شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۳:۱۱ب.ظ
::آخرین مطلب 3 دقیقه پیش | افراد آنلاین: 2

گفت و گو با فیزیوتراپیست «علی اکبر صنعتی»

-یک بیوگرافی مختصر از خودتان به خوانندگان میلادلارستان ارایه دهید. با سلام و احترام خدمت شما و همه مخاطبان میلاد لارستان ، من علی اکبر صنعتی، متولد ۱۳۶۸ در شهرستان…

-یک بیوگرافی مختصر از خودتان به خوانندگان میلادلارستان ارایه دهید.

با سلام و احترام خدمت شما و همه مخاطبان میلاد لارستان ، من علی اکبر صنعتی، متولد ۱۳۶۸ در شهرستان لار هستم. پدرم سفالگری دارن که خیلی از اهالی قدیمی و حال لار با ایشون و پدربزرگم آشنایی دارن، مادرم خانه دار و البته مُبلغ تعالیم دینی هستند. یک برادر کوچکتر دارم که مهندس آب و یک خواهر بزرگتر دارم که دانشجوی دکتری پرستاری هستند، همسرم هم دندانپزشک و متخصص ترمیم ریشه هستند. در دبستان کمیل دوران ابتدایی و در مدرسه تیزهوشان لار دوران راهنمایی و دبیرستان و پیش دانشگاهی رو گذروندم، بعد از کنکور در دانشگاه علوم توانبخشی تهران در رشته فیزیوتراپی مشغول به تحصیل شدم و بعد از اتمام تحصیل از آنجایی که متاسفانه مقطع دکترای حرفه ای این رشته در کشور عزیزمان ایران، برخلاف خیلی از کشورهای پیشرفته دنیا، جهت ادامه تحصیل وجود نداره در دانشگاه ملی علوم پزشکی اسپانیا در مقطع دکترای حرفه ای فیزیوتراپی و سپس دکترای استئوپاتی مشغول به تحصیل شدم که البته قابل ذکر است که متاسفانه امکان ارزیابی این مدارک در ایران وجود نداره، و امیدوارم در آینده ای نزدیک با تلاش انجمن محترم فیزیوتراپی ایران و سایر مسؤلین رشته مذکور، امکان تحصیل و ارتقای تمام فیزیوتراپیست های زحمت کش کشورمون در مقطع دکترای حرفه ای که نیاز سلامت جامعه است میسر بشه.

پس از تحصیل در دانشگاه و در حال حاضر هم در شهر لار مشغول ارائه خدمت به بیماران هستم.

-فیزیوتراپی چیست و یک فیزیوتراپیست چه‌ کارهایی انجام می دهد؟

فیزیوتراپی یکی از شاخه های توانبخشی که در اون فیزیوتراپیست با معاینه دقیق و با توجه به اطلاعاتی که از عضلات و اسکلت و همچنین با شناختی که از حرکت و فیزیولوژی بدن انسان داره، اختلال و بیماری رو در فرد تشخیص میده و با ارائه درمان مناسب بر پایه ابزار و تکنیک های فیزیکی، غیر دارویی و غیر جراحی به بیمار کمک می کنه که توانایی هاش رو افزایش بده یا توانایی های از دست رفته رو دوباره به دست بیاره یا در بیماری های پیش رونده به بیمار کمک می کنه که توانایی هاش رو حفظ کنه یا به بیمار یاد میده با توانایی که داره به چه شکل زندگی کنه.

فیزیوتراپی، شاخه های خیلی زیاد و گسترده ای داره ، میشه گفت شناخته شده ترین شاخه فیزیوتراپی درمان اختلالات ارتوپدی و نرولوژی است.

به عنوان مثال در اختلالات ارتوپدی میتوان به درد های مفاصل مثل زانو، شانه، مچ پا، آسیب های ورزشی، کمر درد ها و سایر مفاصل اشاره  کرد و در بیماری های نورولوژی میتوان سکته مغزی، ضایعه نخاعی، ام اس و… رو نام برد.

از شاخه های دیگه فیزیوتراپی که در حال حاضر از همکارانم در اون مشغول به کار هستند، میشه فیزیوتراپی در بیماری های قلبی عروقی، پوستی رماتیسمی، سوختگی، اختلالات کف لگن، سلامت بانوان رو نام برد.

-راجع به درمان هایی که در فیزیوتراپی انجام میشود توصیح دهید؟

یک فیزیوتراپیست برای درمان، یک جعبه ابزار بسیار بزرگ در اختیار داره که به وسیله اون ابزار میتونه درمانی بسیار موثر و با کمترین عوارض و منحصر  به فرد رو در اختیار بیماران قراربده.

میشه از دستگاه های مختلف الکتروتراپی مثل تحریک الکتریکی، اولتراسوند، لیزرهای کم توان و پرتوان، شاک ویوو، کرایو تراپی، تکار تراپی، مگنت تراپی، و… نام برد.

تکنیک های مختلف استفاده از سوزن خشک، تکنیک های مختلف تمرین درمانی و از همه مهمتر و غالبا موثرتر که میشه به عنوان هنر یک فیزیوتراپیست عنوان کرد، استفاده از درمان های دستی یا منوال تراپی ست.

-شایع‌ترین دلایل مراجعه مردم شهرستان به فیزیوتراپیست چیست؟

میشه گفت شایعترین ارجاعاتی که از متخصصین ارتوپدی و نورولوژی به فیزیوتراپی انجام میشه در جوانان آسیب های ورزشی و تصادفات و جراحی های بعد از اون و در سالمندان بیماری های تخریب مفاصل زانو و کمر و همچنین سکته های مغزیست.

-از شیرینی و تلخی کار خو بگویید.

بزارید اینجوری توضیح بدم که یک فیزیوتراپیست برخلاف سایر رشته های پزشکی، اغلب با بیمارش بیشتر از یک روز و حتی گاهی اوقات روزها و ماه ها و سال ها در ارتباط هست و به بیمارش خدمات میده، این امر و همچنین جنس محبت و خون گرمی مردم منطقه جنوب، باعث میشه دوستی های  زیادی پیش بیاد و میشه به عنوان یه خاطره خوب این و گفت که شب عید غدیر قبل از شیوع این بیماری منحوس کرونا ، ۱۷ مراسم عروسی دعوت بودم که البته ۵ تاش رو رفتم و بنظر من هیچ حس خوبی بالاتر از این محبت مردمم نیست.

از تلخی این کار هم میشه به پیش آمد برخی بیماری های صعب العلاج اشاره کرد و هیچ چیز ناراحت کننده تر از این نیست که ام ار آی دوستت رو ببینی که در اثر تصادف دچار آسیب نخاعی کامل شده یا همین الان یکی از دوستان نزدیک و خوبم که به علت عارضه مغزی در بیمارستان بستری شده و همین جا از خوانندگان این مطلب خواهش میکنم برای سلامتیشون دعا کنید.

-از اهداف و آینده کاریتان بفرمایید؟

همیشه دوس داشتم در شهرم، یکی از بزرگترین و مجهزترین مراکز جامع توانبخشی در کشور رو که در شان و شایسته این مردم خوب باشه راه اندازی کنم.

-از سختی های کار خود بگویید.

هر کاری سختی های خودش رو داره و مشکلات صنفی، بیمه ها و اینجور مسائل همیشه بوده و هست ولی خداروشکر اینقدر این کار رو دوس دارم و باهاش کیف می کنم که تا الان نشده ازش سختی ببینم یا حتی اندکی خسته بشم.

-چه سخنی با مردم و با مسئولین دارید؟

نمیدونم چجوری مطرحش کنم، امیدوارم که بتونم منظورم رو برسونم ، نکته ای که میتونم بگم که خیلی از مردم باهاش درگیر هستن مشکلات اقتصادی ، و این امر سبب میشه خیلی از افراد بجای درمان درد هاشون، اونارو تحمل کنن تا جایی که تحملشون تموم بشه و بعد مراجعه کنن که امکان داره باعث بشه عوارض موندگاری داشته باشه و درمانشون کامل نشه، از مردم میخوام که زود به دردهاشون برسن و من مطمئنم همه همکاران من چه پزشک، چه فیزیوتراپیست حداقل در شهر لار، با شناختی که ازشون دارم این مسئله رو درک میکنن و هیچوقت راضی نمیشن که بیماری، بخاطر مسائل مالی درد بکشه و با خواهش از مسولین میخوام که به صورت موثر نسبت به تجهیز به روز وسایل فیزیوتراپی در مراکز دولتی اقدام کنند تا همه مردم با هر شرایطی بتونن از این خدمات استفاده کنند.

-چه آرزویی دارید؟

بعضی از آرزوها محالِ مثل اینکه آرزو کنم هیچوقت هیچ کس بیمار نشه ولی آرزو دارم هیچوقت هیچ کس بخاطر مسائل مالی درد نکشه.

-لطفا در پایان یک پیام آموزشی برای عموم مخاطبان در حوزه مربوطه ارائه کنید.

متاسفانه زندگی ماشینی ما روز به روز بیشتر به سمت کم تحرکی پیش میره، ما به اندازه سلامت مفاصلمون سلامتی داریم. سلامتی انسان بسته به تحرک و فعالیتی که انجام میده داره، یادمون باشه که هرچقدر الان که سالمیم برای ورزش کردن وقت و هزینه نزاریم، در آینده ای نه چندان دور باید چند برابر این وقت و هزینه رو بزاریم برای درمان بیماری ها.

این سلامتی میتونه با روزی حداقل ۳۰ دقیقه ورزش سالیان سال پابرجا بمونه.

در پایان گفتگو می خواستم از پدر و مادر عزیزم که خیلی برام زحمت کشیدن و همواره راهنمایی ها‌شون چراغ راهم و دعاهاشون عامل خوشبختی من بوده و همچنین از همسر عزیزم که همیشه و در تمام مراحل زندگی مشترکمون همیشه مشوق، تکیه گاه و عامل پیشرفتم بوده تشکر کنم.

و همچنین تشکر ویژه ای دارم از دستیارانم خانم ها زهرا و سمیرا عباسزاده و مریم شجاعت که همیشه دلسوزانه و پرتلاش در خدمت مراجعه کنندگان هستند و خود من خیلی مدیون زحمات بی دریغشون هستم.

 س-۲۱۰

نوشته شده در تاریخ:دوشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۳۰ق٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

7 Responses to “گفت و گو با فیزیوتراپیست «علی اکبر صنعتی»”

  1. ناشناس گفت:

    دوران راهنمایی تیزهوشان نبودن ایشون

  2. ناشناس گفت:

    دکتر صنعتی از نظر اخلاق و تعهد و تخصص واقعا نمونه هستند.
    سلامتی پسرم رو مدیون ایشون هستم. امیدوارم روز به روز موفق تر باشند

  3. ناشناس گفت:

    بدی پزشک های خوب لاري اینه که بعد از مدتی که وضعشون خوب شداز لار میرن
    در واقع لار براشون سکوی پرتاب میشه
    اگر دنبال ارتوپد باشی و پرس و جو کنی خیلی ها ایشون رو معرفی میکنن
    امیدوارم بعد از مدتی بی مهری نکنن و از این مردم که خیلی در مصاحبه سنگش رو به سینه زدن به عنوان پله ترقی و صعود استفاده نکنن

  4. کریمی گفت:

    برای دکتر خوب و با اخلاق شهرمان آرزوی سلامتی و موفقیت دارم

  5. ناشناس گفت:

    دکتر شیراز به من گفت که کمرت جراحی باید بشه. ولی دکتر صنعتی من و کمک کرد و الان ۲ سال مشکل ندارم و برگشتم سرکارم. اگر جراحی کرده بودم دیگر کار نمی‌توانستم بکنم. خدا عزتشون بده

  6. ل.ع گفت:

    به معنای واقعی کلمه ،،واژه ی انسانیت برازندشونه ،ازنوع ناب ترین آدمهایی که لیاقت واژه انسانیت و آدم بودن را دارن.اینها باعث میشن که یکم بلندتر بخندیم وبکم بهتر زندگی کنیم وشاید یکم بیشتر….
    آدمای خوب کمیابند اما همین تعداد کم بشریت را نجات خواهند داد و دنیا را به جایی زیباتر برای زندگی تبدیل می کنند. باید قدرشونو بدونیم وگرنه باید از دستشون بدیم که قدرشونو بدونیم.

  7. amir DANGER گفت:

    من ۱۴سالمه تصادف کردم رفتم دکتر گراش به من گفت مینیسک پات
    داره پاره میشه گفت گچ میگیرم ولی احتمالا باید بری اتاق عمل من اومدم
    پیش دکتر صنعتی و در۱۰جلسه فیزیوتراپی به من کمک کرد ومن دوباره
    به اولم برگشتم واقعا دکتر خوبی هستن✨

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین