پنج شنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۹:۴۶ب.ظ
::آخرین مطلب 18 دقیقه پیش | افراد آنلاین: 1

رصدخانه بزرگ لارستان؛ پتانسیل بالقوه جهانی که از آن غفلت می کنیم…(بخش پنجم)

یکی از مراکز مهم، دارای پتانسیل بالقوه و در عین حال یکی از عوامل مهم شناسایی لارستان به کل کشور و حتی سایر کشورها که بسیاری از ما از آن…

یکی از مراکز مهم، دارای پتانسیل بالقوه و در عین حال یکی از عوامل مهم شناسایی لارستان به کل کشور و حتی سایر کشورها که بسیاری از ما از آن غافل هستیم مجموعه رصدخانه بزرگ لارستان می باشد. تاریخ ۱۵ اسفندماه ۱۳۹۷ بود که تندگویان معاون وزیر وقت ورزش در سفر به لارستان و در جریان افتتاح رسمی ساختمان رصدخانه لارستان با اشاره به فعالیت تیم جوان موسسه بیکران هستی و رصدخانه لارستان به دست جوانان منطقه بیان داشت: هر چه داریم از همت جوانان داریم. و بحث فعالیت رصدخانه به دست جوانان و  افتتاحیه رصدخانه موضوع کوچکی نیست این استارت کار بزرگی است حتماً یکی از منابع حضور گردشگران در بحث های علمی و پژوهشی خواهد شد.

پس از ذکر این مقدمه کوتاه و در سالی که مقوله دانش بنیان در شعار سال از سوی امام خامنه ای مطرح شده، میلاد لارستان بر آن شد تا این مرکز مهم و ان شاء الله اثرگذار در حوزه گردشگری علمی منطقه را بهتر و بیشتر به مخاطبان بشناساند. بر همین اساس طی چندین مطلب مختلف به تعریف و پیشینه رصدخانه لارستان، پتانسیل ها، اقدامات صورت گرفته، آینده پیش رو، تعاملات با موسسات ملی و بین المللی و نیز نیازهای آن خواهیم پرداخت. مطالب گردآوری شده به همت برادران مهندس محسن و مهندس مجتبی منتظری از مسئولین اصلی موسسه بیکران هستی و رصدخانه لارستان به رشته تحریر در آمده که بخش پنجم را در ادامه مرور می نماییم. در روزهای آتی بخشهای بعدی منتشر خواهد شد.

 در بخش های قبلی توانمندی های نرم افزاری و سخت افزاری رصدخانه لارستان را شرح دادیم و امکان جذب سرمایه گردشگری علمی را به تفصیل بیان داشتیم. در این بخش ظرفیت های نهفته دیگر مجموعه را تشریح خواهیم کرد و امکان بهره برداری منطقه ای، ملی و بین المللی را توضیح می دهیم.


مهمترین ظرفیت این مجموعه توسعه فناوری های دانش بنیان در حوزه های هوافضا، اپتیک، انرژی های نو، هوشمندسازی و بسیاری موارد دیگر می باشد. دانش بنیان ها مبنای تحول نظام اقتصادی در جامعه جهانی امروز محسوب می شوند. تیم علمی رصدخانه لارستان با تشکیل کارگروه ها و تعریف پروژه های فناورانه روز به روز به ثبت محصولات دانش بنیان در حوزه های فوق الذکر نزدیک می شود. زیرساخت منابع انسانی در این مجموعه مانند همه شرکت های دانش بنیان بدون شک مهمترین تکیه گاه در این مسیر است.

محصولات دانش بنیانی که ثبت اختراع شده و نمونه اولیه آنها در دست ساخت است می تواند ظرفیت تجاری سازی و فرصت مغتنم سرمایه گذاری شمرده شود. جهش تولیدات دانش محور و فناورانه در لارستان می تواند نقطه عطف توسعه همه جانبه منطقه ای قلمداد شود. جاذبه ای که علاوه بر اشتغال پایدار و پر درآمد با سرمایه گذاری مطمئن به فرصت سازی صادرات محصولات منجر خواهد شد.

در دنیای امروز تولید ثروت با ایجاد کارخانجات بزرگ با خوراک گران قیمت حاصل نمی شود، بلکه با ایجاد بنگاه های کوچک و متوسط بر پایه فناوری های پیشرفته خود را مطرح می کنند و محصول با متریال ارزان ولی ارزش افزوده بسیار بالا تولید می کنند. بهترین زمینه سرمایه گذاری آینده دار در حوزه های فناورانه و دانش بنیان تعریف می شود.

از مهمترین ظرفیت های رصدخانه لارستان تولید علم در مرز علم است. تولید مقالات معتبر بین المللی، تولید محتواهای مجازی به صورت چهار بعدی و فول دام (۳۶۰ درجه)، تهیه اطلس جامع آسمان شب و پیش بینی رویدادهای سماوی در منطقه غرب آسیا تنها بخشی از ظرفیت های این مجموعه علمی می باشد.

 

با عضویت در انجمن بین المللی نجوم و اخذ ماهیانه پیشنهادات همکاری در حوزه تولید داده های رصدی با ابزارهای CCD (عکاسی و طیف نگاری) و تحلیل داده ها و اکتشافات رصدی می توان قادر به تولید مقالات اختصاصی یا مشترک با رصدخانه ها و دانشگاه ها یا پژوهشگاه های کشور یا کشورهای دیگر بود.

تکمیل ابزارهای مورد نیاز رصدی با جذب سرمایه زمینه های همکاری بیشتر و مستمر با این نهادهای بین المللی را تقویت می کند همانگونه که تاکنون با کمترین امکانات رصدی این قابلیت در سطح ملی با همکاری سازمان فضایی ایران و رصدخانه ملی ایران حاصل شده است که کمتر رصدخانه کشور چنین قابلیتی دارد.

تولیدات مقاله می تواند به تولید علم و ارتقای سطح علمی کشور در حوزه نجوم، اخترفیزیک و کیهان شناسی شود که هم اکنون نسبت به سایر کشورهای صنعتی و در حال توسعه شرایط مطلوبی نداشته و زیرساخت های قابل قبول وجود ندارد. از این رو جهشی بزرگ در این حوزه از ناحیه رصدخانه لارستان برای کشور ایجاد خواهد شد.

رشته های کیهان شناسی و اخترفیزیک به صورت حرفه ای در کشور دنبال نمی شود و صرفا به دلیل خروج نخبگان از کشور و نبود زیرساخت های فنی در رصدخانه ها و دانشگاه ها است.

این مهم در مجموعه موسسه بیکران هستی (تیم علمی رصدخانه لارستان) با ایجاد باشگاه نجوم جنوب کشور با محوریت این رصدخانه، ایجاد کارگروه ها، انتخاب مشاورین برجسته ملی در هر کارگروه، نگارش کتاب، مقاله، تولید محتوا، و اخذ پروژه های جدید و سطح بالا با موفقیت های نسبی روند رو به رشد خود را ادامه می دهد و هم اکنون در بین جامعه نجوم ایران، رصدخانه لارستان از جمله فعال ترین مراکز نجوم در کشور شناخته می شود.

در بخش های آتی موارد دیگری را دنبال خواهیم نمود

نوشته شده در تاریخ:شنبه ۰۴ تیر ۱۴۰۱ ساعت ۶:۱۷ق٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین