سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ساعت ۹:۲۲ب.ظ
::آخرین مطلب 2 ساعت پیش | افراد آنلاین: 1

خط چهارم آبرسانی شیراز از سد سلمان فارسی خواهد بود؟

بحث آبرسانی به شهر بیرم استان فارس که در برخی از رسانه‌ها از آن به عنوان غیزانیه فارس یاد می‌شود، یکی از بزرگترین چالش‌های منطقه جنوب استان است. با توجه…

بحث آبرسانی به شهر بیرم استان فارس که در برخی از رسانه‌ها از آن به عنوان غیزانیه فارس یاد می‌شود، یکی از بزرگترین چالش‌های منطقه جنوب استان است. با توجه به خشکسالی‌های استان فارس، اقدامات مختلفی در بحث آبرسانی به این منطقه و سایر مناطق استان در حال انجام است که یکی از آن‌ها بحث انتقال آب خلیج فارس به فارس است.

به گزارش میلاد لارستان به نقل از خبرگزاری ایسنا، سوالی که در اینجا مطرح می‌شود، این است که اکنون وضعیت این طرح به کجا رسیده است؟ برای گرفتن پاسخ به این سئوال، به سراغ یکی از نمایندگان مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی رفتیم.

جعفر قادری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به آخرین وضعیت انتقال آب خلیج فارس به فارس گفت: تقریبا ۵۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی وام برای این پروژه ردیف شده است و کارهای عاملیت بانک مربوطه دنبال می‌شود.

وی افزود: قبلاً برای این کار در ۳۰ نقطه استان کار می‌کردند اما اکنون به دلیل وضعیت حاد آبرسانی بیرم و مناطق اطراف آن، بر روی فاصله اوز تا بیرم متمرکز شده‌اند تا هرچه سریع‌تر بتوانند این فاصله را لوله‌گذاری کنند و موقتاً آب از خط انتقال آب سد سلمان فارسی به سمت لار که می‌رود، بخشی از آب مورد نیاز بیرم و بخش‌هایی مثل عماده، چاه‌ورز، خیرکوه، علامرودشت و… را تأمین کند.

قادری ادامه داد: علاوه بر این‌ها همزمان بر روی آب شیرین‌کن خط انتقال آب خلیج فارس هم کار می‌شود تا بعد از اینکه خط آبرسانی فاصله اوز تا بیرم تکمیل شد و آب شیرین کن هم فعال کردند و به بهره‌برداری رسید، لوله‌گذاری فاصله بیرم تا پارسیان را تکمیل کرده و در اولین فرصت جهت خط را عوض کنند و آب از جنوب فارس به سمت قسمت‌های میانی استان بیاید و از آن به بعد از آب شیرین کن خلیج فارس قسمت‌های جنوبی استان اعم از خنج، اوز، گراش و لار را از خط خلیج فارس آبرسانی کنند و معادل آن آب از سد سلمان فارسی بگیرند که در نهایت آب از این سد به سمت شیراز و قسمت‌های دیگر استان برود و در فازهای دیگر بتوانند خط انتقال آب خلیج فارس را تا قسمت‌های شمالی فارس ادامه دهند.

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: همزمان پیگیر هستیم که ۴۵ میلیون متر مکعب آب به شهرها و روستاهای مسیر تخصیص یابد و با تهاتر بتوانیم آب از وزارت نیرو یا پساب یا آب شرب از سدها بگیریم که سرمایه‌گذار با تهاتر بتواند بازار آب راه بیندازد و مشکلات آب واحدهای صنعتی را حل کند ضمن اینکه می‌تواند مشکل آب تمام شهرها و روستاهای مسیر را هم حل کند.

وی در پاسخ به اینکه مشخصاً آب بیرم بناست که از سد سلمان فارسی تأمین شود یا خط آبرسانی خلیج فارس، گفت: موقتا تا زمانی که آب شیرین‌کن خط آبرسانی خلیج فارس فعال نشده است، آب بیرم از سلمان فارسی تأمین می‌شود ولی بعد از اینکه آب شیرین‌کن سرمایه‌گذار شروع به فعالیت کرد و خط آبرسانی حدفاصل بیرم تا پارسیان وصل شد، آب تمام قسمت‌های جنوبی استان اعم از مهر، لامرد، اوز، گراش، جویم، خنج، بیرم و لار از خط خلیج فارس تأمین می‌شود و نهایتاً معادلش را سرمایه‌گذار می‌تواند از تخصیص آب همین مناطق از سدهای میانی و شمالی فارس آب بگیرد.

قادری همچنین در پاسخ به اینکه آیا آب خلیج فارس به شیراز هم خواهد رسید، گفت: در فاز بعدی، سرمایه‌گذار دیگر در حدفاصل اوز تا سد سلمان فارسی خط اجرا نمی‌کند بلکه فاز بعدی این است که خط آبرسانی را از سد سلمان فارسی به سمت شیراز اجرا می‌کند و در مقابل آن تخصیص آبی که به شهرستان‌های جنوبی می‌دهد، آب از سد سلمان فارسی می‌گیرد و به سمت شیراز و قسمت‌های میانی استان می‌آورد؛ به عبارت دیگر برای شیراز از سد سلمان فارسی آب می‌آید.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه یعنی خط چهارم آبرسانی شیراز از سد سلمان فارسی تأمین خواهد شد، گفت: بله، خط یک و دو آبرسانی شیراز از سد درودزن در حال فعالیت هستند، خط سوم آبرسانی شیراز از سد تنگ سرخ بشار و خط چهارم آبرسانی شیراز از سد سلمان فارسی خواهد بود.

وی در پاسخ به اینکه به طور کلی چند درصد کار انتقال آب خلیج فارس به فارس پیشرفت داشته است، گفت: اکنون در فاصله اوز تا بیرم این کار به صورت جدی در حال انجام است.

ف ۱۱۰

 

نوشته شده در تاریخ:یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ ساعت ۹:۴۴ب٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین