یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۰۸ق.ظ
::آخرین مطلب 39 دقیقه پیش | افراد آنلاین: 1

دقیقا کجای جهان قرار داریم؟! از کهکشان تا 15 با 21 صفر سال نوری

بسم الله النور… و به آسمان بنگرید. ماه نزدیکترین همسایه زمین با ۳۸۰ هزار کیلومتر فاصله زیباترین تصویر را تداعی میکند. معادل تقریبا ۳۰ برابر قطر زمین، تنها ۲٫۵ ثانیه…

بسم الله النور… و به آسمان بنگرید. ماه نزدیکترین همسایه زمین با ۳۸۰ هزار کیلومتر فاصله زیباترین تصویر را تداعی میکند. معادل تقریبا ۳۰ برابر قطر زمین، تنها ۲٫۵ ثانیه زمان لازم است تا نور ماه به زمین برسد. خورشید را میبینیم هم اندازه ماه، با ۱۵۰ میلیون کیلومتر فاصله، قریب ۸ دقیقه تلالو آن به زمین خواهد رسید. به ستارگان دیگر می نگریم. نزدیکترین ستاره آلفا قنطورس است که ۴٫۲ سال طول میکشد تا نور آن به زمین برسد! یعنی اگر نابود شده باشد بیش از چهار سال زمان نیاز دارد تا متوجه آن شویم. خوب بهتر است بدانیم تمام ستارگان قابل رویت با چشم غیر مسلح تنها کمتر از یک درصد کل کهکشان راه شیری را شامل می شود. کهکشانی که صدهزار سال طول میکشد تا نور از سمتی به سمت دیگرش برسد! و بیش از صد میلیارد ستاره دارد که خورشید یکی از ستارگان کوتوله محسوب میشود. حال آنکه خورشید بیش از یک میلیون برابر زمین است.

میتوانیم راه کاهکشان که هاله ای از کهکشان راه شیری است را از صورت فلکی عقرب و قوس در جنوب آسمان تا دجاجه و ذات الکرسی در شمال سماوی با چشم غیر مسلح دنبال کنیم. در گوشه ای از صورت فلکی آندرومدا نقطه ای مه آلود در تاریک ترین آسمان های زمین با چشم قابل رویت است و آن نزدیکترین کهکشان استاندارد به کهکشان راه شیری ماست. با فاصله ۲٫۵ میلیون سال نوری. پس اگر از درون این کهکشان به زمین بنگریم هنوز هیچ انسانی روی کره زمین وجود ندارد. ما به گذشته ۲٫۵ میلیون سال قبل می نگریم!!! این کهکشان با سرعت ۱۴۰ کیلومتر بر ثانیه به ما نزدیک میشود. در مجموع ۵۴ کهکشان که شامل کهکشان راه شیری ما نیز می شود، در حال نزدیک شدن به یکدیگرند و روزی به هم برخورد خواهند کرد. به این مجموعه خوشه کهکشان محلی میگویند. این خوشه کهکشانی ۱۰ میلیون سال نوری وسعت دارد. یعنی با سرعت سرسام آور نور(۳۰۰۰۰۰ کیلومتر بر ثانیه) ۱۰ میلیون سال طول میکشد تا از سمتی به سمت دیگر این خوشه کهکشانی برسیم. اما این پایان جهان نیست. تازه آغاز آن است.

دیگر جهان قابل مشاهده با چشم انسان پس از کهکشان آندرومدا قابل رویت نیست و تنها تلسکوپ های بسیار پیشرفته در این زمینه به بشر کمک میکنند. ابر خوشه کهکشانی سنبله یا عذرا شامل ۱۰۰ خوشه کهکشانی همانند خوشه کهکشان محلی ما است که وسعت آن ۱۱۰ میلیون سال نوری است. بزرگترین خوشه کهکشانی شناخته شده لانیکیا است که وسعت آن به ۵۲۰ میلیون سال نوری میرسد. این ابر خوشه ها تماما از هم در حال دور شدن با سرعت اغلب بیش از سرعت نور به صورت شتابدار می باشند. ۲ تریلیون کهکشان قابل مشاهده در جهان تاکنون کشف شده که شعاع جهان قابل مشاهده را شکل میدهد. یکی از آنها راه شیری است با ۱۰۰ میلیارد ستاره. نسبت تعداد کهکشانها در تمام جهان کاملا ثابت است! بخشی به هم نزدیک و بسیاری از یکدیگر با سرعتی سرسام آور دور می شوند.

انتهای جهان مشخص نیست چون نور مرئی جهان هنوز پس از انفجار بزرگ به ما نرسیده و سرعت انبساط جهان از سرعت نور پیشی گرفته است و بنابراین معلوم نیست چه عظمتی از جهان ماده غیر قابل دیدن است. تنها وسعت جهان قابل رویت معادل ۱۵۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ سال نوری تخمین زده شده است. ۱۵ با ۲۱ صفر سال نوری!!!! اما آیا این همه ماجرا است؟! آیا این همه عظمت به اینجا ختم میشود؟ هرگز! تاکنون دانشمندان مطمئن شدند که در کل محدوده جهان قابل رویت ۹۶ درصد مواد و ۹۸ درصد انرژی غیر قابل رویت و درک بشر می باشند! بدین معنا که ماده و انرژی هستند اما قابل شناسایی نبوده و هیچ آثاری از خود بروز نمی دهند. ماده تاریک و انرژی تاریک در واقع اصل عالم هستی را شکل داده که ما از درک آن عاجزیم.

کل جهان شناخته شده تنها غبار یا گرد وخاکی از اصل جهان هستی است که کل هستی کیهان از همین مواد و انرژی غیر قابل دید و درک بشر است. همه جا حتی در بدن ما وجود دارند اما غیر قابل تشخیص. از رگ گردن به ما نزدیکترند ولی غیر ملموس. و ثابت شده که ابعادی فراتر از ابعاد اصلی جهان ما دارایند فراتر از طول، عرض، ارتفاع و حتی زمان. و تازه بیست سال است بشر دانسته که هیچ نمیداند. عامل ایجاد همه چیز را حتی نمی بیند و نمی تواند حدس بزند. چون فرا ابعاد است. فراتر از فضا، زمان و مکان است.

و باز سوال پرسیده می شود. آیا این تمام هستی است؟ پاسخ: هرگز. همین بشر که تاکنون دانسته که هیچ نمیداند اما میداند که میتواند بی نهایت جهان به ابعاد جهان ما در هستی عالم خلق شود و از دل هر سیاهچاله ای جهانی دگر پدیدار آید بلکه بسیار بزرگتر از این جهان که همین جهان فرزند جهانی بزرگتر بوده است. و این آخرین یافته دانشمندان  است. آنها که اکنون معتقدند فعلا فقط همین جهان از منتهای هفت جهان پدیدار شده و سبع سماوات است که در شش مرحله ظهور یافته است.

آری، مدهوش شود آنکه بفهمد بیکران را و آنکه خبرش شد خبری باز نیامد.

کتاب فراسوی کیهان نوشته محسن منتظری دبیر موسسه بیکران هستی (مدیریت انجمن نجوم لارستان) به تفصیل شرح ماوقع آفرینش و انسان را بیان می‌دارد. با شماره تماس ۰۹۱۰۷۰۰۲۹۱۵،۶ میتوان کتاب را سفارش داد و تهیه نمود.

نوشته شده در تاریخ:شنبه ۰۸ دی ۱۳۹۷ ساعت ۸:۰۳ق٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

2 Responses to “دقیقا کجای جهان قرار داریم؟! از کهکشان تا 15 با 21 صفر سال نوری”

  1. حسین گفت:

    سلام و خسته نباشید.چند ایراد رو در این متن دیدم ..نمیدونم اشکال تایپی بوده یا خیر؟..۱-نوشتین نور ماه ۲و نیم ثانیه طول میکشه تا زمین برسه..در حالی که زمان رسیدن نور ماه ۱ ثانیه و کمتر از نیم هستش..۲-در متن نوشته شده تعداد ستاره هایی که با چشم غیر مسلح دیده میشود معادل کمتر از یک در صد ستارگان کهکشان راه شیری هستش.در حالی که با توجه به اینکه حداکثر ۶ هزار ستاره با چشم غیر مسلح دیده میشه پس اگه تعداد ستاره های کهکشان راه شیری رو فقط ۱۰۰ میلیارد در نظر بگیریم..این نسبت میشه ۱ به ۱۶ میلیون که خیلی کمتر از اون ۱ درصده..۳-وسعت جهان قابل مشاهده با توجه به کشفیاتی که تاکنون بوده ۹۳ میلیارد سال نوری هستش و نه اون ۱۵ با ۲۱ صفر سال نوری..ولی با وجود این مطلب معلوم هستش زحمت زیادی برای این کتاب با ارزش کشیده شده ..موفق باشین

  2. ناشناس گفت:

    عالی توضیح دادین ممنون
    مر۳۰

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین