جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۵:۲۷ق.ظ
::آخرین مطلب 8 ساعت پیش | افراد آنلاین: 0

تحقق یک محال؟!

جناب آقای دکتر رضائی کوچی؛ با سلام و تحیات احتراماً؛ در رسانه های جهرم و شهرستان های همجوار، نقل قولی از جنابعالی منتشر گردیده که فرموده اید : شهرستان جهرم…

جناب آقای دکتر رضائی کوچی؛ با سلام و تحیات

احتراماً؛ در رسانه های جهرم و شهرستان های همجوار، نقل قولی از جنابعالی منتشر گردیده که فرموده اید : شهرستان جهرم ظرفیت‌های زیادی دارد و شورای شهر و شهرداری جدید بایست  شهر را برای توسعه و مرکزیت استان آماده کنند.

با خود گفتم که چه قدر خوب است که مخاطب جنابعالی، من نیستم. اگر شهردار یا عضو شورای شهر جهرم بودم، باید دقیقا چگونه رفتار میکردم و چه توسعه ای برای مرکزیت استان را میتوانستم فراهم کنم؟ مردم جهرم چه انتظاری از شهرداری و شورای منتخب خود دارند که خواسته جنابعالی محقق شود؟

در کتابی خواندم که برخی انسانها، توانایی دیدن جهان از نگاه دیگران را ندارند. بیایید که موضوع را از نگاه مردم عادی ببینیم:

فرض بگیریم که «خُنجی ها» بخواهند به مرکز استان سفر کنند، به «شیراز ۲۸۰ کیلومتری» بروند ساده تر است و یا مسافرت «۱۷۰ کیلومتری به جهرم» یا «۱۰۰ کیلومتری لار»؟

یا مثلا فرض بگیریم که «زرین دشتی ها» بخواهند به مرکز استان سفر کنند، به «شیراز ۲۷۰ کیلومتری» بروند ساده تر است و یا مسافرت «۱۱۰ کیلومتری به جهرم»  یا «۱۰۰ کیلومتری لار»؟

یا مثلا فرض بگیریم که «لامردی ها» بخواهند به مرکز استان سفر کنند، به «شیراز ۳۷۰ کیلومتری» بروند ساده تر است و یا مسافرت «۲۹۰ کیلومتری به جهرم» یا «۱۷۰ کیلومتری لار»؟

شاید هم جناب رضایی، تصور میکنند که مردم شریف فسا و فیروزآباد و خفر، عطای مسافرت به شیراز و سمت شمال را به لقای مسافرت به جهرم و سمت جنوب می بخشند و همراهی میکنند. تا جایی که من دیده و شنیده ام، بعید است اینگونه باشد.

 احتمالا مقصود آقای رضایی، «بالا بردن کیفیت جاده های جنوب فارس» است که قطعا استقبال میکنیم.

در موارد «جمعیتی»، باید توجه کنند که اگر شهرستان فعلی جهرم را با شهرستان فعلی لارستان مقایسه کنیم، برگ برنده ای برای جهرم وجود ندارد.

احتمالا مقصود آقای رضایی، افزایش زاد و ولد و جمعیت جهرمی ها بوده که مانعی ندارد. از لحاظ «اقتصادی و بازار» دست بالا با لارستان بوده و هست و با توجه به تجارت خارجی در حاشیه خلیج فارس و میزان ارز آوری به کشور، نمیدانم که دقیقا شهردار و شورای شهر جهرم چه کاری میتوانند انجام بدهند که از لارستان جلو بزنند. حجم سپرده های بانکی و بورسی و مراودات ارزی و ریالی لارستان را چگونه میخواهند جبران کنند؟ نمیدانم.

از دیدگاه «اجتماعی و مردم شناسی»، مردم جنوب فارس به لحاظ زبانی و فرهنگی و مذهبی و ارتباطی، با لارستان همراهی داشته و دارند و نمیدانم که جناب آقای رضایی، چه توقعی از شهرداری و شورای شهر جهرم دارند؟ مثلا میخواهند «زبان_لارستانی» در مدارس جهرم تدریس بشود؟ یا نزدیکی جمعیت شیعه و سنی که در لارستان زبانزد همه دنیاست را در جهرم تبلیغ کنند و سنی ها را در جهرم مسکن دهند؟ مساجد اهل سنت بنا کنند و نماز وحدت بخوانند و جشن وحدت بگیرند؟

نمیدانم اصلا شُدَنی هست؟

در مورد «زیرساخت صنعتی» هم اگر خوب و دقیق ببینیم، هرگاه کشور ما به سمت تولید و صنعت حرکت کرده، بخش خصوصی لارستان در شهرک های صنعتی پیشتاز بوده و با استقرار ادارات کل و معاونت ها، بعد از شیراز در رتبه دوم قرار داریم و شاید جناب رضایی میخواهند که از دولت مردان، امتیاز بیشتری بگیرند. حتما مطالبه گر خواهیم بود که مدیران اداری لارستان، کوتاهی نکنند و جدیت و مسئولیت پذیری بیشتری به خرج دهند.

از نظر عقلانی، استان فارس توانایی تبدیل شدن به حداقل ۳ استان و حداکثر ۴ استان را دارد. بر طبق مطلبی که در روزنامه میلاد لارستان شماره ۱۵۸۰ منتشر کردم، توضیح دادم که استان «پارس جنوبی» اصلا به شهرستان های جهرم و فسا و فیروزآباد نیاز ندارد و منطقه لارستان بزرگ میتواند با حدود یک میلیون نفر جمعیت به یک استان خوب و قوی تبدیل شود.

 

ابوذر حق پناه- مدیریت استراتژیک

نوشته شده در تاریخ:یکشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۲۲ب٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

4 Responses to “تحقق یک محال؟!”

  1. ناشناس گفت:

    شهرستان جهرم هم جزیی از شهرستان لارستان بزرگ بوده است که از شهرستان لارستان جدا شده است.

  2. لارستانی کارمند. فرمانداری گفت:

    نویسنده مقاله بیشتر به ابعاد و فاصله تا شیراز تکیه کرده اند این شاید یکی از شروط باشد رضایت شهرهای مجاور لار مانند لامرد و مهر. وگراش. وخنج. اوز هم بسیار لازم. واساسی است وانگهی داشتن قدرت. در سطح ملی و داشتن زیرساختها شهری وامکانات کشاورزی. وصنعتی. واقتصادی و….از دیگر مولفه های. لازم. است که دراین موارد جهرم در مرکز جغرافیایی استان. داراست لاری‌ها باید دست. از تنگ نظری وخود محوری. بردارند تا چنانچه. رفراندومی برای. انتخاب مرکز استان صورت گیرد. شهرهای مجاور لار.مخالفت نکنند این مسأله ای است که جناب. نویسنده. از آن. غافل. هستند. وبیشتر. روی. فواصل جغرافیایی نظر. دارند

  3. از خنج. شمسی گفت:

    جناب ابوذر. برابر آخرین سرشماری وامار رسمی جمعیت منطقه جنوب فارس شامل شهرستانهای. لار گراش. اوز. خنج. لامرد. ومهر جمعا حدود ۶۵۰ هزار نفر جمعیت هستند. تازه اگر لامرد. ومهر بشود.وارد استان پیشنهادی. نمود

  4. اوزی گفت:

    نمیشود به اینکه روزگاری جهرم. بخشی از لارستان بوده. دلخوش بود. شرایط امروز هر شهر. را در نظر میگیرند روزگاری. لامرد هم کوره. دهی. تابع لار بوده. الان قطب. صنعتی جنوب. کشور است

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین