دانشگاه آزاد اسلامی واحـد لارستان که امـروز به لطف الهی یکی از واحدهای برتر کشور و واحد سـطح یک استانی به شمار می رود، در هیجدهم بهمن ۱۳۶۶ با حداقل امکانات آموزشی و رفاهی راه اندازی شد.
دانشگاه آزاد اسلامی واحـد لارستان که امـروز به لطف الهی یکی از واحدهای برتر کشور و واحد سـطح یک استانی به شمار می رود، در هیجدهم بهمن ۱۳۶۶ با حداقل امکانات آموزشی و رفاهی راه اندازی شد.
اکنون این دانشگاه با بیش از ۴ هزار دانـشـجو، دهها آزمایشگاه و کارگاههای تخـصصی ، سالن های کنفرانس و اجتماعات مناسب و خوابگاه ها و امکانات رفاهی عالی و با بهرهمندی از استـادانی فـاضل و مبرز در واحد مادر و مراکز دانشگاهی تابعه گراش، خنج، اوز، بـیرم و جویم مانند نگینی بر تارک آموزش عالی در جنوب کشور میدرخشد.
دانشکده علوم انسانی
هم اکنون بیش از ۲۰۰ اساتید تحت عناوین دستیارآموزشی و هیئت علمی و هشتاد کارمند در دانشگاه آزاد اسلامی واحــد لارستان و مراکز تابعه خنج، گراش، اوز، بیرم و جویم در صـد رشته تحصیلی از کاردانی تا دکتری تخصصی با این مجموعه بزرگ همکاری دارند که فــعالیت آنان در مجتمع ۲۱ هکتاری کوثر دانشگاه آزاد اسلامی و دیــگر مراکز تابعه در جریان است.مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی لارستان ، دارای مدارس سما در مقاطع ابتدایی و مــتوسطه اول و دوم می باشد که همواره مورد توجه آحاد مردم و نخبگان شهرستان لارستان و حتی شهرستان های مجاور بوده است.
دبیرستان دخترانه سما دوره اول و دوم
استقبال چشمگیر مردم از این مدارس، نشان دهنده فعالیت های درخشان و موفقیت های پی در پی مدارس این مجموعه بزرگ علمی در سطح استان و منطقه لارستان بزرگ می باشد.
دبیرستان دخترانه سما دوره اول و دوم
دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان از واحدهای فـعال و توانمند مجـری رشتههای علوم پــزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس به شمار میرود و سالانه دهها دانشآموخته در رشتههای پرستاری و مامایی به نظام بـهداشت و سلامت شهرستان و استان هدیه میدهد و تاکنون بارها مورد تمجید و قـدردانی بوردهای تخصصی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مخصوصا در دوران پرمـحنت کرونا قرار گرفته اسـت. این دانشگاه در کنار موفقیت های سترگ علمی از دانشگاههای پویا، فعال و موفق استان فارس در حوزههای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی بوده و سالهای اخیر بهطور مکرر بخاطر فعالیتهای فرهنگی بین دانشگاههای برتر استان فارس قرار داشته است و در بعد آموزشی و پژوهشی نیز دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان در زمره مراکز نظام مند و مورد تقدیر نهادهای بالادستی بوده وبا تربیت ۵۰ هزار دانش آموخته شایسته، هزاران مدیر موفق کشوری، استانی و شهرستانی از جمله مشاوران روسای قوای سه گانه، مدیران کل، معاونین استاندار و فرمانداران موفـــق، دانشمندان و اساتید برجسته و روسای دانشگاه های تـرار اول،قضات پاکدست و صدها دانشآموخته در ردههای بالای کشوری و لشکری، قضایی، تقنینی، سیاسی و دیپلماتیک و مشاوران رؤسای قوای کشور و همچنین قهرمانان ورزشی در سطوح ملی و بین المللی تحویل جامعه علمی و اجرایی کشور داده است.راهبرد این مجموعه عــلمی، راهاندازی رشـــتههای بیشتر و کاربردی تر در مقاطــع مختلف بوده است که امید میرود با سرعت گزینش روند ارتقای استادان،راه برای افزایش این رشتهها هموارتر شده و جذب حداکثری علاقهمندان آموزش و پژوهش شتاب بیشتری بگیرد.
کتابخانه مرکزی
با همکاری باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و مراکز رشد این مجموعه علمی و تثبیت و تقویت انجمنهای علمی دانشجویی، فـضای پویای مناسبی از جمله کرسی آزاداندیشی در دانشگاه آزاد لارستان فراهم شده است.
همچنین با حضور شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور شهرستان در این واحد دانشگاهی و انعقاد یادداشت تفاهم دانشگاه آزاد اسلامی لارستان با آنها، نگرش و جهش بیشتری در راستای تشکیل هسته های فناور دانشجویی انجام شده است .
همچنین ارتقاء چند وجهی این مجموعه آموزشی به منظور ایجاد رشته های تحصیلات تکمیلی مورد نیاز منطقه و استان در کنار تربیت فارغ التحصیلان متعهد به ارزش های اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از جمله اهداف و چشم اندازهای دانشگاه آزاد اسلامی لارستان است که می توان این حرکت رو به رشد را در این مجموعه علمی به خوبی احساس کرد .
در کـنار راهبرد تـداوم افتخار آفرینی های علمی این مجموعه بزرگ و تحکیم ثبات و اعتلای این بنای رفیع، تاکید ویژه بر مقولات فرهنگی جهت نشر ارزش های الهی و سنت های بومی و ملی با توسل به وجود مبارک حضرت ولیعصر روحی فداه و دو شهید گمنام آرمیده در این مجموعه بزرگ علمی فاخر،در زمره مهم ترین دغدغه های همکاران دانشگاه آزاد اسلامی می باشد.
ن۲۲۰