بزرگداشت هفته ملی جمعیت و تجلیل از مقام ماما و فعالین عرصه جمعیت برگزار شد. به گزارش میلاد لارستان، جشن بزرگداشت هفته ملی جمعیت و تجلیل از مقام ماما و…
بزرگداشت هفته ملی جمعیت و تجلیل از مقام ماما و فعالین عرصه جمعیت برگزار شد.
به گزارش میلاد لارستان، جشن بزرگداشت هفته ملی جمعیت و تجلیل از مقام ماما و فعالین عرصه جمعیت با حضور دکتر داریوش دهقان فرماندار ویژه لارستان، دکتر محسن سلمان پور، رئیس دانشکده، معاونین و مدیران ارشد ستادی و ماماها و مراقبین سلامت در حوزه جوانی جمعیت در سالن شهید نوبخت برگزار شد.
رییس دانشکده علوم پزشکی لارستان در آیین هفته ملی جمعیت با بیان اینکه مقوله جمعیت یک بحث استراتژیک و امنیتی در حوزه ملی است، اظهار داشت: سرمایه نیروی انسانی و نخبگان کنونی جامعه ایران، نتیجه فرزندآوریها در دهه ۶۰ است.
محسن سلمان پور با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی از سیستم نظام شبکه عملکردی ماماها و مراقبین سلامت الگوبرداری کرده است، افزود: وزارت بهداشت دستگاه اجرایی برتر در حوزه «جمعیت» شد
وی تصریح کرد: علی رغم تصویب قانون خوب جوانی جمعیت به دلیل عملکرد ضعیف مدیران و تلاش کم مسئولین رقم ناچیزی از این اعتبار در سال ۱۴۰۲ توسط ارگانها احصا شد.
این مسئول با اذعان به اینکه طی یکسال گذشته در مرکز ناباروری لارستان حداقل سه نوزاد به دنیا آمده و تعدادی هم ضمن موفقیت درمان IUI، منتظر تولد نوزادان هستیم، خاطر نشان کرد: با تلاش همکاران ما در حوزه های مرتبط بهداشت و درمان، در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل ۹/۱ درصد افزایش نرخ باروری جمعیت ایرانی در لارستان داشتیم.
رییس دانشکده علوم پزشکی لارستان با اشاره به اینکه احساس وظیفه ماماها و مراقبین سلامت ما در مجموعه قابل تقدیر است، ادامه داد: شعا و اخلاقا نسبت به جمعیت جامعه مسئول هستیم.
وی اضافه کرد: مشکل ما گفتمان جمعیت در بین عامه مردم نیست، مشکل ما فرهنگ سازی عمیق برای مسئولین است.
در این مراسم مدیر مدرسه علمیه امام علی بن ابی طالب علیه السلام لارستان نیز در سخنانی گفت: عملکرد ماما صرفاً در اقدامات فیزیولوژی در تولد نوزاد نیست، همراهی و آرامش او در کنترل آرامش مادر در زمان تولد نوزاد بسیار موثر است.
حجتالاسلام والمسلمین رضایی افزود: ضور مثبت و با تجربه ماما در کنار مادر و نوزاد، نقش بسزایی در آرامش روانی جامعه دارد.
وی تصریح کرد: دون شک مدد خاص خداوند به واسطه فرزندان به پدر و مادر می رسد.
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی لارستان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه در کشورهای توسعه یافته، روند توسعه یافتگی در شرایط جوانی جمعیت محقق شده است، گفت: شاخص مرگ مادر باردار در کشور ۲۲/۴ درصد و طی سه سال گذشته در منطقه تحت پوشش علوم پزشکی لارستان، ۷/۹ یعنی چیزی معادل یک سوم آمار کشوری است.
دکتر فزونی افزود: بدون تردید موفقیت های حاصل در حوزه جوانی جمعیت با تلاش های متعدد همکاران در معاونت های بهداشت و درمان است.
ف ۱۱۰