چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۱۰ب.ظ
::آخرین مطلب 2 ساعت پیش | افراد آنلاین: 2

راه‌اندازی خدمات توریسم درمانی در لارستان در حد حرف یا عمل؟!

در لارستان وعده توریسم درمانی در حد حرف بدون عمل باقی مانده است. به گزارش میلاد لارستان، توریسم درمانی، شاخه‌ای از گردشگری سلامت است که در آن شخص از کشوری…

در لارستان وعده توریسم درمانی در حد حرف بدون عمل باقی مانده است.

به گزارش میلاد لارستان، توریسم درمانی، شاخه‌ای از گردشگری سلامت است که در آن شخص از کشوری به سایر نقاط دنیا با امکانات پیشرفته تر بهداشتی و درمانی سفر می‌کند تا از خدمات پزشکی کشور مقصد در مراکز درمانی بهره‌مند شود. در اغلب موارد، هدف از توریسم پزشکی بهره‌مندی از قیمت پایین خدمات پزشکی یا دریافت سریع‌تر و بهتر خدمات در سایر نقاط دنیاست.

توریسم پزشکی با سفرهای معمولی پزشکی متفاوت است. در سفرهای معمول، شخص از کشوری کمتر توسعه یافته برای دریافت خدمات پزشکی به کشورهای پیشرفته می‌رود و دلیل آن نبود خدمات مشابه در کشورش است. در حالی که در توریسم پزشکی خدمات مشابه ارائه می‌شود ولی توریست کشور دیگر را ترجیح می‌دهد.

واژه گردشگری پزشکی چند سالی است که در بیان مسئولان به ویژه متولیان عرصه سلامت در کشور ایران و به تبع آن در لارستان باب شده است. هر چند در بسیاری از نقاط کشور به ویژه در مراکز استان‌ها به شکل نصفه و نیمه از این ظرفیت بهره گرفته شده اما در لارستان وعده توریسم درمانی در حد حرف بدون عمل باقی مانده است.

آخرین موضع‌گیری در این خصوص به بهمن‌ماه سال ۱۴۰۲ بازمی‌گردد که رئیس دانشکده علوم پزشکی لارستان از اخذ مجوز IPD ( پذیرش بیماران بین المللی ) برای مرکز آموزشی درمانی امام رضا(ع) لار خبر داد.

محسن سلمان پور گفته‌ بود: بیمارستان امام رضا(ع) لارستان به عنوان بیمارستان مرکزی منطقه در کنار مراکز درمانی همچون بیمارستان دنا، اردیبهشت، مادر و کودک و هشت بیمارستان دیگر در شیراز، توانست مجوز پذیرش بیماران بین الملل را از سوی وزارت امور خارجه کسب کند.

وی افزود: بعد از شیراز، لارستان تنها شهرستانی است که توانسته مجوز IPD در استان فارس را اخذ کند.

قطعاً نخستین موضوعی که به ذهن هر خواننده این مطلب خطور می‌کند، این است که آیا مراکز درمانی موجود در لارستان آنقدر پیشرفت داشته‌اند که توان و ظرفیت پذیرش توریسم را داشته باشند یا اینکه در مقابل ارائه خدمات به مردم عادی و بومی خود هم دچار مشکل هستند!!

شاید واژه توریسم درمانی کمی سنگین و پرطمطراق باشد اما می‌توان به این مبحث به گونه ساده‌تری نگریست. اینکه تصور ما انجام جراحی‌های پیشرفته قلبی و عروقی، شکافتن جمجمه یا پیوند اعضا بدن و غیره باشد، کار را سخت می‌کند و تا زمانی که در لارستان دانشگاه علوم پزشکی مستقل با اساتید و پزشکان مجرب بیشتر شکل نگیرند، اصلأ به مخیله هم نمی‌گنجد.

در پزشکی، کارهای به نسبت آسان‌تر با تخصص ساده‌تر و امکانات و نیروی انسانی کمتر وجود دارد که اتفاقاً در عصر کنونی طرفداران زیادی دارد و مخاطبان آن هم گستردگی فراوان‌تری دارد. از جمله این موارد، کاشت مو است‌. همه می‌دانیم که مبارزه با کچلی و تلاش برای رویش مجدد مو در جوامع داخلی و خارجی طرفداران زیادی پیدا کرده و مکرر در اطراف خود می‌بینیم که افراد زیادی با سرهای بانداژ شده، اقدام به کاشت مو کرده‌اند.

مورد دیگر که در حال حاضر مرسوم شده و برخلاف مثال قبلی که بیشتر در میان آقایان رواج یافته، جراحی زیبایی به ویژه عمل بینی، برداشتن چربی یا پوست اضافه، لیزر موهای زائد و غیره در بین بانوان است. این مورد هم حوزه کاری گسترده‌ای دارد اما می‌توان رشته‌های آن را به تدریج با جذب متخصصان ثابت در لارستان مستقر کرد.

اگر سفر کوتاهی به شهر شیراز داشته باشید و از مراکز درمانی زیبایی و کاشت مو بازدید کنید، می‌بینید که اغلب مراجعه کنندگان از عرب‌های حوزه خلیج فارس اعم از عمان، عراق، امارات، بحرین، قطر، کویت و غیره هستند و در برخی موارد تعداد ایرانیان به نسبت به این افراد کمتر است.

چرا تاکنون از سوی مدیران بهداشت و درمان و علوم پزشکی لارستان در این موارد برنامه‌ریزی نشده است؟! راه‌اندازی این خدمات به نیروی متخصص زیاد، جای اضافه‌تر یا بودجه سنگین نیازی ندارد و حتی در اکثر موارد حتی در مطب‌های خصوصی و در سطح شهر می‌توان پذیرش بیمار داشت.

یکی از زیرساخت اساسی که همان وسیله جابجایی یعنی هواپیماست در لارستان وجود دارد و این مهم می‌تواند ما را به نسبت سایر شهرها سرآمدتر کند. از طرفی، یکی از معضلات خارجی‌ها در ایران، ارتباط‌گیری و صحبت با مردم است که خوشبختانه بدلیل حضور مردم خطه لارستان در کشورهای عربی و ارتباط با ملیت‌های مختلف به زبان‌های اصلی و حتی فرعی مثل انگلیسی، عربی، اردو، بنگالی، هندی، فرانسوی و غیره تسلط دارند و این کار را برای توریست‌ها آسان می‌کند.

بهانه دیگری که عده‌ای مطرح می‌کنند این است که چطور به معرفی خدمات در سایر کشورها اقدام کرد؟! در پاسخ باید گفت؛ دفاتری از ایران که در کشورهای دیگر به شکل خصوصی دائر شده و مراجعه‌کنندگان را راهنمایی می‌کنند و استفاده از این سیستم برای شهری مثل شیراز بهره برده شده و اتفاقاً اثرگذاری زیادی داشته است.

بطور قطع حضور گردشگران به ویژه توریسم‌های خارجی که آنهم برای بهره‌مندی از خدمات درمانی و پزشکی به جایی سفر می‌کند و بالاجبار می‌بایست برای طی روند درمان چند روز در مقصد بماند یا چند بار به آن شهر سفر کند، می‌تواند برکات مادی زیادی به همراه داشته باشد و موجب توسعه و رونق صنعت هوانوردی، افزایش اقامتگاه‌ها، جذب سرمایه‌گذاران و متخصصین، افزایش اشتغال حمل‌ونقل عمومی، رونق بازار و غیره می‌شود. از سویی با گسترش ارائه خدمات زمینه افزایش و توسعه خدمات جدیدتر فراهم می‌شود.

این پیشنهاد صرفاً برای علوم پزشکی لارستان نیست بلکه برای شهر همجوار یعنی گراش نیز که دارای یک دانشکده علوم پزشکی مستقل است، می‌شود.

ف ۱۱۰

 

نوشته شده در تاریخ:پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۷:۴۵ق٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

3 Responses to “راه‌اندازی خدمات توریسم درمانی در لارستان در حد حرف یا عمل؟!”

  1. ناشناس گفت:

    خيلي هم نگران نباش ، هميشه حرف و عمل مسولين مغايرت داشته است .

  2. ناشناس گفت:

    دکتر ارژنگ می‌خواست با هزینه شخصی راه بندازه قبول نکردن و رفت تهران
    از کلینیک و محل اسکان و حتی مشتری‌هاشو داشت ولی لار با دید بسیار باز که داشتند اونو دک کردن که بره پی زندگیش تهران

  3. حکایت تروریست درمانی. پزشکی. در لار گفت:

    بدون تعارف. امکانات. بیمارستان. لار. در حدی. نیست که از کشورهای. عربی. برای درمان. به. لار . مراجعه.کنند. موضوع. امدن. انها. به شیراز. مقوله. دیکری. است که با. لار. قابل مقایسه. نیست

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین