جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۲۰ب.ظ
::آخرین مطلب 3 ساعت پیش | افراد آنلاین: 0

اوز؛ کاندیدای انتخاب هشتمین دوره پایتخت کتاب ایران

  معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری رویداد معرفی و انتخاب پایتخت کتاب ایران با اعلام نامزد‌های کسب این عنوان، گفت: هشتمین پایتخت کتاب ایران،…

 

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری رویداد معرفی و انتخاب پایتخت کتاب ایران با اعلام نامزد‌های کسب این عنوان، گفت: هشتمین پایتخت کتاب ایران، شهریور‌ماه معرفی می‌شود.

به گزارش میلاد لارستان به نقل از خبرگزاری فارس، نشست خبری هشتمین دوره انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران با حضور یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اسماعیل جانعلی‌پور، مدیرکل دفتر مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌‌های فرهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دوشنبه ۱۶ مرداد در ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در این نشست احمدوند با اشاره به روند راه‌یابی شهرها به مرحله نیمه نهایی رویداد پایتخت کتاب گفت: حدود ۱۰۵ شهر وارد این رقابت شدند که ۷۶ شهر به‌طور کامل مراحل ارسال مدارک و ثبت‌نام را طی کردند و در نهایت ۱۲ شهر به‌عنوان شهرهای دوستدار کتاب انتخاب شدند. از ۲۴ استان، متقاضی داشتیم که فراگیری خوبی در کشور است و این نشان‌دهنده اهمیت موضوع کتاب در شهرهای مختلف است.

وی افزود:‌ از دبیرخانه انتخاب و معرفی «پایتخت کتاب ایران» و اعضای شورا و هیأت داوری و همکاران اداره کل مجامع و دستگاه‌های مختلفی که در این کار همکاری کردند تشکر کنم. ۲۴ مرداد‌ماه طی مراسمی در برج آزادی، با حضور مسئولان و نمایندگان این ۱۲ شهر، به‌طور رسمی رقابت نهایی بین ۱۲ شهر برای معرفی پایتخت کتاب ایران آغاز خواهد شد و پایتخت کتاب ایران، شهریورماه انتخاب و معرفی می‌شود.

احمدوند ادامه داد: در انتخاب شهرهای دوستدار کتاب، تلاش شده به برنامه‌های متنوع شهرها توجه شود. لازم بوده که شهرها از ظرفیت‌های مختلف استفاده حداکثری کنند؛ یعنی دستگاه‌های مختلف رسمی و عمومی همراهی کردند و از ظرفیت‌های مردمی و بخش خصوصی به‌صورت‌ حداکثری‌ باید استفاده می‌شد. در این شهرهای نامزد، این اتفاق رخ داده و از امکانات و ظرفیت اصلی استفاده شده است، همچنین از توان مردمی، بخش خصوصی، مروجان و فعالان حوزه کتاب به این رویداد، فرا خوانده شدند. امیدواریم مرحله جدیدی با شور و اشتیاق در شهرها برای کسب عنوان پایتختی کتاب ایجاد شود.

وی با اشاره به شاخص‌هایی که برای انتخاب این شهرها مد نظر بوده گفت:‌ این شاخص‌ها عبارتند از: جامعیت در توجه به همه اقشار و بهره‌مندی از خدمات مربوط به حوزه کتاب؛ ازجمله جامعه معلولان و آسیب‌دیدگان، زندانیان، کودکان و تنوع مخاطب و دسته‌بندی‌های مختلف اقشار درنظر بود. بهره‌گیری از ظرفیت خیّران در شهرها برای بهره‌مندی از ظرفیت آن‌ها به موضوع کتاب و ترویج کتابخوانی، توجه به ظرفیت‌های رسانه‌ای در اختیار شهرها برای سامان دادن این ظرفیت‌ها در مسیر ترویج کتابخوانی، توجه به ظرفیت سازمان‌ها و نهادها، طراحی و اجرای شیوه‌های جذاب رقابتی بین طرح‌های مردمی در زمینه کتاب، بهره‌گیری از توان فناوری‌های نو و شرکت‌های فعال در این زمینه‌ها، ارائه طرح‌هایی با قابلیت توسعه و تکثیر، توجه به ویژگی‌های قومی، محلی و اقلیمی، ارائه ضمانت‌های اجرایی برای طرح‌های مختلف، بهره‌مندی از ظرفیت‌ بنگاه‌های اقتصادی در شهرها و ایجاد همگرایی بین مدیران استانی و شهری در حمایت از مسئله پایتختی کتاب.

احمدوند ادامه داد: بعد از اعلام شهرهای نامزد، ارزیابی میدانی در همه شهرها به همت دبیرخانه انجام می‌شود و براساس ارزیابی میدانی و مشاهدات و فعال بودن طرح‌ها و برنامه پایتخت کتاب، انتخاب خواهد شد. شهرهای دوستدار کتاب از امکانات ویژه‌ای برخوردار خواهند شد و امیدواریم این عنوان تحولی در موضوع ترویج کتاب در شهرها ایجاد کند.

وی افزود: اولویت برنامه‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با شهرهایی هستند که به‌عنوان شهر دوستدار کتاب معرفی می‌شوند. بسته فرهنگی و آموزشی در موضوعات فرهنگی و هنری برای این شهرها تدوین شده و با استفاده از ظرفیت‌های مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد، دوره‌های آموزش‌های مختلفی در این شهرها برگزار خواهد شد. تجهیز کتابخانه‌ها و توجه به پدید‌آورندگان و برگزاری جشنواره های ویژه با محوریت کتاب در این شهرها بخشی از طرح‌هایی رویدادهایی است که امیدواریم اجرا شود.

در این نشست، از استان اصفهان، شهرهای شاهین‌شهر، میمه و اصفهان، از البرز، شهر کرج، از آذربایجان غربی، شهر ارومیه، از خراسان‌رضوی، سبزوار، از استان سمنان، شهر سمنان، از استان فارس شهر اوز و صدرا، از قزوین شهر قزوین، از کرمان شمالی شهر رابر، از گیلان شهر فومن، از مازندران شهر آمل به عنوان شهرهای دوستدار کتاب در هشتمین دوره این رویداد معرفی شدند.

ف ۱۱۰

 

نوشته شده در تاریخ:سه شنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۸:۱۴ق٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

2 Responses to “اوز؛ کاندیدای انتخاب هشتمین دوره پایتخت کتاب ایران”

  1. معلم. لاری گفت:

    آفرین بر اوز شهر فرهنگی. منطقه. لارستان بزرگ. که مایه. افتخار. هستند اوزیها شایسته همه گونه پیشرفت. هستند

  2. الهه گفت:

    زحمت،فعال و تلاش خانم فاطمه گل حقیقت ستودنی هست در کتابخوانی.ان شا الله روز برسه فیشور با تلاش این بزرگوار و همسرش پایتخت کتاب ایران بشه.
    فاطمه گل دوستت دارم از طرف الهه دوستدار همیشگی تو از کاشان پایتخت کتاب ایران هر جا هستی سلامت و سربلند باشی عزیزم بانوی فرهنگی ایران

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین