کاروانسرای نو و گلشن دو اثر تاریخی ارزشمند در قلب بافت تاریخی شهر لار است که به دلیل اختلافات کسبه و هیأت امنای این کاروانسرای تاریخی و سهل انگاری مسئولان…
کاروانسرای نو و گلشن دو اثر تاریخی ارزشمند در قلب بافت تاریخی شهر لار است که به دلیل اختلافات کسبه و هیأت امنای این کاروانسرای تاریخی و سهل انگاری مسئولان میراث فرهنگی و شهرداری وضعیت اسفباری دارد.
به گزارش میلاد لارستان به نقل از خبرگزاری برنا، در ضلع جنوبشرقی میدان قیصریه کاروانسرایی جا خوش کرده که یادگاری از دوران صفویه است و ۴۶ سال قبل در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده اما متأسفانه این روزها حال خوشی ندارد.
کاروانسرای نو و گلشن دو اثر تاریخی ارزشمند در قلب بافت تاریخی شهر لار است که به دلیل اختلافات کسبه و هیأت امنای این کاروانسرای تاریخی و سهل انگاری مسئولان میراث فرهنگی و شهرداری وضعیت اسفباری دارد.
احداث سرویس بهداشتی در دل یک کاروانسرای ثبت ملی
به محض ورود به این کاروانسرا اولین چیزی که نظرتان را جلب می کند قرار گرفتن یک سرویس بهداشتی بد قواره دقیقاً در مرکز این بنای ثبت ملی است، سرویسی که حتی نمای حوض هشت گوش (که آن هم در حال تخریب است) و حیاط کاروانسرا را مخدوش کرده است.
دور تا دور کاروانسرا حجرههای متعددی است که سال هاست با کاربری مغازه و انبار، امکان حفظ این میراث تاریخی را غیر ممکن کرده است، هر چند طی سال های اخیر جلساتی نه چندان رسمی میان بازاریها، میراث و شهرداری صورت گرفته اما خروجی این جلسات تنها به حرف هایی منجر شده که هیچ وقت عملیاتی نشده است.
سر ستونهای صفوی لا به لای نخاله های ساختمانی
کافی است چرخی در این کاروانسرا بزنید تا پس از چند قدم سر ستونهای صفوی را ببینید که هر کدام در گوشهای افتادهاند و شبیه نخالههای ساختمانی لا به لای زباله های موجود در کاروانسرا به چشم می خورند.
آخرین جلسه اردیبهشتماه امسال با حضور داریوش دهقان فرماندار ویژه لارستان، ابوالفضل سعیدی حقیقی سرپرست شهرداری لار، خلیل نامدار رییس وقت شورای اسلامی شهر لار، کیان رییس میراث فرهنگی و گردشگری و حسن خندان رییس اتاق اصناف و بازاریان شهر لار برگزار شد که در آن بر نبود بودجه کافی برای مرمت اساسی این کاروانسرای ثبت ملی تأکید شد.
تبدیل حیاط یک کاروانسرای صفوی به پارکینگ
متأسفانه حیاط کاروانسرا از لحاظ کف سازی در وضعیت نامناسبی قرار دارد و از آن به عنوان پارکینگ وسایل نقلیه استفاده میشود، این بنا احتمالاً پس از فتح لار توسط سلاطین صفوی ساخته شده است.
فرسایش، ریزش و تخریب کاروانسرا، ضرورت مرمت فوری آن را به خوبی نمایان کرده اما متأسفانه هیچ کدام از مسئولان شهری و میراث در لار، گوشه چشمی هم به این بنای تاریخی ندارند.
خبرنگار: سعیده اسدیان
ف ۱۱۰