فیسک افزود: «ارتش ترکیه هرگز مطیع باقی نخواهد ماند؛ آن هم در حالی که اردوغان همسایگانش را به دشمن و کشورش را به مضحکه تبدیل کرده است.» وی تاکید کرد اشتباه است اگر تصور کنیم کودتای ارتش ترکیه – که اکنون سرکوب شده – مسالهای گذرا بوده است و ارتش ترکیه از این به بعد مطیع اردوغان خواهد بود. فیسک این کودتا را که بیش از ۲۵۰ کشته و ۶۰۰۰ بازداشتی به دنبال داشته است، نشانه ای از فروپاشی نهادهای دولتی ترکیه دانست.
این روزنامه نگار انگلیسی با اشاره به واکنش واشنگتن به کودتا که گفته بود «ترکها باید از دولت منتتخب و دموکراتیک خود حمایت کنند»، نوشت: «هضم این “دموکراسی” سخت است. کار زمانی سختتر میشود که به یاد آوریم در زمان سقوط دولت “منتخب و دموکراتیک” محمد مرسی در مصر، واشنگتن از مردم مصر نخواست که از مرسی حمایت کنند و فورا از کودتای نظامی السیسی که بسیار خونین تر از کودتای ناکام در ترکیه بود، حمایت کرد».
فیسک افرود: «اگر ارتش ترکیه هم موفق می شد، مطمئن باشید که با اردوغان هم همانند مرسی برخورد می شد.»
وی معتقد است که نشانههای هشدارآمیز برای اردوغان و غرب زمانی مشهود میشود که تجربه پاکستان را یادآوری کنند. فیسک نوشت: «آمریکایی ها به صورت شرم آوری از پاکستان برای ارسال موشک، سلاح و پول نقد برای “مجاهدینی” که در افغانستان با روس ها می جنگیدند، استفاده کرد. زمانی که آنکارا هم همان نقش را برای آمریکا در سوریه ایفا کرد و سلاح برای شورشیان فرستاد، سرویس اطلاعاتی فاسد آن با افراط گرایان همکاری کرد و با دولت سوریه جنگید، ترکیه هم درست مثل پاکستان دستخوش بمبگذاری و نفوذ افراط گرایان شد. افزون بر این، ترکیه جنگی را علیه کردها در جنوب شرق کشورش به راه انداخته و اکنون بخشهایی از دیاربکر مانند حمص و حلب ویران شده است.»
به گفته فیسک، اردوغان بسیار دیر متوجه بهای رفتارها و بلندپروازی های منطقه ایش شد. او افزود: «اینکه از پوتین عذرخواهی کنید و روابط با بنیامین نتانیاهو را از سر بگیرید، یک مساله است اما زمانی که شما دیگر نتوانید به ارتش خود اطمینان کنید، مسائل بسیار جدیتری مطرح می شود».
فیسک معتقد است که گرچه اردوغان بیش از شش هزار تن را بازداشت کرده اما چندین هزار افسر ارتش ترکیه هستند که باور دارند او در حال ویران کردن کشورشان است.