رئیس دانشکده علوم پزشکی لارستان با بیان اینکه دستگاه آنژیوگرافی قلبی مغزی نصب شده در دانشکده با مساعدت بلاعوض حدود ۸ میلیارد تومانی بنیاد خیریه هاشمی لارستان تامین اعتبار شده…
رئیس دانشکده علوم پزشکی لارستان با بیان اینکه دستگاه آنژیوگرافی قلبی مغزی نصب شده در دانشکده با مساعدت بلاعوض حدود ۸ میلیارد تومانی بنیاد خیریه هاشمی لارستان تامین اعتبار شده اظهار داشت: کل اعتبار خرج شده تاکنون برای دستگاه مذکور حدود ۲۵ میلیارد تومان می باشد.
دکتر محسن سلمان پور در گفتگوی اختصاصی با میلادلارستان اظهار داشت: دستگاه مذکور حدود ۱۵ ماه پیش تهیه شده و مقرر بوده بهره برداری از آن صورت پذیرد، لیکن چند ایراد بزرگ بر سر راه راه اندازی آن وجود داشته است که باعث تاخیر در استفاده از آن گردید.
وی با بیان اینکه اولین و مهمترین موضوع فضای فیزیکی تعبیه شده برای مجموعه آنژیوگرافی در مجموعه بود افزود: فضای تعبیه شده متناسب با دستگاه شرکت زیمنس بوده که مقرر گردیده بود توسط هیات امنای ارزی وزارت بهداشت جهت دانشکده علوم پزشکی لارستان تخصیص یابد (نوع زیمنس ۲۰۰۶ با مبلغ ۱۳ میلیارد تومان)؛ این در حالی است که در صورت برنامه ریزی برای تامین دستگاه فیلیپس مدل ۲۰۲۲ که از نوع آنژیوگرافی مغزی و قلبی بود اعتباری بالغ بر ۱۹٫۵ میلیارد تومان مورد نیاز بوده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه طی رایزنی های صورت گرفته با بنیاد خیریه هاشمی تامین حدود ۸ میلیارد اعتبار مورد نیاز بیش از مبلغ دستگاه قبلی و برخی ملحقات را بنیاد خیریه هاشمی تقبل نمود تا دستگاه آنژیوگرافی بروزتری وارد مجموعه خدمت رسانی علوم پزشکی لارستان گردد افزود: با توجه به موارد فوق و اینکه فضای اولیه برای دستگاه زیمنس طراحی شده بود و با عنایت به تفاوت شکل دستگاه زیمنس که سقفی بوده و فیلیپس که زمینی می باشد لاجرم فضای فیزیکی و نوع جانمایی باید تغییر می یافت.
سلمان پور ادامه داد: البته با تغییرات اعمال شده بر روی فضای فیزیکی توسط پیمانکار و برخی ایرادات نماینده شرکت فیلیپس در ایران جهت راه اندازی دستگاه در خصوص فضا و در ادامه مرتفع نمودن ایرادات مذکور، نهایتا پایال سال ۱۴۰۲ فضای فیزیکی مذکور آماده گردید.
رئیس دانشکده علوم پزشکی لارستان تجهیز دستگاه مذکور به UPS (برق اضطراری) را به عنوان چالش بعدی عنوان نموده و افزود: تامین UPS با ارز ۲۸ هزار تومانی نیز بیش از ۳ میلیارد تومان هزینه داشت که تامین آن برای دانشکده با دشواری همراه بوده لیکن با رایزنی صورت گرفته نهایتا تا خرداد ۱۴۰۳ نیز تجهیز مذکور تهیه گردید.
سلمان پور در ادامه با بیان اینکه از خرداد تا مهرماه نیز مباحث کارشناسی فنی و پیش راه اندازی و حل مشکلات دستگاه توسط کارشناسان شرکت فیلپس در دستور کار قرار گرفته اظهار داشت: خوشبختانه این مهم انجام گرفته و طی روزهای گذشته نیز همان گونه که در خبرها بیان شده بود راه اندازی اولیه صورت گرفته و پذیرش بیماران آنژیوگرافی نیز آغاز گردیده است.
رئیس دانشکده علوم پزشکی لارستان به ذکر این نکته نیز پرداخته و اظهار داشت: با توجه به اینکه در مجوعه علوم پزشکی لارستان اتاق عمل قلب باز وجود نداشته و اساسا آنژیوگرافی ریسک خاص احتیاج به عمل قلب باز در صورت پارگی رگ در حین استفاده از استنت را خواهد داشت لذا مریض های به اصطلاح گرید بالا (حاد) در حال حاضر قابل پذیرش نبوده و مریض های عادی تر در حال حاضر پذیرش خواهند شد.
(توضیح : فنر قلب یا استنت گذاری روشی ایمن برای برطرف کردن گرفتگی عروق است. در این روش وسیلهای شبیه به فنر داخل رگ قرار میگیرد و آن را باز میکند. در آنژیوگرافی و استنت گذاری پزشک یک کاتتر را وارد رگهای اصلی میکند و با تزریق رنگ خاصی به درون رگها، وضعیت رگهای بدن را بررسی میکند. اگر در طی آنژیوگرافی، متخصص قلب و عروق تشخیص داد که رگی در بدن بیمار گرفته است، ممکن است بالن قلب یا همان آنژیوپلاستی را تجویز کند)
سلمان پور ادامه داد: جهت راه اندازی اتاق عمل قلب باز هم چالش مهمی وجود دارد و آن هم عدم وجود بالن پمپ قلبی ریوی مورد نیاز است. وی بیان داشت: این تجهیز از بیرون بدن به قلب متصل شده و باعث می شود که قلب کار کند و بعد از آن بررسی روی رگ و یا عملی که مدنظر است انجام گیرد.
رئیس دانشکده علوم پزشکی لارستان در تکمیل احتیاج به این تجهیز و اقدامات صورت پذیرفته بیان داشت: این دستگاه حدود ۶ میلیارد تومان اعتبار نیاز داشته که ۳ میلیارد تومان آن طی تفاهم نامه با هیات امنای ارزی وزارت بهداشت پرداخت شده و قرار بوده الباقی (۵۰% باقیمانده) نیز پس از تحویل تجهیز پرداخت گردد. لیکن متاسفانه در بودجه و ضوابط اجرایی بودجه ۱۴۰۳ مقرر گردیده که تجهیزات سرمایه ای پزشکی از کد کالای ۲۱ به ۲۲ تغییر یابد . این امر باعث شد که تخصیص ارز ۲۸ هزار تومانی برای آن حذف گردد.
وی افزود: در ادامه نیز درخواست افزایش پیش پرداخت از سوی تامین کننده تجهیز صورت گرفته که متاسفانه در توان دانشکده نبوده است.
سلمان پور با بیان اینکه چندین جلسه مختلف نیز با حضور فرماندار ویژه لارستان و مدیرعامل محترم بنیاد هاشمی صورت پذیرفت ولی منجر به نتیجه نگردیده اظهار داشت: امیدواریم بتوان با رایزنی با خیرین محترم و همچنین مساعدت وزارت بهداشت تامین اعتبار این امر نیز انجام گرفته و اتاق عمل قلب باز در دانشکده علوم پزشکی لارستان راه اندازی گردد
باسلام
آخر مشخص شد این دستگاه چه موقع آماده خواهد شد هنوز که بیماران به فسا و شیراز ارجاع داده می شوند چراس پیگیر سریع نسیتند از قول اول ۴ ماهه راه اندازی می گردد چند ماه بیشتر گذشته است