روضه خواني خانگي كه يك روضه خوان براي تعظيم شعائر به سخنراني بپردازند و اهل خانهاي را از حقايق آگاه سازد از ديرباز در جاي جاي كشور پهناور اسلامي ايران،…
روضه خواني خانگي كه يك روضه خوان براي تعظيم شعائر به سخنراني بپردازند و اهل خانهاي را از حقايق آگاه سازد از ديرباز در جاي جاي كشور پهناور اسلامي ايران، استان فارس و لارستان بزرگ مرسوم بوده و چيز تازهاي نبوده و نیست. اما سال جديد با توجه به شيوع ويروس كرونا تغييراتي در اين برنامه بايد داد.
۱-گردانندگان روضههاي خانگي افراد بيروني نبوده و نيستند. بلكه افرادي از درون منزل، دختران يا پسران، پدران يا مادران و… اين مسئوليت را به عهده گرفته و مراسم را اجرا کرده و از ميان خودشان خوش صوتها و باسوادترها را انتخاب نمايند.
۲-در گذشته در روضههاي خانگي برخي همسايگان شركت ميكردند. در حال حاضر فقط خانوادهها بايد مجري، گرداننده و عمل كننده باشند و اگر چيزي هم تهيه گردد در محدوده خانواده باشد كه مشكل آفرين نشود و اين ويروس منحوس فرصت انتقال نيابد.
۳-سزاوار است خانوادهها از انسانهاي مطلع كمك بگيرند و در تهيه كتابهاي نفيس و ارزشمند در رابطه با امام حسين(ع) همت نموده و به مطالعه آن بپردازند و براي فرزندان، دوستان و آشنايان بازگو كنند و به اين وسيله به رشد و تعالي فرهنگ اسلامي كمك نمايند.
۴-بديهي است از رادیو و تلويزيون بخصوص شبكههاي افق ، قرآن و راديو معارف ميتوان بهرهبرداري كرد و آگاهي خود و اجتماع كوچك خانواده را بالا برد و به بركت نام اهلبيت و شهداي كربلا رشد كرد. طبعا در دهه اول محرم اكثر شبكههاي تلويزيوني به تحليل و بررسي جريان عاشورا خواهند پرداخت به همين خاطر از همه شبكهها ميتوان استفاده كرد.
۵-بعضي كتابها پر محتوا و با حجم كم چاپ شده، مثلاً روضههاي آقاي فاطمي نيا كه هم مستند است و هم محتوا دارد و هم سازنده است. ميتوان از اين گونه منابع بهره برد. كتابهایي مانند نفس المهموم (شيخ عباس قمي)- لهوف (سيد بن طاووس) – فرهنگ عاشوار، پيشواي شهيدان آيهالله سید رضا صدر و … كتابهاي نفیسی در اين مورد ميباشند.
اميدواريم كه از اين پيشنهادها استفاده لازم به عمل آيد و از پيروان راستين امام حسين (ع) باشيم.
سردبیر