معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر فارس گفت: اطلاع رسانی به این پایگاه ها به سه قسم صورت می گیرد، اول اینکه مردم به صورت عبوری خبر حادثه ای را به این پایگاه ها منتقل کنند، دوم از طریق ارگانهای دیگری که خدمات امدادی ارائه می دهند مثل نیروهای پلیس و اورژانس این اطلاع رسانی انجام شود، سومین راه که بهترین راه محسوب می شود تلفن سه رقمی ۱۱۲ امداد است که با تلفن همراه هم پوشش دارد.
حکمت با بیان اینکه این ۲۲ پایگاه، پایگاه های امدادی دائم هستند، گفت: در ایام خاص مانند عید نوروز، عید فطر یا در شهریورماه همین تابستان به خاطر تعدد سفرهای جاده ای پایگاه های سیار موقتی نیز دائر می شوند که ما الان ۲۰ پایگاه سیار به پایگاه های دائم مان افزوده ایم تا بتوانیم پوشش دهی امدادیمان را به حد مطلوب برسانیم.
وی با اشاره به این استان فارس در سال گذشته از لحاظ حوادث کوهستانی رتبه دوم کشوری را داشته است، گفت: ۱۰ پایگاه امداد کوهستان در شهرستانهای شیراز، سپیدان، لار، اقلید، فیروزآباد، داراب، جهرم، کازرون و استهبان که دارای جاذبه های کوهستانی هستند فعالیت دارند.
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر فارس گفت: بیش از سه هزار متخصص امداد و نجات در جاده ها و کوهستان های فارس فعالیت می کنند.
حکمت اظهار کرد: در بازه زمانی ۱۲ روزه ای از هفتم تا نوزدهم مردادماه ۷۱ مورد حادثه اتفاق افتاده که هلال احمر در آن دخیل بوده است که سرجمع ۱۹۷ حادثه دیده و ۱۸۹ آسیب دیده در این حوادث بوده اند که ۷۳ نفر نجات یافته اند.
وی ادامه داد: ۲۶۷ نیروی عملیاتی هلال احمر در این حوادث دخیل بوده اند.
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر فارس همچنین بیان کرد: در قسمت پشتیبانی ۲۶ انبار کوچک و بزرگ برای نگهداری اقلامی که در زمان های وقوع حوادث موردنیاز هستند، در فارس وجود دارد که بر اساس استانداردهای موجود از آن ها مراقبت می شود و پروسه انبارداری نیز با توجه به این که شرایط باید به شکلی باشد که اقلام تازه بمانند، بارگیریشان سریع انجام شود و در جای با امنیتی واقع شود، پروسه پیچیده ای محسوب می شود.
حکمت با بیان این که وجود انبارهای پشتیبانی منطقه ای در فارس ضروری است، گفت: در حال حاضر یک انبار منطقه ای در شیراز به عنوان انبار مرکز استان و انباری در فیروزآباد برای پوشش دادن جنوب شرق استان وجود دارد.
وی با عنوان اینکه در جنوب استان با توجه به پتانسیل خطر و حساسیتی که وجود دارد راه اندازی انبار پشتیبانی آن ضروری است، گفت: انبار این منطقه فعلا تحت اختیار گمرک لار است و گمرک هنوز حاضر به پس دادن انبار نیست.
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر فارس افزود: دو انبار منطقه ای دیگر در غرب و شمال استان ساخته خواهند شد.
حکمت در اشاره به کارهای آموزشی هلال و احمر ابراز داشت: ما جوانان داوطلب و مستعدی را که مشتاق ارائه خدمت هستند جذب می کنیم و طی مراحل خدمات اولیه، تکمیلی و تخصصی آموزش می دهیم تا بعد از یکی دو سال بتوانند به عنوان امدادگر نجات داوطلبانه فعالیت کنند.
وی گفت: افراد بالای ۲۹ سال می توانند درخواست کمک های داوطلبانه بدهند و بعد در ایام به خصوصی از آنها دعوت صورت می گیرد که در چهار قالب حمایت، هدایت، مهارت و مشارکت ما را یاری دهند.
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر فارس با تاکید بر این که توانمندی های امدادی هلال احمر فارس در سطح بسیار مطلوبی قرار دارد: توان امدادی ما به حدی است که قادریم حوادث خارج از استان و حتی خارج از کشور را همزمان با همان لحظه ای که استان خودمان نیازهای امدادی دارد، پوشش دهیم.
حکمت اظهار کرد: دو قلاده سگ تجسسی در فارس داریم که به فراخور اتفاقی که رخ می دهد اقدام به یافتن افراد زنده زیر آوار می کنند و مربی تربیت سگ های تجسس فارس از مربی های برتر کشور است.
وی همچنین گفت: در حوزه درمان و توانبخشی در هلال احمر فارس دو کار مهم انجام شده است که یکی مرکز فیزیوتراپی و ساخت دست و پای مصنوعی است که یکی از برجسته ترین مراکز جنوب کشور است و ما دارای داروخانه ای هستیم که داروهای ویژه و خاصی را که داروخانه های دیگر ندارند در اختیار نیازمندان قرار می دهیم.
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر فارس ادامه داد: همچنین در بخش پزشکی برای کارهایی نظیر واکسیناسیون و معاینه افرادی که قصد اعزام به عتبات عالیات را دارند فعالیت های خوبی انجام شده است.