تظاهرات عظیم اما بدون برخورد میلیونها ایرانی باعث شد تا مردم در روزهای بعد همچنان اعتراضات خود را ادامه دهند. یکی از عظیمترین تظاهرات¬های بعد از عید فطر، راهپیمایی مردم…
تظاهرات عظیم اما بدون برخورد میلیونها ایرانی باعث شد تا مردم در روزهای بعد همچنان اعتراضات خود را ادامه دهند. یکی از عظیمترین تظاهرات¬های بعد از عید فطر، راهپیمایی مردم در روز پنج شنبه ۱۶ شهریور بود که با پشتیبانی و اعلام تعطیل عمومی. این روز از سوی جامعه روحانیت هر چه گسترده¬تر برگزار شد به گونه¬ای که تعداد آنها را نزدیک به یک میلیون نفر در تهران برآورد کرده¬اند .
در تظاهرات روز پنج شنبه ۱۶ شهريور كه گفته مي¬شود بزرگترين اجتماع مردم ايران تا آن روز بوده است گذشته از تعداد جمعيت، نكته جالب ديگر اين روز شعارهاي تظاهركنندگان بود كه بسيار تند و عليه شخص شاه و حكومت پهلوي سر داده شد. ازجمله¬ي اين شعارها « مرگ بر شاه » « آمريكايي برو بيرون » « حسين سرور ماست خميني رهبر ماست » بود. در همين روز براي نخستين بار شعار « استقلال آزادي جمهوري اسلامي » در خيابان¬هاي تهران از سوي مردم شنيده شد. عظيم بودن تظاهرات مردم در اين روز به حدّي بوده كه محمدرضا شاه براي آنكه كنترل اوضاع از دستش خارج نشود دولت را وادار كرد تا در يازده شهر كشور حكومت نظامي اعلام كند .
این خشم عمومی در روز بعد یعنی جمعه ۱۷ شهریور با وجود برقراری حکومت نظامی در تهران و یازده شهر دیگر کشور برگزار شد اما زد و خوردهای بین رژیم و تظاهرکنندگان به ویژه در میدان ژاله ( میدان شهدا کنونی ) منجر به کشته شدن بسیاری از مردم شد که تلفات این حادثه توسط مقامات دولتی و حکومتی ۸ کشته و ۲۰۵ زخمی اعلام گرديد .
جمعه ۱۷ شهریور در تاریخ معاصر ایران این روز به علت تلفات بسیار سنگینش به نام جمعه سیاه معروف شده که یکی از بزرگترین عوامل نفرت از رژیم پهلوی که خشم عمومی را به دنبال داشته همین حادثه بوده است. پس از این واقعه و از فردای آنروز اعتراضات و اعتصابات به تدریج در سراسر کشور شکل گرفت که همراه با عناصر و گروههای مذهبی و دیگر مخالفین، به محکوم کردن رژیم به خاطر دست زدن به چنین فاجعه¬ای نمود. بازار شیراز و اغلب مغازه های شهرهای کازرون و جهرم در اعتراض به این اقدام رژیم تعطیل شدند.
در لار به امر حضرت آیت الله العظمی حاج سیدعبدالعلی آیت اللهی( ره)، کلیه مغازه ها و بازار شهر لار در روز ۱۹/۶/۵۷ بسته و مجلس فاتحه¬ای به مناسبت حوادث ۱۷ شهریور تهران در مسجد جامع لار تشکیل گردید..حضرت آیت الله آیت اللهی(ره ) ضمن محکوم نمودن کشتار مردم تهران، مشروعیت حکومت رژیم پهلوی را باطل و مردم را به پایداری در برابر رژیم و حمایت از نهضت امام ( ره ) تشویق نمودند پس از اتمام مجلس فاتحه، جمعیتی حدود دو هزار نفر که حضرت آیت الله العظمی آیت اللهی و سایر روحانیون لار در پیشاپیش آنان بودند در خیایان به حرکت درآمده و به راه پیمائی پرداختند که به درگیری با مامورین انجامیده و با پرتاب گاز اشک آور و تیراندازی هوائی تظاهر کنندگان متفرق شدند.
رسول احمدلو
با سلام لاری ها همیشه غیرت و تعصب داشتن رو شهرشون. دو تا شهر بزرگ فارس کازرون و لارستان ثروتمند ترین شهر های جنوب کشور هستن. لاری ها شهرشون سرمایه گذاری میکن ولی کازرونی ها فقط تو شهر های دیگه سرمایه گذاری میکنن و غریب پرستن. امیدوارم چند ثروتمند لارستانی بیان کازرون و فرودگاه بین المللی و چندین پاساژ تجاری مثل لارستان بزنن. کازرون دومین شهر بزرگ استان فارس و سومین شهر و شهرستان استان فارس و دومین شهر گران استان فارس و دومین شهر دارای ساختمان های بلند مرتبه فارس و ی تاریخ غنی با لارستان داره. امیدوارم سرمایه گذاراگذاران لاری اونجا رو آباد تر کنن. جونم فدای لارستان. لارستان بردار کازرون هست و همیشه بهم احترام داشتن. ممنون
منم هم لار و کازرون را واقعا دوست دارم. بصورت کلی در شهرهای مختلف دانشجو بودم. تنها کازرونی ها و لاری ها خودشون را با افتخار کازرونی و لاری می دانستند. بچه های شهرهای دیگه خودشون را شیرازی جا می زدن. این نشان دهنده اصیل بودن و دارای هویت بودن این دو شهر است.