عرق خوشبخو، خوشطعم و ناب «طارونه» از نخلستانهای لارستان تولید و به سطح بازار عرضه میشود. به گزارش میلاد لارستان، از درخت نخل یا بعبارتی فَسیل در کنار تولید…
عرق خوشبخو، خوشطعم و ناب «طارونه» از نخلستانهای لارستان تولید و به سطح بازار عرضه میشود.
به گزارش میلاد لارستان، از درخت نخل یا بعبارتی فَسیل در کنار تولید خرما، یک محصول بنام عرق طارونه بدست میآید.
عرق طارونه را از غلاف یا به زبان لاری «بُکُم» درخت نخل تهیه می کنند. به این صورت که این غلافها را که بوی مطبوع و خوشایندی دارند را در دیگ میجوشانند. بخار آن را پس از سرد کردن به مایع تبدیل می کنند.
این روزها که فصل گَردهافشانی درخت نخل است، از ماده داخلی غلافها، برای گردهافشانی و از پوسته آن به منظور تهیه عرق ناب «طارونه» تولید میشود.
فصل گردهافشانی درخت نخل از ۴۰ روز قبل از عید تا ۴۰ روز پس از عید نوروز ادامه دارد.
کار استخراج عرق تارونه بوسیله دستگاه عرقگیری انجام میشود که بین ۸ تا ۱۰ ساعت طول میکشد تا ۱۰ لیتر طارونه تولید شود.
امروزه پزشکان نیز برای درمان بسیاری از بیماریها و مشکلات آن را تجویز می کنند و به مصرف آن توصیه می کنند. از خواص بیشمار این گیاه می توان به تقویت قوای جنسی، ضد درد مفاصل، رفع بیماری های روماتیسمی، مقوی اعصاب، ضد افسردگی، درمان بی خوابی، تقویت دستگاه گردش خون، از بین بردن زردی، مفید برای سلامت قلب و عروق اشاره کرد.
عرق طارونه داری طبع گرم و معتدلی است. این عرق گیاهی برای افراد سرد مزاج بسیار مفید است.
در لارستان از عرق طارونه معمولاً بشکل شربت طارونه و همچنین به همراه فالوده لاری به ویژه در ماه مبارک رمضان صرف میشود.
در ادامه گزارشی از محمد اثنیعشری خبرنگار صدا و سیما را در این خصوص میبینیم:
ف ۱۱۰