در مطبخ بيبي امروز يك غذاي سنتي و بومي محلي لاري به شما معرفي ميشه كه غذايي است ساده، خوشطعم و مقوي. مواد اين غذا معمولاً در دسترس شما و…
در مطبخ بيبي امروز يك غذاي سنتي و بومي محلي لاري به شما معرفي ميشه كه غذايي است ساده، خوشطعم و مقوي. مواد اين غذا معمولاً در دسترس شما و در مغازهها به وفور يافت ميشه. گزرك كه همان زردك (هويج زرد) فارسي است و به زبان لاري به آن نرگسي هم ميگن و ملخ همان ميگوي دريايي است كه نوع اصلي و پرورشي آن هميشه در بازار است. اين غذا بيشتر مخصوص افراد ميانسال و سالمند است و شايد جوانان به ويژه كودكان به خوردن اون علاقهاي نشون ندن. چون مواد اين غذا ارزون بوده و در قديم بيشتر فقرا اين غذا را ميپختن و اغنيا كمتر به تهيه و خوردن اون رغبت داشتن.
مواد لازم:
گزرك (زردك) متوسط: ۲ عدد
ملخ (ميگوي دريايي): يك نعلبكي
گوجه فرنگي متوسط: ۴ عدد
پياز متوسط: ۲ عدد
روغن به ميزان لازم
نمك – فلفل – زردچوبه
آب ليمو: نصف استكان
شكر: يك قاشق سر صاف غذاخوري
طرز تهيه:
ابتدا نرگسيها (زردك) را شسته تميز كرده و خرد ميكنيم. پيازها را خلال كرده در سه قاشق روغن تفت ميدهيم تا طلايي شود. بعد نرگسيهاي خرد شده و ميگوهاي شسته شده را در آن ميريزيم و كمي هم ميزنيم تا تفت بگيرد. گوجههاي شسته شده و خرد كرده را به همراه نمك و فلفل و زردچوبه اضافه ميكنيم و ده دقيقه تفت ميدهيم بعد كمي آب اضافه كرده چندتا جوش كه خورد مقداري شكر و آبليمو به عنوان چاشني در غذا ريخته و شعله را كم ميكنيم. توجه داشته باشين كه ميگوها بايد خوب شسته شوند تا غذا شور نشود همچنين آن را زياد تفت ندهيد چون سفت ميشود. اين غذا را امروزه به روش ديگر هم تهيه ميكنند كه بعضي ها در آن آلوبخارا و خلال مغز بادام و نخودي كه قبلاً پختهاند، ميريزند و از گوجه استفاده نميكنند و به جاي آن ۲ قاشق سرصاف رب گوجه فرنگي ميريزند. به هر حال اگر اين غذا را تهيه كرده و نوش جان كرديد حتماً از طعم و بوي آن خوشتان خواهد آمد . ضمناً بيبيهاتون رو هم مهمون سفرهتون كنين.