اختلافنظر و برداشتهای مختلف از قانون، منجر به عدم صدور سند پردیس علوم پزشکی لارستان و در پی آن توقف مراحل اجرای پروژه ۷۰۴ واحدی نهضت ملی مسکن شده است….
اختلافنظر و برداشتهای مختلف از قانون، منجر به عدم صدور سند پردیس علوم پزشکی لارستان و در پی آن توقف مراحل اجرای پروژه ۷۰۴ واحدی نهضت ملی مسکن شده است.
به گزارش میلاد لارستان، در نشست خبری اخیر مدیرکل راهوشهرسازی لارستان با اصحاب رسانه، درخصوص موضوعات و مسائل مختلفی بحث و تبادلنظر شد و بسیاری از دغدغههای عمومی نیز توسط خبرنگاران مورد پرسش قرار گرفت. در این نشست، در کنار همه سوالات مطرح شده، درباره اختلافات پیشآمده فیمابین دانشکده علوم پزشکی لارستان و ادارهکل راهوشهرسازی لارستان درخصوص صدور سند پردیس دانشگاه علوم پزشکی لارستان که اتفاقاَ این مشکل موجب بروز مشکلات و یکی از علل توقف مراحل اجرای پروژه ۷۰۴ واحدی نهضت ملی مسکن شده است، سوال شد.
مدیرکل راهوشهرسازی لارستان در پاسخ به علت تأخیر در صدور سند پردیس علوم پزشکی لارستان، گفت: ۳۰ هکتار زمین فاقد سند را حصارکشی کردهاند و بیمارستان و دانشکده ساختهاند درحالی که سند این زمین به نام سازمان ملی زمین و مسکن و مجموعه وزارت راه و شهرسازی است.
حسن شبانی با اشاره به اینکه دوستان(دانشکده علوم پزشکی لارستان) برای سند تقاضا دادند و در پاسخ به آنها گفته شد تا یکسری مدارک و مستندات تحویل دهند تا سند صادر شود، ادامه داد: دستگاههای دولتی میبایست طرح مصوب با میزان زمین مورد نیاز در اختیار ما قرار دهند و براساس آن طرح ساختوساز کنند تا تناسب عرصه و اعیان رعایت شود و تاکنون نقشه و طرح مصوب از سوی علوم پزشکی لارستان برای ادارهکل راه و شهرسازی ارسال نشده است.
وی با اشاره به اینکه میبایست حقوحقوق زمین مورد درخواست از سوی دانشکده علوم پزشکی لارستان پرداخته شود، گفت: مبلغ پیشبینی شده به قیمت بازار نیست بلکه به نرخ دولتی است که این پول به خزانه واریز میشود تا بتوان سند صادر کرد ولی تاکنون مدارکی که لازم است از سوی علوم پزشکی تحویل داده شود، اتفاق نیافتاده است و اگر سند میخواهند هم باید طرح بیاورند و هم حق دولت داده شود.
در پی رسانهای شدن پاسخ مدیرکل راهوشهرسازی لارستان، این موضوع با واکنش دانشکده علوم پزشکی لارستان همراه بود. در این خصوص رئیس دانشکده علوم پزشکی لارستان در گفتوگو با خبرنگار میلاد لارستان بنا به گفته آقای شبانی، میزان زمین در اختیار علوم پزشکی را ۳۰ هکتار اعلام کردهاند در صورتی که متراژ کل زمین بیش از ۵۶ هکتار است و در سال ۱۳۹۵ طبق صورتجلسه کارگروه استانی تبصره یک آئیننامه مستندسازی و تعیین بهرهبردار ماده ۶۹ قانون تنظیم بخش مقررات مالی دولت، به دانشکده علوم پزشکی لارستان واگذار شده است، اظهار داشت: در سال ۱۳۶۶ مقدار ۳۴ هکتار زمین در آن زمان تحت اختیار دانشگاه علوم پزشکی فارس قرار گرفت و در سال ۱۳۹۵ طبق مستندات فوقالذکر با متراژ بالای ۵۶ هکتار به علوم پزشکی لارستان تعلق گرفته است.
محسن سلمانپور با بیان اینکه پروژه پردیس علوم پزشکی لارستان به همت خیرین شروع به کار شده و از زمان ورود تیم مدیریتی کنونی موفق شد موافقت کمیسیون ماده ۲۳ را اخذ کند و بعنوان یک پروژه ملی شناخته میشود، افزود: سوال ما از ادارهکل راهوشهرسازی لارستان این است که آیا میشود پروژهای که کد ماده ۲۳ را گرفته، دارای طرح نباشد؟!
وی با اذعان به اینکه طی ۲ نامه به شمارههای ۲۶۰۵ تاریخ ۲۹ تیرماه ۱۴۰۱ و همچنین نامه شماره ۵۴۹ مورخ ۱۰ اردیبهشتماه ۱۳۹۷ مدارک و مستندات به ادارهکل راهوشهرسازی لارستان در زمان مدیریت آقای شبانی و همچنین آقای باقری مدیرکل سابق این ادارهکل ارسال شده است، تصریح کرد: درخصوص پرداخت حق و حقوق زمین، براساس تفاهمنامهای که به امضاء آقای شبانی مدیرکل و آقای جانپرور(معاون سابق حقوقی ادارهکل راه و شهرسازی لارستان) و تعداد دیگری از کارمندان این ادارهکل رسیده است و طبق آن مقرر شده در قبال واگذاری ۸ هکتار از این زمین مورد اشاره، ادارهکل راهوشهرسازی برای پردیس علوم پزشکی لارستان سند صادر کند و به عبارتی بجای پرداخت هزینه زمین، ۸ هکتار زمین به ادارهکل راه لارستان واگذار شده است و اگر این مهم در یَد و اختیار مدیرکل نبوده است، چرا این تفاهمنامه را امضا کردهاند؟! چراکه در تفاهمنامه به صراحت آمده است که؛ «ادارهکل راهوشهرسازی لارستان در قبال دریافت ۸ هکتار زمین از ۵۶ هکتار، برای پردیس علوم پزشکی سند صادر کند.»
این مسئول با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۴ وزیر وقت در مکاتبهای با مدیرکل راهوشهرسازی لارستان تأکید میکند که؛»به جهت آنکه پروژه پردیس علوم پزشکی لارستان خیرساز است، نسبت به انتقال سند اقدام شود» و همچنین طی نامه شماره ۱۶۱۳۲ مورخ ۱۴ تیرماه ۱۴۰۱ دکتر ایمانیه استاندار وقت استان فارس خطاب به آقای شبانی مدیرکل راهوشهرسازی لارستان مینویسد: «پیگیری نمایید با نظر موافق ضمن گرفتن حدود حدود ۸ هکتار زمین جهت طرح ملی مسکن، باقیمانده به نام دانشکده شود» و این مبحث وقتی مطرح میشود بدان معناست که تبعات حقوقی آن برعهده استاندار فارس به عنوان عالیترین مقام اجرایی استان است.
رئیس دانشکده علوم پزشکی لارستان با تأکید بر اینکه راهحلهای مختلفی برای حل این مشکل وجود دارد که سریعترین و راحتترین راه آن است که طبق بند «د» ماده ۶۹ تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، اگر زمین در اختیار یک ارگان غیر وجود دارد و قرار است در آن محل پروژه اجرا کند، این موضوع در کارگروه استانی مطرح و بهرهبردار تغییر میکند، ادامه داد: طبق این قانون، به صراحت و راحتی و بدون کمترین چالش موضوع را حل کرد و متأسفانه آقای شبانی راه حل سخت را انتخاب کردهاند که مجموعه علوم پزشکی خواستار همکاری و همراهی ادارهکل راهوشهرسازی لارستان است.
سلمانپور با اشاره به اینکه مشکل کنونی این است که ۸ هکتار از ۵۶ هکتار از زمین علوم پزشکی جهت ساخت مسکن ملی اختصاص یافته، تعیین حدود شود، بیان کرد: قرار است ۷۰۴ واحد مسکن ملی برای جمعیتی حدود ۳ هزار نفر احداث شود و ادارهکل راهوشهرسازی نسبت به جاده دسترسی و زیرساخت های دیگر نظیر؛ برق، آب، گاز و فاضلاب تاکنون هیچ اقدامی نکرده است و تاکنون علوم پزشکی لارستان بنا به درخواست ادارهکل راهوشهرسازی، فرمانداری و همچنین شرکت پیمانکار طرف قرارداد پروژه مسکن ۷۰۴ واحدی، مقرر بوده که فقط به مدت ۲ ماه برق در اختیار پروژه قرار گیرد، کمال همکاری را داشته و بیش از یکسال برق در اختیار شرکت و ادارهکل قرار داده ولی طرف مقابل هیچیک از مفاد تفاهمنامه را عمل نکردند.
وی با بیان اینکه اگر حد و حدود ۸ هکتاری مشخص شود، دانشکده علوم پزشکی لارستان متعهد به پیگیری بند «د» ماده ۶۹ میکند، اضافه کرد: با توجه به اینکه ادارهکل راهوشهرسازی نتوانسته نقشه جاده دسترسی را مشخص کند، علوم پزشکی نمیتواند پیگیر سایر امور باشد.
رئیس دانشکده علوم پزشکی لارستان با اذعان به اینکه زمین ۵۶ هکتاری دارای ۳ سند است، گفت: ۲ مورد از اسناد مربوط به بیمارستان و دیگری برای دانشکده پرستاری است که در سال ۱۳۶۶ نیکاندیش با مبلغ بالای یک میلیارد تومان آن زمان هزینه کرده و ساخته و نباید زحمات خیرین نادیده گرفته شود.
وی با اشاره به اینکه در جلسهای که با حضور آقای دلاور معاون فرماندار لارستان حضور داشت، بر سر موضوع در اختیار گذاشتن یک ماه برق به ادارهکل راهوشهرسازی لارستان و پیمانکار پروژه مسکن ۷۰۴ واحدی از طرف دانشکده علوم پزشکی به منظور حمایت از حقوق همشهریان و متقاضیان مسکن ملی قول همکاری داده شد، افزود: از ادارهکل راهوشهرسازی در این جلسه خواسته شد نقشه جاده و تعیین حدود در اختیار ما قرار گیرد.
به گزارش میلاد لارستان، در پایان از مدیرکل راهوشهرسازی لارستان و دانشکده علوم پزشکی لارستان تقاضا میشود که با حلوفصل سریع این موضوع با استفاده از کوتاهترین و سریعترین راههای قانونی گره از این مشکل نچندان سخت باز کنند و با توجه به اینکه زندگی ۷۰۴ خانواده از متقاضیان مسکن ملی و همچنین پروژه عامالمنفعه پردیس علوم پزشکی به این موضوع ارتباط دارد، در اسرع وقت در یک نشست دوجانبه، این مهم بررسی و تصمیمات لازم اخذ و کارها به سرعت پیگیری شود. موضوع به قدری مهم است که به نظر میرسد در صورت نیاز و با پیچیده شدن کار، استاندار فارس، فرماندار لارستان و نماینده مردم در مجلس به بحث ورود پیدا کنند و نگذارند در این شرایط اقتصادی پروژه ساخت مسکن و احداث پردیس مشمول زمان و گرانی شوند.
ف ۱۱۰
وقتی که سال ۹۹ طلا فروخته شد و آورده اولیه مسکن ملی واریز شد مدیرکل راه و شهرسازی تاکنون پیگیر سنگ اندازی برای این همه خانواده جهت مسکن بوده است؟