چندی پیش میلادلارستان گزارش هایی را از آخرین وضعیت پیشرفت پروژه لرزه نگاری بهار در منطقه فارس و هرمزگان به صورت تصویری و نیز متنی ارائه داده و از پیشرفت…
چندی پیش میلادلارستان گزارش هایی را از آخرین وضعیت پیشرفت پروژه لرزه نگاری بهار در منطقه فارس و هرمزگان به صورت تصویری و نیز متنی ارائه داده و از پیشرفت حدود ۹۰% کار لرزه نگاری در اواسط تیرماه ۹۳ خبرداد. بر اساس پیگیری ها و نیز بنا به اظهارات مدیر
طرح لرزه نگاری ۲بعدی بهار در استان فارس به تاریخ ۱۹ مرداد ۹۳ طرح لرزه نگاری دو بعدی تاقدیس ها در فارس و هرمزگان اکنون به پایان رسیده است. این طرح که باهدف دستیابی به ظرفیت های هیدروکربوری(منابع ذخیره نفت و گاز) در استان فارس با بررسی ۱۸ تاقدیس فراشبند، رشتانو، بهار، امیر، کوه کلاغ، قیر، چنگال، پلنگ، کرباسی، نورا، فیروزآباد، دشت پلنگ، سیم، نرّه، کوه سورمه و لار فارس با هدف تمرکز بر افقهای مخزنی بنگستان، خامی و دهرم انجام شده است دارای پیچیدگی های فنی و اجرایی فراوانی بوده و از جمله این که در این طرح بزرگ نزدیک به هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع نقشه برداری، حفاری و برداشت داده های لرزه نگاری به صورت انفجاری تحت پوشش قرار گرفته است.
“میلادلارستان: لازم به ذکر است افق مخزنی بنگستان معمولا نفتی و افق های خامی و دهرم(شامل مخازن کنگان و دالان) معمولا گازی می باشند.””
عباس ظهوریان در این رابطه افزوده است: در طرح لرزه نگاری دو بعدی ۱۶ تاقدیس استان فارس نزدیک به ۵۰ شهر و روستای بزرگ و کوچک نیز در مناطق مختلف جغرافیایی کوهستانی و سخت گذر، شهری – مسکونی، بیابانی، زراعی و جاده های ارتباطی تحت پوشش قرار گرفت که خود پیچیدگی های بسیاری را برای تیم اجرایی به همراه داشت.
وی بیان داشته: برای اجرای این طرح ۲۰ هزار کیلومتر مربعی بیش از ۲۰۰۰ ساعت پرواز هلیکوپتری برای پوشش ارتفاعات ۲۸۰۰ متری پوشیده از برف در زمستان و گرمای ۵۰درجه تابستان، حفاری نزدیک به ۲۰ هزار نقطه و با متراژ کل حفاری ۳۴۰ کیلومتر و استقرار ۲ کمپ اصلی و ۱۳ کمپ فرعی و پشتیبانی از آنها و اجرای نزدیک به ۱۹ هزار شوت همگی نشان از گستردگی و پیچیدگی اجرایی این طرح بزرگ دارد.
مدیر طرح لرزه نگاری ۲ بعدی بهار گفته است: لازم است که تمرکز فعالیتهای اکتشافی اعم از مطالعات زمینشناسی اکتشافی، ژئوفیزیک اکتشافی و حفاری های اکتشافی در این برهه از زمان در نقاط مرزی و مشترک باشد که قطعا جزء سیاستها و اهداف اکتشافی مدیریت اکتشاف نیز هست.
میلادلارستان: در حال حاضر بنا به بررسی ها تمرکز اصلی فعالیت وزارت نفت افق های مشترک با کشورهای همسایه می باشد و افق های غیرمشترک همچون لار در صورت وجود ضرفیت هیدروکربوری (نفت و گاز) اولویت بعدی توسعه می باشند. به هر روی میلادلارستان طی چند روز آینده گزارشی از آخرین وضعیت همین پروژه در لار و نیز مصاحبه ای با یکی از مشاوران تصویربرداری لرزه ای شرکت دانا ژئوفیزیک به عنوان مجری طرح لرزه نگاری دو بعدی بهار انجام خواهد داد.