یکی از مهم ترین الزامات و موارد مورد توجه در زمینه توسعه صادرات از یک منطقه طریقه و شیوه نگهداری و تضمین سلامت محصول تا مقصد میباشد. این مهم در…
یکی از مهم ترین الزامات و موارد مورد توجه در زمینه توسعه صادرات از یک منطقه طریقه و شیوه نگهداری و تضمین سلامت محصول تا مقصد میباشد. این مهم در مورد محصولات غذایی به صورت دقیق تری بایستی مورد توجه قرار گیرد. بر این اساس وجود مراکز نگهداری محصولات شامل مراکز سردخانه ای زیر صفر و بالای صفر می تواند مورد اشاره قرار گیرد.
۲۴ آذرماه ۹۳ علی ارغون رئیس جدید جهاد کشاورزی لارستان در نخستین نطق خود پس از انتصاب به معاون سازمان و مدیر جهادکشاورزی لارستان یکی از اولویت های کاری خود را، احداث سردخانه های زیر صفر و بالای صفر که هم مورد نیاز حوزه طیور و هم حوزه تولیدات گیاهی شهرستان لارستان است، عنوان نموده بود.
سیده فاطمه مقیمی عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی،صنایع،معدن و کشاورزی تهران در نشستی که در ۱۹ مرداد۹۴ در لارستان تشکیل شده بود(در همایش تخصصی لارستان در مسیر توسعه) در سخنانی بهره مندی منطقه لارستان از انرژی خدادادی خورشیدی را یک فرصت دانسته و تصریح کرده بود: جای تأسف است که از این نعمت بزرگ و ارزان برای تولید انرژی در این شهرستان استفاده نشده است و باید مسئولین با فراهم آوردن زیرساختهای لازم، بهره گیری از انرژی خورشیدی را جایگزین انرژی های فسیلی نمایند. این استاد دانشگاه ایجاد سردخانه های خورشیدی برای ذخیره محصولات کشاورزی شهرها و استانهای همجوار با لارستان را یک موقعیت مناسب توصیف و خاطر نشان کرده بود: می توان با ایجاد تعاونی ها، سرمایه های کوچک را جمع آوری و با مشارکت بانک ها، ایده های دارای توجیه اقتصادی را در کوتاه ترین زمان ممکن در لارستان عملیاتی کرد.
علی ارغون رئیس جهاد کشاورزی لارستان در ۲۳ دیماه ۹۴ در مصاحبه ای دیگر با میلادلارستان با بیان اینکه محصولات تولیده شده مرکبات لارستان علاوه بر مصرف شهرستان به شهرهای شیراز، جهرم و تهران صادر میشود اظهار داشته بود: احداث سردخانه،کارخانجات سورت و بستهبندی و همچنین صنایع تبدیلی از نیازهای اساسی در بخش کشاورزی و باغداری لارستان است.
مدیرکل تعاون روستایی استان فارس هفته گذشته(۲۵ اردیبهشت۹۵) در سخنانی با بیان اینکه میوههای ریزتر تقاضای بیشتری در کشورهای خارجی دارند و در حال حاضر سیب و پرتغال استان فارس به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود اظهار داشت: در تجربه اول ۲۲ تن خرما، ۳۳ تن پرتغال و ۴۰ تن سیب از طریق تعاونیهای استان فارس تامین و از طریق صادرکنندگان به حوزه خلیج فارس صادر شده است. وی با بیان اینکه برای صادرات محصولات نیاز به ساخت سردخانه به ویژه در جنوب استان فارس داریم افزود: نیاز شبکه تعاونیهای روستایی استان به سردخانه ۲۰۰ هزار تن است ولی در حال حاضر ظرفیت سردخانههای آنها ۳ هزار تن است بنابراین برای ساخت سیلو، انبار مکانیزه و سردخانه از سرمایهگذاران به صورت ویژه حمایت میشود
با توجه به موارد فوق و تاکید متفاوت مختلف در خصوص لزوم ایجاد سرخانه محصولات کشاورزی در منطقه، بایستی مسئولین با یک برنامه ریزی حساب شده در خصوص ایجاد سرخانه در منطقه گام اساسی بردارند. بی شک توسعه صادرات مخصولات کشاورزی از منطقه تنها با شغار انجام شدنی نیست. بایستی گام اساسی و عملی برداشته شود. مسئولین لطفا به فکر باشید. بی شک سرمایه گذاری در این زمینه می تواند بازگشت سرمایه مناسبی نیز داشته باشد. سرمایه گذاران و مسئولین باید در راستای توسعه اقتصادی منطقه گام بردارند.