علیرغم گذشت دو سال از مکاتبات میراث فرهنگی لارستان، دریافت مجوز رسمی موزه آیتالله آیتاللهی این شهرستان همچنان در پیج و خم بروکراسی اداری گیر افتاده و به سرانجام نرسیده…
علیرغم گذشت دو سال از مکاتبات میراث فرهنگی لارستان، دریافت مجوز رسمی موزه آیتالله آیتاللهی این شهرستان همچنان در پیج و خم بروکراسی اداری گیر افتاده و به سرانجام نرسیده است.
به گزارش میلاد لارستان به نقل از ایسنا، سال ۹۲ فاز نخست موزه آیتاللهی لارستان شامل نسخ خطی و چاپی آثار مرحوم آيتالله سيد عبدالعلي آيتاللهي، همزمان با دومین سالگرد وفات آن عالم ربانی و با حضور مسئولان کشوری و استانی افتتاح شد . فاز دوم این موزه که محل نگهداشت نسخ خطی علمای بزرگ، مجموعهای دست خط، لباس شخصی، قابهای نفیس خوشنویسی مرحوم آیتاللهی و برخی از علمای بزرگ شهرستان لار محسوب میشود، سال ۹۳ به بهرهبرداری رسید اما علیرغم گذشت حدود شش سال از عمر این موزه اما هنوز مجوز آن صادر نشده است .
رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري لارستان ، با اشاره به ظرفیتهای مستقر در این موزه، خاطرنشان کرد: موزه مرحوم آیتاللهی از جمله موزههای مطرح در سطح کشور است که توانسته تا حدودی نسل جوان را با روحانیت آشنا کند که بدانند روحانیت تنها روی منبر رفتن نیست . سیما علویه ادامه داد: اخلاق و منش و ایجاد وحدت بین شیعه و اهل تسنن این شهرستان در شمار مهمترین ویژگیهای شخصیتی مرحوم آیتالله آیتاللهی محسوب میشود .
وی به موقعیت موزه هم اشاره و عنوان کرد: موزه مرحوم آیتاللهی درشهر قدیم لار و حسینیه اعظم این شهر واقع شده؛ در ضلع شمالی حسینیه _که آنهم توسط مرحوم آیت اللهی بنا شده است_ مرقد آن عالم ربانی، در ضلع غربی حسینیه ساختمان موزه،در ضلع جنوبی هم سالن همایش و مراسمهای ملی و مذهبی و در زیر زمین کتابخانه و مرکز اسناد قرار دارد. رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري لارستان با بیان اینکه این موزه برای بازدید عموم آزاد و رایگان است، افزود: این موزه سندی مهم در وجود وحدت بین شیعیان و اهل سنت ساکن در لارستان و جنوب استان فارس است و همه گروهها در سنین مختلف را جذب میکند.
علویه همچنین با بیان اینکه متولی موقوفه این موزه اولاد ارشد ذکور مرحوم آیتاللهی است، در پاسخ به چرایی ثبت نشدن این موزه در لیست موزههای مجوز دار کشور، گفت: طی دو سال گذشته مکاتبات زیادی برای دریافت مجوز این موزه انجام شده که مستندات آن همگی در اداره متبوع موجود است اما متاسفانه به دلیل کوتاهیهای انجام شده هنوز این موضوع حل نشده باقیست. مسئول امور داخلی موزه مرحوم آیتاللهی لار اظهار کرد: با قولهای مساعدی که از مسئولین میراث فارس گرفتهایم، امید است که تا پایان امسال مجوز این موزه دریافت شود .
علویه ساعت بازید از موزه فوق را ۸ صبح تا اذان مغرب اعلام و خاطرنشان کرد: هماینک ۱۰ مجموعه دار خصوصی در شهر لار مشغول به فعالیت هستند که پنج مجموعه دار، مجموعه خود را به موزه تبدیل کردهاند . وی با بیان اینکه حداقل کاری که میراث فرهنگی میتواند برای این مجموعه داران انجام دهد، اعطای مجوز فعالیت است، گفت: با فرهنگسازی و تعامل ایجاد شده بین میراث فرهنگی و مجموعه داران، فرآیند اداری صدور مجوز موزه سنگ این شهرستان در حال انجام است .
رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري لارستان تاکید کرد که مجموعهداران علاوه بر حمایت دولت نیاز به تامین امنیت فکری برای دریافت مجوز دارند .
مدیر امور موزههای میراث فرهنگی فارس نیز در سخنانی بیان کرد: پرونده صدور مجوز موزه مرحوم آیتاللهی در ادارهکل موزههای کشور در دست بررسی است. محمدمهدی نجفی ادامه داد: طرح توجیهی و محتوایی این موزه در یک کمیسیون بررسی خواهد شد و در صورت تایید همه جنبههای مختلف امکان دریافت صدور این موزه، پروانه به استان ارسال خواهد شد . وی ابراز امیداوری کرد که در صورت تایید طرح توجیهی ، احتمالا پروانه موزه شخصی مرحوم آیتالله آیتاللهی لار تا یک هفته آینده ارسال میشود.
گفتنی است؛ آیتالله سید عبدالعلی آیتاللهی امام جمعه فقیه لارستان در طول زندگی خویش علاوه بر تبلیغ، ارشاد و تربیت شاگردان در وحدت، اتحاد و مجاهدت خستگی ناپذیر، نقش موثرو ارزنده ای داشت .
ف ۱۱۰