حادثه بندر شهید رجایی و ضرورت توسعه بندر خشک و مرکز لجستیکی جدید در لارستان را دوچندان میکند. به گزارش میلاد لارستان به نقل از صحبت نیوز؛ پیش از هر…
حادثه بندر شهید رجایی و ضرورت توسعه بندر خشک و مرکز لجستیکی جدید در لارستان را دوچندان میکند.
به گزارش میلاد لارستان به نقل از صحبت نیوز؛ پیش از هر سخنی حادثه غم انگیز و مصیب بار آتش سوزی در بندر شهید رجایی را به مردم ایران و بخصوص خانواده های آسیب دیدگان و مصیبت دیدگان تسلیت می گویم.
این آتشسوزی گسترده موجب انفجار برخی کانتینرها و بروز خسارات سنگین شده است. با توجه به نقش حیاتی بندر شهید رجایی در تأمین حدود ۸۰ درصد واردات کانتینری کشور، ضرورت اجرای اقدامات فوری برای مدیریت بحران و حفظ زنجیره تأمین کالاها بیش از پیش احساس میشود.
این حادثه که بر اساس اخبار رسمی، منجر به انفجار کانتینرها و وارد آمدن خسارات سنگین شد، یک بار دیگر اهمیت حیاتی توسعه مراکز پشتیبان حملونقل و لجستیک را یادآور شد و نشان داد که تمرکز شدید کالاها و فعالیتها در یک یا دو بندر اصلی، ریسکهای جدی برای تجارت ملی، امنیت اقتصادی و مدیریت بحران ایجاد میکند.
در این میان، احداث بندر خشک لارستان و آمادگاه لجستیکی نیروی دریایی سپاه که در ۳۰ کیلومتری مسیر لار به بندرعباس قرار دارد، امروز بیش از گذشته اهمیت یافتهاند. فعالسازی سریع این مراکز نه تنها پاسخی به بحرانهای احتمالی آینده خواهد بود، بلکه فرصتهایی ارزشمند برای ارتقای توان لجستیکی و اقتصادی کشور فراهم میکند.
توضیح اینکه بندر خشک یک مرکز لجستیکی داخلی است که بدون دسترسی مستقیم به دریا، با استفاده از حملونقل جادهای یا ریلی به بنادر اصلی متصل میشود و خدماتی مانند تخلیه، بارگیری، انبارداری، ترخیص کالا و توزیع را ارائه میدهد.
برخی از مولفه های راهبردی احداث بندر خشک و آمادگاه لجستیک به شرح زیر است:
۱- ایجاد شبکه توزیع چندلایه و مقاوم: کاهش تمرکز کالاها در بنادر اصلی و ایجاد گلوگاههای پشتیبان داخلی.
۲- افزایش امنیت ملی و اقتصادی: توزیع زیرساختهای حملونقل، کشور را در برابر بحرانها تابآورتر میکند.
۳- تقویت زیرساختهای دفاعی: آمادگاه نیروی دریایی سپاه با کارکرد دوگانه دفاعی ـ اقتصادی، پشتیبانی در شرایط حساس را تضمین میکند.
این امر توسعه حملونقل ترکیبی با اتصال بندر خشک به خطوط ریلی و جادهای، بهینهسازی فرآیند واردات و صادرات را امکانپذیر میسازد.
و در رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال را فراهم می کند. به علاوه موجب افزایش بهرهوری در بندرهای اصلی می شود و فشار عملیاتی از بندرهای جنوبی تخلیه می گردد.
همچنین گسترش ظرفیت لجستیکی داخلی، کشور را در برابر تحریمهای احتمالی یا تهدیدهای نظامی مقاومتر میکند.
حادثه بندر شهید رجایی علاوه بر یک بحران، هشداری است که باید از آن برای آینده درس گرفت و با تسریع در تکمیل و بهرهبرداری از پروژههای راهبردی همچون بندر خشک لارستان و آمادگاه نیروی دریایی سپاه در لارستان، آیندهای ایمنتر و پایدارتر برای اقتصاد و امنیت کشور ساخت.
نگارنده: محمد علی رحیمی نژاد
ف ۱۱۰
الان جهرم هم بندر خشک داره. بعیده که با ایجاد دو بندر خشک در مجاورت هم موافقت بشه.
تقدیم به روح پاک همکاران آسمانی درحادثه انفجار اسکله شهید رجایی بندرعباس …
پر زدی در آسمان ، دل بی قراری می کند
کودکی ، در زیر باران ، گریه زاری می کند
کوچه سرد است و سکوت و غم به شهرم خیمه زد
مادری ، چشمش به در ، چشم انتظاری می کند
(روحشان شاد و یاد و نامشان جاویدان)
شاعر : میرحمزه طاهری هریکنده ای نوپا از بندرعباس