شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۴۹ب.ظ
::آخرین مطلب 2 ساعت پیش | افراد آنلاین: 7

14 مجموعه کاروانسرای لارستان را بهتر بشناسیم!

کاروانسراها اساسا مسافرخانه‌ها یا مهمان‌خانه‌هایی هستند که در قدیم و در یک فضای بزرگ برای راحتی کاروان‌ها ساخته می شد. اغلب در این نوع مهمان‌خانه‌ها که حیاطی بزرگ دارشتند، مسافران…

کاروانسراها اساسا مسافرخانه‌ها یا مهمان‌خانه‌هایی هستند که در قدیم و در یک فضای بزرگ برای راحتی کاروان‌ها ساخته می شد. اغلب در این نوع مهمان‌خانه‌ها که حیاطی بزرگ دارشتند، مسافران برای شب توقف می‌کردند. به دلیل رونق تجارت در سالهای دور در منطقه لارستان، کاروان های زیادی از این منطقه عبور می نمودند و بر همین اساس تعداد قابل توجهی کاروان سرا بر اساس نیاز و ایجاد نوعی کسب و کار جدید از سالهای دور به جای مانده است.  اگرچه امکان نوسازی و تبدیل آنها به مکان های توریستی گردشگری به راحتی فراهم است، اما مسئولان در این خصوص گامی برنمی دارند. 

بد نیست اسامی مشهورترین کاروان سراهای منطقه را با هم مرور نماییم. 

اسامی مهمترین کاروان سراهای منطقه لارستان به شرح زیر است:

کاروانسرای نو: این کاروانسرا دقیقا در ضلع جنوبی(روبروی) میدان قیصریه لار (شهید نصیری لاری) واقع شده  و شامل تعداد زیادی  اتاق و مغازه می باشد .این اثر مربوط به دوره صفویه است کاشیکاری و آجر کاری آن حائز اهمیت است .

 کاروانسرای گلشن : این کاروانسرا نیز دقیقا با تمامی خصوصیات کاروانسری نو و در امتداد همان  کاروانسر واقع است. رسیدگی به این دو کاروانسرا الزامی است .

کاروانسرای بازرگان : این کاروانسرا در ابتدای میدان قیصریه می باشد که هم اکنون به عنوان یک مخروبه و دارای تعدادی مغازه بوده و به عنوان انباری مورد استفاده قرار می گیرد .

 کاروانسرای حاج غلامرضا معتمد : این کاروانسرا در شهر قدیم لار خیابان مدرس جنوبی و در ابتدای کوی گاله قراد دارد .  یکی از کاروانسراهای زیبا و بدون استفاده می باشد .

– کاروانسرای نیمه وسه نخود : هر دو  کاروانسرا  در کنار جاده لارستان بندر لنگه در صحرای نیمه و سه نخود قرار دارند . یکی از این کاروانسراها کاملا تخریب دیگری در حال تخریب می باشد .

کاروانسرای ۴ برکه : این کاروانسرا در جاد ه لارستان بندر عباس در کنار پاسگاه ۴ برکه واقع می باشد .

کاروانسرای بالی سرخ : کمی از شهر جدید به طرف گراش در کنار جاده سمت چپ قرار دارد .

کاروانسرای پشت سنگر : در جاده لارستان کورده ، هم اکنون در کنار مرکز آزمایش رانندگی پایه یکم واقع می باشد.

کاروانسرای دهکویه : این کاروانسرا در دهکویه قرار دارد .

کاروانسرا های صحرای باغ : چندین  کاروانسرا از جمله کاروانسرای هرمود عباسی   در این منطقه وجود دارد.

کاروانسرای شاه عباسی  بریز : این کاروانسرا در بریز قرار دارد .  در جاده لار جهرم و متعلق به دوره صفویه بوده و گرداگرد آن اتاق های طاقی جناقی وجود دارد.

کاروانسرای بست فاریاب ( بس پارو ) : این کاروانسرادر ۲۰ کیلیومتری جاده لار – بندرعباس در سمت راست واقع شده است . دارای پلان حیاط مرکزی و رواقهای اطراف آن می باشد.

کاروانسرای دهرا : این کاروانسرا در شرفویه واقع شده است .

 

کاربران گرامی اگر اسامی کاروان سرای دیگری در ذهن دارند، می توانند در قسمت نظرات همین یادداشت ارائه نمایند تا لیست کامل تر شود. 

نوشته شده در تاریخ:شنبه ۰۱ تیر ۱۳۹۸ ساعت ۷:۱۸ق٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

3 Responses to “14 مجموعه کاروانسرای لارستان را بهتر بشناسیم!”

  1. شهروند اوزی گفت:

    در اوز هم ۲ کاروانسرا وجور دارند کاروانسرای جنب بازار قدیم واقع در لرد میران در مرکز شهر و کارونسرای سیفا درمسیر اوز به خنج ودر فاصله ۱۵ کیلومتری اوز

  2. ناشناس گفت:

    در محل دبستان پیرنیا قدیم رو به رو باغ ملی کاروانسرا یی بود که جلو ان پمپ بنزین بود که این پمپ بنزین پمپ دستی داشت ودارای دو مخزن استوانه ای شیشه ای بود که همیشه یکی پر بود و دیگری خالی وقتی شلنگ پمپ در باک اتومبیل قرار می گرفت پمپ دستی می زدند که مخزن استوانه ای که ده لیتر گنجایش داشت در باک اتو مبیل تخلیه می شد و مخزن خالی دیگر پر می شد و داخل کاروانسرا که فکر می کنم کاروانسرای جنی نام داشت انبار پمپ بنزین بودکه بعد ها تخریب شد ودبستان پیرنیا به نام استاندار وقت فارس نام گذاری شد که تغییر نام به کمیل پیدا کرد

  3. ناشناس گفت:

    تبدیل کاروانسرا به اقامتگاه بوم گردی بهترین پیشنهاد میباشد . مجوز بوم گردی را میراث فرهنگی باید صادر نماید و وام خوبی هم قبلا تعلق میگرفت
    بومگردی ها تنها اقامتگاه نیستند ؛ زنده کننده فرهنگ بومی منطقه و اداب و رسوم و فرهنگ ان دیار هستند

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین