مدیر جهاد کشاورزی گراش گفت: مبارزه و عملیات سم پاشی با کنه گرد آلود یا ( تارعنکبوتی خرما) در حدود ۸۰۰ هکتار از نخلستان های این شهرستان جنوبی آغاز شده…
مدیر جهاد کشاورزی گراش گفت: مبارزه و عملیات سم پاشی با کنه گرد آلود یا ( تارعنکبوتی خرما) در حدود ۸۰۰ هکتار از نخلستان های این شهرستان جنوبی آغاز شده ست.
به گزارش میلاد لارستان، حسن مرادی در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: به منظور کاهش خسارت وارده به محصول خرما در اثر آلودگی به آفت کنه گردآلود، هرساله عملیات کنترل این آفت از اواخر اردیبهشت شروع میشود و تا اوایل تیرماه نیز ادامه دارد.
آفت کنه تار عنکبوتی با آغاز گرما و فصل تابستان هم زمان با آغاز رنگ زنی محصول خرما پیدا می شود و کنه با مکیدن شیره میوه موجب لاغر شدن آن می شود.
وی تاکید کرد: قرار گرفتن یک لایه تار روی میوه و خاک آلوده و نامرغوب شدن محصول از مهمترین علائم فعالیت این آفت است و در صورت طغیان ، کنه با مکیدن شیره میوه باعث لاغر شدن و نابودی محصول درخت خرما میشود.
مدیر جهاد کشاورزی گراش ادامه داد: در این شهرستان با داشتن حدود یک هزار و ۵۰۰ هکتار نخیلات آبی و دیم، سالانه رقمی افزون بر پنج هزار تن خرما و رطب تولید و روانه بازار می شود.
زاهدی، خاصویی و شاهانی از مهمترین ارقام موجود خرما در شهرستان گراش است.
مرادی با اشاره به اهمیت حفظ و نگهداری از ارقام سنتی و بومی نخیلات در این شهرستان، اضافه کرد: ترویج و توسعه ارقام تجاری همچون پیارم و مجول و همچنین توسعه واحدهای فرآوری و بسته بندی خرما در شهرستان از اولویتهای برنامه ۵ ساله مدیریت در حوزه باغبانی است.
وی گفت: ایجاد صنایع فرآوری ، توسعه زنجیره تولید، اصلاح باغ ها و همچنین افزایش میزان صادرات خرما و سایر محصولات کشاورزی از جمله برنامه ها و سیاست های راهبردی این اداره و سازمان جهاد کشاورزی استان فارس است.
استان فارس با بیش از ۳۰ هزار هکتار سطح زیرکشت خرما و همچنین تولید سالانه افزون بر ۱۸۰ هزار تن خرما جایگاه ویژه ای در تولید این محصول مهم باغی در کشور دارد.
ف ۱۱۰