معاون استاندار و فرماندار ویژه لارستان گفت:وحدت حوزه و دانشگاه نه در شعار و نه در حرف، بلکه باید در عمل و در محتوا نیز در جامعه نهادینه شود. به…
معاون استاندار و فرماندار ویژه لارستان گفت:وحدت حوزه و دانشگاه نه در شعار و نه در حرف، بلکه باید در عمل و در محتوا نیز در جامعه نهادینه شود.
به گزارش روابط عمومی فرمانداری ویژه لارستان؛ جلیل حسنی در سمینار وحدت حوزه و دانشگاه در دانشگاه پیام نور اوز در سخنانی اظهار داشت: واقعیت این است که دکترین اصلی نظام مقدس جمهوری اسلامی مبتنی بر وحدت حوزه و دانشگاه و همراهی علم و دین در تمامی عرصه های زندگی بوده است.
وی ادامه داد: از همان زمانی که جرقه ی حرکت های اسلامی در ایران زده شد و برای مقابله با نظام ستم شاهی حرکت هایی در دانشگاه ها و حوزه ها ایجاد شد، بحث تئوری وحدت حوزه و دانشگاه یکی از مؤلفه های اساسی و تأثیرگذار در این راستا بوده است که بتوانند با هماهنگی هم و با تکمیل کردن فعالیت خودشان ،بخصوص در بین اقشار مختلف دانشجویی و آن هم دانشجویان مسلمان و همچنین حوزه های علمیه و مدارس علوم دینی که محور حرکت های اسلامی بودند این وحدت ایجاد بشود و در راستای رسیدن به اهداف انقلاب حرکت کنند.
فرماندار ویژه لارستان تصریح کرد: وقتی به قبل از پیروزی انقلاب نگاهی می اندازیم ، می بینیم که هر جا دانشگاه به تنهایی کار کرده است،آن فعالیت ها و تأثیرگذاری هایش ناقص بوده و سرکوب شده است و یا از راه خودش منحرف گردیده است.
حسنی اظهار داشت: همه خوب می دانیم از زمان مشروطه به بعد هم که حرکت هایی در دانشگاه ها ایجاد شد بیشتر این حرکت ها تا قبل از ورود حضرت امام(ره) به این عرصه، نشأت گرفته از جنبش های دانشجویی مارکسیستی، لیبرالیستیو جنبشی های وارداتی بود و از زمانی که امام این حرکت را در دست گرفتند و بعنوان رهبر کبیر انقلاب و منادی مبارزه با رژیم طاغوت و ستم شاهی قلمداد شدند ، نقش اساسی را هم برای دانشگاه و هم برای حوزه های علمیه ایفا نمودند و این حرکت ها منسجم تر و همگراتر شد و بعنوان حرکت های تکمیلی هم توانستند انسجامی را در جامعه ایجاد کنند که منتج به پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ شد.
وی افزود: انقلاب فرهنگی، انقلاب دوم و همه حرکت هایی که باز در بعد از پیروزی انقلاب در جامعه ما شکل گرفت، می بینید که حوزه و دانشگاه منشاء تأثیرگذاری در این راستا داشته است. اما این فراز و نشیب هایی که پیش آمد بعضاً این برداشت را در اذهان متبلور می کند که شاید آنطوری که نظام اسلامی انتظارش از یک جامعه است این وحدت در محتوا و در این پیوند عمیق ایجاد نشده است.
وی ادامه داد: طبیعی است که ما از نظر شکلی و از نظر ظاهری، اقدامات همگرایانه و با هدف خاصی به حوزه و دانشگاه نیاز داریم. همانطوری که در ابعاد مختلف دیگر بدنه اجتماعی ما نیاز به آن هماهنگی و همگرایی ها و وحدت رویه و شکل دهی اقدامات خودمان دارد از نظر محتوا و از نظر اینکه بتوانیم پیوند عمیق بین جامعه دانشگاهی و حوزه های علمیه ایجاد کنیم هم نیاز است.
حسنی بیان کرد: همانطوری که حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری فرموده اند پیوند یک پیوند صرفاً شکلی و تئوری نباشد. طبیعی است که در این راستا باید برای نهادینه کردن ارزش های دینی اصول اعتقادی خودمان را در دانشگاه ها این بستر فراهم شود که علوم روز ما از آن اهداف اولیه انقلاب منحرف نشود.
معاون استاندار فارس گفت: اگر صرفاً بخواهیم بر آموزه های علمی خودمان تکیه کنیم و به ارزش های اعتقادی بی توجه باشیم یقیناً خروجی چنین نظامی سکولاریسم خواهد بود و خروجی آن نظام سرمایه داری وآن موارد متعددی از ناهنجاری های اجتماعی و فرهنگی در جامعه خواهد بود که امروزه در بیشتر کشورها ما با آن مواجه هستیم و در جنبه ی مقابل آن هم اگر صرفاً بخواهیم تکیه گاه ما به ارزش های دینی ، اعتقادات خودمان باشد و همه فعالیت ها و توان خودمان را در این طرف قضیه مصروف کنیم، باز طبیعی است که نیاز جامعه به علم جدید از ضروریاتی است که از صدر اسلام تا الان همیشه مورد تأکید بوده است و امروزه اکثر جهت گیری علمای دینی ما از رهبر معظم انقلاب تا حوزویان در برنامه ها و حرکت هایشان تأکید به علم جدید و نوین و عقب نیفتادن از قافله علم و تکنولوژی در دنیا مورد تأکید است.پس به هر دو بال مهم آموزه های علمی و ارزشهای اعتقادی و دینی نیاز است.
حسنی با بیان اینکه وحدت حوزه و دانشگاه تا الان نتایج خیلی خوبی برای جامعه ما داشته است ؛افزود: امیدواریم با این حرکتی که در دانشگاه ها و حوزه های علمیه برای رسیدن به هدف مشترک شکل می گیرد هم از جهات علمی متناسب با مقتضیات زمان و مقتضیات جامعه امروزی مان برخوردار باشد و هم ارزش های دینی که به علم و تکنولوژی و فعالیت ها جهت می دهد نیز بی بهره نباشیم.
وی بار دیگر بر وحدت حوزه و دانشگاه و به وحدت هر چه بیشتر بین دانشجویان و طلاب در کشور و در سطح شهرستان لارستان تأکید کرد و اظهار داشت:در راستای فرمایشات رهبر معظم انقلاب بایستی کرسی های آزاداندیشی مشترک در دانشگاه ها راه اندازی شود و با استقبالی که دانشجویان از این کرسی آزاد اندیشی می کنند و با برگزاری جلسات مشترک با حضور طلاب و دانشجویان، اساتید حوزوی و دانشگاهی نسبت به اختلافات در تضادهایی که احیاناً در بدنه های علمی و معنوی جامعه وجود دارد،گام برداشت.
نماینده عالی دولت در شهرستان در پایان ادامه داد: حتی در کنار این کرسی آزاداندیشی اگر بتوان در دانشگاه ها و در مدارس علوم دینی و حوزه های علمیه اتاق فکر مشترکی ایجاد کرد که در طول هفته، ماه و یا سال چندین جلسه طلاب و دانشجویان و اساتید این مراکز علمی در کنار هم بنشینند و نقاط ضعفی را که احیاناً در این بدنه های علمی ایجاد می شود برطرف کنند و نقاط قوتی را که هم وجود دارد،تقویت کنند تا در راستای این هم اندیشی بتوان در کنار آن وحدت شکلی که نیاز جامعه ی امروزی ما است، وحدت محتوایی را هم جامه عمل بپوشانیم.
پیش از این نیز حضرت حجت الاسلام والمسلمین سید مختار موسوی امام جمعه لارستان و شیخ صالح انصاری مدیر مجتمع علوم دینی امام شافعی اوز نیز در موضوع وحدت حوزه و دانشگاه به ایراد سخن پرداختند