در خبرها آمده بود که شبکه CNN آمریکا در گزارشی، هتل شاه عباس (عباسی) اصفهان را زیباترین هتل خاورمیانه معرفی کرده است. فارغ از اینکه صلاحیت این شبکه برای این…
در خبرها آمده بود که شبکه CNN آمریکا در گزارشی، هتل شاه عباس (عباسی) اصفهان را زیباترین هتل خاورمیانه معرفی کرده است. فارغ از اینکه صلاحیت این شبکه برای این اظهار نظر چگونه است، نکته ای درباره این هتل وجود دارد که شاید بتواند کمکی به حفظ آثار تاریخی در شهر لار نماید.
هتل پنج ستاره عباسی، از كهنترين هتلهای جهان و یکی از بزرگترین هتلهای ایران، در خيابان چهارباغ عباسي اصفهان واقع شده است. این هتل در سال ۱۱۰۶ هجری قمری به دستور شاه سلطان حسین صفوی با معماري شكوهمند ايراني طراحي و بنا گرديده و او این «کاروانسرا» را به مادر خود هدیه کرد و به همین علت، هتل عباسی در گذشته «کاروانسرای مادر شاه» نامیده میشد. مهمانسرای عباسی یا هتل شاه عباس تنها هتل پنج ستاره اصفهان، به دلیل سبک معماری آن، که به اوایل قرن هجده باز میگردد و از معماری دوران صفوی «الگو» گرفته است و نیز واقع شدن آن در میان بافت تاریخی شهر، دارای اهمیت فراوان است. ورود به لابی، محوطه و رستوران هتل برای عموم آزاد است و آش رشته های معروفی هم دارد!
از سوی دیگر:
مجموعه بهم پیوسته «بازار قیصریه لار» و کاروانسراها و خانه های تاریخی و آب انبارها، یک کلیت ارزشمند را تشکیل می دهند که متاسفانه در حال حاضر فقط بازار قیصریه بطور کامل فعال است و مرمت مختصری بر روی آن انجام شده است.
دولت پول ندارد! و میراث فرهنگی هم، همواره در تخصیص بودجه مظلوم بوده… آثار تاریخی کشور ما هم فراوان است و خرید، حفاظت و نگهداری از همه آنها کاری غیرممکن برای دولت است. حوزه گردشگری هم در کشور ما در حال رشد است. لذا برای تقویت مجموعه تاریخی شهر لار لازم است با همکاری شهرداری و میراث فرهنگی، بسته های سرمایه گذاری، با طراحی مرمت و تخصیص کاربریهای انتفاعی و جذاب برای سرمایه گذاران بهمراه طرح توجیه اقتصادی تهیه شود و امتیازاتی به ایشان داده شود تا با توجه به حجم سرمایه موجود در دست افراد خاص، جهت دهی ایشان از مجتمع تجاری سازی به حوزه های دیگر انجام شود.
توضیح و پیشنهاد:
شهرداریها و شوراهای شهر، برای جبران کمبودهای خدمات شهری، ضوابط و الزامات یا بسته های تشویقی تهیه می کنند. مثلا شهرداری تهران با تدوین بسته های تشویقی، سرمایه گذاران مجتمعهای تجاری را ملزم به تامین پارکینگ نمود (کاری که در لار بطور کامل به نفع سرمایه گذاران نادیده گرفته می شود و همانها که خودشان مقصر کمبود پارکینگ در مرکز شهر هستند، امروز تامین پارکینگ را بهانه ادامه اشتباهات در خیابان معلم می کنند!)
و همچنین، شهرداری تهران بسته تشویقی برای احداث سینما در طبقات مجتمعهای تجاری در نظر گرفت و بدین طریق، بخش زیادی از کمبودها را در این حوزه، طی کمتر از ده سال برطرف نمود. موضوعی که آن نیز در لار مورد توجه نبوده است و از شورای جدید انتظار پیگیری و «تدوین دفترچه ضوابط» و «تهیه بسته های تشویقی»، در حوزه های مختلف، انتظاری گزاف نیست.
صحبت های تقریبا سال گذشته وزیر گردشگری در لارستان نیز به نحوی دیگر بر موضوع صحه می گذارد. مونسان با تأکید بر اینکه به نظر من الان کار خیری بالاتر از این وجود ندارد که ما بتوانیم برای جوانان ایجاد اشتغال داشته باشیم چراکه بسیاری از معضلات و مشکلات اجتماعی ناشی از بیکاری است، از خیرین لارستانی خواست تا سرمایه گذاری در بخش گردشگری را هم جدی بگیرند و ورود کنند زیرا ایجاد شغل ایجاد نشاط اجتماعی را نیز در پی خواهد داشت. این مهم می تواند با ترکیب بسته های تشویقی شهرداری،میراث فرهنگی و شورا و استفاده از آنها توسط خیرین و سرمایه گذاران جهت اشتغال زایی جوانان همراه باشد.
حامد مقدم: عضو هیات علمی دانشگاه آزاد رباط کریم و عضو گروه فرهیختگان لارستان
انشالله چند سال دیگه مسئولین دیپلمه و مدرک نمای شهرداری بازنشسته میشن
البته تعدادی کارمند جدید گرفتن که متاسفانه اونهایی که سهمیه دار بودن هم کم از اونها نیستند (واقعیت تلخ)
اما خوشبختانه تعدادی نیز نیروی امیدوار کننده بین اونها هست
امیدوارم اینها تو این چند سال خراب نشن و راه و تصمیمات اشتباه اونها رو تقلید نکنند