به گفته یکی از مسئولان رصدخانه لارستان، درصورت حمایت و سرمایه گذاری در این رصدخانه، لار به قطب نجوم کشور تبدیل خواهد شد. به گزارش میلادلارستان به نقل از خبرگزاری…
به گفته یکی از مسئولان رصدخانه لارستان، درصورت حمایت و سرمایه گذاری در این رصدخانه، لار به قطب نجوم کشور تبدیل خواهد شد.
به گزارش میلادلارستان به نقل از خبرگزاری علم و فناوری، احمدرضا قاسمی، مسئول سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری استان فارس به اتفاق سعید پردل، مسئول قسمت شورای جهاد علمی و امور نواحی این سازمان، ایزدپناه، مسئول علمی پژوهشی و فناوری سپاه لارستان و جمعی از مسئولین علمی پژوهشی حوزه ها و پایگاه های شهرستان، از رصد خانه بزرگ لارستان بازدید نمودند.
در این بازدید، ابتدا بیژنی، یکی از مسئولین رصدخانه ،از سابقه بیش از ۱۵ ساله مؤسسه بیکران هستی، رصدخانه لارستان، صحبت به میان آورد و افزود: این رصدخانه باهدف نیل به قطب علمی نجوم در جنوب کشور و ارتقای آن راه اندازی شده است.
وی ادامه داد: رصدخانه لارستان به همراه پژوهش سرای علمی در سال ۱۳۸۲ با اختصاص تپه مشرف به دارالرحمه جدید کلنگ زنی شد و سپس در سال ۱۳۸۶ با همت خیر نیک اندیش، استقرار گنبد رصدخانه و در کنار آن، جاده، محوطه سازی و برق رسانی آغاز شد.
بیژنی اضافه کرد: پس از آن در سال ۱۳۹۳ مقدمات تکمیل فاز نخست با خرید تلسکوپی توسط یکی دیگر از خیرین شهرستان، تکمیل و باقیمانده کار توسط شهرداری و حمایت شورای شهر، در اسفندماه سال ۱۳۹۷ با حضور معاون وزیر و تعدادی از نخبگان کارآفرین NGO های سراسر کشور رسماً افتتاح و به بهره برداری رسید.
وی در ادامه بیان کرد: این مرکز جزء هفت رصدخانه ایست، که باسازمان فضایی ایران همکاری فعال دارد، بوده و همچنین عضو رسمی ستاد استهلال مقام معظم رهبری و عضو رسمی اتحادیه بینالمللی نجوم iau می باشد.
این مقام مسئول درخصوص اهم فعالیت های صورت گرفته در این مرگز گفت: برگزاری دوره های مختلف آموزشی، بازدید های مختلف عموم و دانش آموزی، برگزاری مسابقات مختلف نجوم و رصد های علمی تخصصی بخشی از فعالیت های بسیار خوب و چشمگیر این مجموعه می باشد که به جرأت می توان گفت این رصدخانه از جمله معدود رصدخانه های بسیار فعال و پویای کشور می باشد.
بیژنی افزود: طرح فاز دوم این مرکز که شامل فضای سبز، سالن اجتماعات، ساختمان علمی آموزشی، مسیر پله کانی و سکوها و آلاچیق های تفریحی می باشد، آماده گردیده که با اجرایی شدن این طرح، این شهرستان به یکی از بهترین مراکز علمی پژوهشی و تفریحی در زمینه نجوم تبدیل خواهد شد که برای تحقق این امر نیاز به حمایت های بخش خصوصی و دولتی دارد ولی متأسفانه تاکنون اقدام خاصی در این زمینه صورت نگرفته است .
وی درمورد مشکلات این رصد خانه نیز عنوان کرد: از جمله مشکلات بسیار مهم و اساسی این مرکز، نبود جاده هموار و آسفالت می باشد که این موضوع خود موجب عدم استقبال بخش خصوصی جهت سرمایه گذاری و اجرای این طرح شده است.
در ادامه احمدرضا قاسمی، مسئول سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری استان فارس ضمن ابراز خرسندی از وجود این مجموعه ارزشمند که به ندرت در کشور اینچنین مراکزی وجود دارد، بیان داشت: با توجه به موقعیت جغرافیایی بسیار خوب این مرکز امیدواریم با کمک و حمایت هر چه بیشتر بخش خصوصی و دولتی و تغییر نوع نگرش مسئولین نسبت به این علم که متأسفانه به عنوان نوعی سرگرمی به این علم نگاه میکنند، شاهد رونق و آبادی هر چه بیشتر این مرکز و تبدیل آن به یکی از بزرگترین مراکز علمی پژوهشی در حوزه نجوم و هوا فضا باشیم .
قاسمی همچنین گفت: سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری استان فارس از هر گونه مساعدت و همراهی که در توان و اختیارات این سازمان باشد، دریغ نخواهد کرد.
رصد خانه این روزها در همه شهر ها وجود داره. همین الان در استان فارس شهرهای فسا و کازرون رصدخانه های خیلی مجهز و خوبی دارند.