مدیر کل بنیاد شهید و ایثارگران استان فارس معتقد است: بانو باختر از لارستان فارس قیام کرد و در کوهسارهای خنج فارس به عنوان نخستین شهیده انقلاب اسلامی جاودانه…
مدیر کل بنیاد شهید و ایثارگران استان فارس معتقد است: بانو باختر از لارستان فارس قیام کرد و در کوهسارهای خنج فارس به عنوان نخستین شهیده انقلاب اسلامی جاودانه شد؛ بانو باختر را کسی نمیشناسد که به قول شاعر شهدا بیسر و صدا رفتند که این یعنی ما کم گذاشتهایم.
به گزارش میلاد لارستان، سردار ابراهیم بیانی در گفت و گو با ایرنا اعلام کرد: خبر دستگیری رهبر انقلاب اسلامی امت در ۱۵ خرداد ۴۲ و قیام مردم ورامین در کشور پیچید و تا لارستان فارس رسید؛ آیتالله آیتاللهی لاری روحانی پرنفوذ بزرگان بازار لار را دعوت کرد تا برای خیزشی دوباره تصمیم بگیرند؛ بازاریانی که پیشتر ۲ بار همراه شده و دستگیر شده بودند، اینبار پا پس کشیدند اما عصر نشده، خانه این مجتهد لاری میزبان گروه پرشماری از عشایر این منطقه بود.
آیتاللهی لاری قاصدی را به قم فرستاد تا از امام برای ادامه خیزش انقلابی مردم منطقه کسب تکلیف کند؛ قاصد بازآمد و پیام آورد؛ امام گفته بود: کار را دنبال کنید، ولو بلغ ما بلغ. پیام که به عشایر لارستان رسید، با سادگی پرسیدند این یعنی چه؟ و پاسخ گرفتند ادامه دهید، هر چه بادا باد.
سه ساعت از گرفتن این پیام و ترک خانه آیتاللهی میگذشت که خبر رسید گروهی از عشایر با حمله به پاسگاه ژاندارمری، سلاح برداشته و به مبارزه برخاستهاند؛ این مبارزه دامنهدار تا جایی ادامه یافت که از شیراز و بندرعباس برای مقابله با آنها نیرو و تجهیزات اعزام شد.
اما باختر بیگلری به همراه همسر و فرزندش و شماری دیگر از عشایر، در کوهستانهای حوالی خنج پناه گرفتند و مبارزه خود را ادامه دادند.
این مبارزه روزها و روزها ادامه یافت تا همسر باختر بیگلری و بسیاری دیگر از مردان ایل شهید شدند، این بانوی ایل نگذاشت اسلحه مرد زمین بماند؛ از پس این اندوه سترگ، همراه با فرزندش به مبارزه ادامه داد؛ این جدایی بیش از ۲۴ ساعت دوام نیاورد، چرا که فردای آنروز باختر و فرزندش نیز به دیگر شهدای ایل در این مبارزه جاودانه و تاریخی پیوستند.
نخستین شهیده انقلاب اسلامی اسلحه به دوش و در میدان قیام و مبارزه با حکومت جور پهلوی به شهادت رسید و تاریخ این پیروزی جاودانه شد.
این روایت را مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران از کتاب خاطرات آیتاللهی نقل کرد و گفت: ما فارسیها در معرفی شهیده باختر بیگلری کوتاهی کردهایم.
سردار ابراهیم بیانی این روایت ایثار فارسی را زمانی روایت کرد که در جمع خبرنگاران سخن از جای خالی بخشی با عنوان اولینها و یا پرداختن به نمونههای بینظیر فارسی ایثار و شهادت در کنگره ملی ۱۵ هزار شهید استان فارس به میان بود.
این نشست بهانهای شد تا مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران فارس، خبرنگاران را به فرازی از سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار با دستاندرکاران برگزاری دومین کنگره ملی ۱۵ هزار شهید استان فارس دعوت کند؛ او روایت کرد: ایشان فرمودند؛ اولین جنگ مسلحانه با استکبار در ایران توسط امام قلی خان فارس صورت گرفت، اولین جنگ نرم تاریخ کشور را میرزای شیرازی انجام داد و تسلط اقتصادی انگلیس را جمع کرد، اولین سکه حکومت اسلامی توسط آیت الله عبدالحسین لاری ضرب شد گرچه استمرار پیدا نکرد، اینها شناسنامه شیراز است.
بیانی ادامه داد: فارس از این اولینها در ایثار و شهادت کم ندارد؛ دست رسانهها را برای کمک به معرفی آنها میفشارم؛ که هر شهید فارس یعنی یک الگو.
کنگره ملی ۱۵ هزار شهید استان فارس قرار است دهم آبان ۱۴۰۳ در شیراز برگزار شود.
ف ۱۱۰