این جشنواره، تلنگری است که باعث می شود به برخی از اتفاقات پیرامون مان بیشتر اهمیت دهیم/ دركارهاي هنري، خستگي معنا ندارد. میلاد لارستان: کیمیا فتحی عکاس ۱۷ ساله لاری…
این جشنواره، تلنگری است که باعث می شود به برخی از اتفاقات پیرامون مان بیشتر اهمیت دهیم/ دركارهاي هنري، خستگي معنا ندارد.
میلاد لارستان: کیمیا فتحی عکاس ۱۷ ساله لاری است که در نخستین جشنواره فرهنگی هنری «فرهنگ شهروندی» ویژه جنوب استان فارس شرکت کرد و مقام اول جشنواره را در بخش عکس از آن خود ساخت. فتحی دانش آموز رشته گرافیک هنرستان فاطمه الزهرا (س) لار است که پیش از این نیز در جشنواره عکاسی «بوی خاک» مقام سوم را به دست آورده بود.
روابط عمومی این جشنواره گفت و گویی با وی داشته که در ادامه خواهید خواند:
شما در جشنواره ای شرکت کردید که برای نخستین بار در جنوب استان فارس با موضوع «فرهنگ شهروندی» برگزار می شد؛ تعریف تون از فرهنگ شهروندی چیست و به نظر شما چه موضوعاتی را در برمی گیرد؟
فرهنگ شهروندی شامل عناوینی است که هر شهر و شهروندی به آن نیاز دارد.. به عنوان نمونه می توان به فرهنگ ترافیک و راهنمایی و رانندگی، صرفه جویی در مصرف اب و برق و یا حتی استفاده صحیح از فضای مجازی اشاره کرد. در حال حاضر، ما در جامعه ای زندگی می کنیم که کودکان به راحتی از تلفن همراه و فضای مجازی استفاده می کنند و بیشتر به این کارها سرگرم شده اند. این در حالیست که در گذشته کودکان با بازی های محلی تحرک بیشتری داشتند و از نظر روحی و جسمی نیز از سلامت بیشتری برخوردار بودند.
هدف شما از شرکت در جشنواره چه بود؟
یکی از دلایلی که باعث شد در نخستین جشنواره «فرهنگ شهروندی» شرکت کنم این بود که از نزدیک با مشکلات زندگی شهری، راه های مقابله با آن ها و حقوق شهروندی آشنا شوم.
چند اثر و در چه بخش هایی به دبیرخانه جشنواره ارسال کردید و شامل چه موضوعاتی می شوند؟
سه اثر به جشنواره ارسال کردم. شش قطعه عکس و یک اثر در زمینه هنرهای تجسمی با موضوع فرهنگ سلامت به جشنواره ارسال کردم. همچنین یک فیلم کوتاه هم در مورد فرهنگ بهره گیری مناسب از فضای مجازی و شناخت آسیب های آن به همراه گروهمان کار کردیم که ان را برای جشنواره ارسال کردیم.
چه دلایلی باعث شد که به سمت عکاسی بروید و موضوع عکس را هم در مورد فرهنگ سلامت انتخاب کنید؟
به نظر من مي توان بسیاری از حرف ها و مشكلات را در یک عكس جا داد؛ اینگونه می توانیم بسیاری از اندیشه ها را به یکدیگر منتقل کنیم.
امید داشتید که رتبه اول عکاسی را به دست بیاورید؟ وقتی فهمیدید چه حسی داشتید؟
راستش را بخواهید نه. وقتی فهمیدم نفر اول شده ام خیلی خوشحال شدم.
واکنش مدرسه پس از گرفتن مقام اول چه بود؟ واکنش دوستانت چه بود؟
مدرسه تقدیری نکرد. اما دوستانم خیلی خوشحال بودند و تبریک گفتند.
از مدرسه شما و در بین هم کلاسی ها و دوستانت کسی هم در این جشنواره شرکت کرد؟
نزدیک به ۲۰ نفر از مدرسه ما در زمینه عکاسی در این جشنواره شرکت کردند.
شما توانستید در بین شرکت کننده های بسیاری در زمینه عکاسی رتبه اول را به خودتان اختصاص دهید، آیا قبلا هم به صورت جدی در این زمینه کار کرده اید؟
در دوران راهنمایی در گروه گردشگری و عکاسی در کانون عدالت فعالیت داشتم و در نخستین جشنواره عکاسی آماتور «بوی خاک» هم مقام سوم را به دست آوردم.
به نظر شما رمز موفقیت تان در این جشنواره چه بود؟
دلیل اصلی موفقیتم، تلاش زيادي بود كه براي شركت در اين جشنواره داشتم. من سعی می کردم در تمام كارگاه هاي عكاسي ای که از طرف جشنواره برگزار می شد شرکت کنم و با اصول و روش های عکاسی آشنا شوم. البته خانواده ام هم مشوقم بودند و در این راه خیلی به من کمک کردند.
حضور در این جشنواره به برنامه های درسی لطمه ای نزد؟
خیر، با برنامه ريزي درست هم به درس و هم به اين جشنواره رسيدم.
چگونه توانستید هم در جشنواره فعال باشید و سه اثر در سه بخش های مختلف بفرستید و هم به درس هایتان برسید؟
من فکر میکنم دركارهاي هنري، خستگي معنا ندارد. به دليل علاقه اي كه به نقاشي، عكاسي و فیلم-سازی داشتم باعث شد كه به تمام كارهایم برسم.
چه توصیه ای برای دوستان و هم سن و سال های خودتان دارید؟
از همه دوستان و هم سن و سال هایم می خواهم هميشه در تمام برنامه های فرهنگی هنری مخصوصا جشنواره ها شركت كنند. البته در نظر داشته باشند که صرفا به مقام اوردن و اول شدن فکر نکنند. تجربه کسب کردن و درس گرفتن برایشان مهم تر باشد.
سطح این جشنواره نسبت به جشنواره هایی که تا حالا شرکت کرده اید چگونه بود و چه تفاوتی داشت؟
این جشنواره سطح بالايي داشت و مراسم اختتامیه اش هم خیلی باشکوه برگزار شد.
به نظر شما برگزاری چنین جشنواره هایی چقدر تاثیرگذار است؟ دوست دارید که جشنواره ادامه پیدا کند؟
برگزاری چنین جشنواره هایی نقش مهمی در جامعه دارند و باعث تغییر دادن و جایگزینی باورهای اشتباه در میان مردم می شود. این جشنواره، تلنگری است که باعث می شود به برخی از اتفاقات پیرامون مان بیشتر اهمیت دهیم. از آنجایی که چنین جشنواره هایی راهی را برای پیشرفت هر دانش آموزی در زمینه های هنری باز می کند دوست دارم همچنان ادامه پیدا کند.
در آخر اگر صحبت خاصی با هم سن وسال هایتان دارید بفرمایید.
براي تمام دانش آموزان آرزوي موفقيت مي كنم و از آن ها مي خواهم به سمت هر چيزي كه علاقه دارند بروند و از علاقه شان دسـت برندارند. در پایان، از خانم جوشن معاون فرهنگي مدرسه كه در اختتاميه شركت كردند ممنونم.
با ارزوی بهترین ها برای کیمیای عزیز و موفقیت هرچه بیشتر در این راستا
اميدوارم درهمه ى مراحل زندگى موفق باشى دوست عزيزم
تبریک میگم کیمیای عزیزم با ارزوی موفقیت تو تمام مراحل زندگیت
موفق و پیروز باشید در تمام مراحل زندگی