود آورند و در جهت پرداخت تسهیلات بلند مدت مناسب و تامین اعتبارات لازم مساعدت های لازم را انجام دهند چراکه بدون تامین اعتبارات و زیر ساخت های مناسب تولید و کارآفرینی محقق نمی شود.
متاسفانه باید گفت زیر ساخت ها بسیار ضعیف و اندک است. از طرفی در کشور به دلیل مرتبط نبودن ادارات با یکدیگر بیشتر اراده بر نشدن است و نه تشویق و ترغیب تولیدکنندگان!!
متاسفانه همه این امور و مشکلات تولیدکنندگان را دلسرد می کند. البته لازم به ذکر است در سطح لارستان مسئولین دلسوز زیادی وجود دارند که باید ازآن ها تقدیر و تشکر کرد.
۱۱- کلام آخر ؟
شهرستان لارستان دانش آموختگان و نخبگان بسیار زیادی دارد خواهش من این است که از سرمایه های گران بهای این شهر بهره ببرید و از دانش و خلاقیت آن ها استفاده کنید. بدون شک تجربه افراد کارکرده و با تجربه در کنار انگیزه و دانش جوانان نتیجه های بسیار درخشانی را به همراه دارد. از مجموعه دارالایتام امام علی (ع) لارستان کمال تشکر را داریم و همچنین از از روزنامه میلاد لارستان جهت دعوت و انجام مصاحبه با مجموعه اُرما تشکر می کنم و آرزوی بهترین ها را برای شما و لارستانی های عزیز دارم.
ح ۳۱۳/ف ۱۱۰
سلام-خدا قوت – نوآوری در محصولات بومی برای ارزش افزوده بیشتر محصولات چه در بازار داخل و چه برای صادرات یک امر مهم و ضروری است.در حال حاضر سوال اینجاست که ملاک عمل برای تعیین کیفیت محصولات شما چیست؟ و نظارت بر فرایند تولید برطبق چه اصولی انجام میشود؟
آیا برای محصولات خود پروانه استاندارد و سیب سلامت دریافت کرده اید؟
عزیر هستم از دبی
خیلی خوشحال شدم از فعالیت شما عزیزان و خوشحال ميشوم اگر بتوانم در جهت همکاری با شما عزیزان در معرفی فرآورده های شما همکاری انجام بدهم
احسنت بر شما