سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۹:۱۲ب.ظ
::آخرین مطلب 6 دقیقه پیش | افراد آنلاین: 4

احياي هنر خوس بافي در لارستان

هنر خوس بافی با افتتاح نخستین کارگاه تولیدی آموزشی در اوز، احیا شد. به گزارش میلادلارستان و به نقل از واحد مرکزی خبر، خوس دوزی یکی از انواع سوزن دوزی…

هنر خوس بافی با افتتاح نخستین کارگاه تولیدی آموزشی در اوز، احیا شد. به گزارش میلادلارستان و به نقل از واحد مرکزی خبر، خوس دوزی یکی از انواع سوزن دوزی هاست که از زمان صفویه رونق بیشتری یافت. از این هنر بیشتر برای تزئین ، پرده ها و

روسریها و چادرهای توری استفاده می شود. نقوشی که بیشتر در خوس دوزی مورد توجه است، نقوش ستارگان به شکل ۶ پر، هشت پر یا ۱۲ پر است. نوع نخی که در خوس دوزی مورد استفاده قرار می گیرد، نقده طلایی یا نقره ای است . دبیر کمیسیون امور بانوان بخش اوز گفت : با راه اندازی این کارگاه و فعالیت ۲۰ هنرمند در آن، این هنر فراموش شده در استان فارس جانی دوباره گرفت.
استان فارس در دوره های صفویه و قاجاریه با داشتن ۸۰ کارگاه خوس بافی یکی از مراکز مهم تولید این هنر- صنعت بود که به مرور زمان این کارگاه ها تعطیل شد. خانم غیاثی افزود: از این هنر برای دوخت لباس عروس ، لباس های محلی ، چادر ، روسری ، شال ،رو تختی استفاده می شود. خوس بافی ، منبع درآمد ۱۰ درصد از زنان استان است. قیمت هر دست لباس کامل خوس بافی شده ۵ میلیون تومان است.

نوشته شده در تاریخ:دوشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۱۹ب٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین