پنج شنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۶:۳۵ب.ظ
::آخرین مطلب 3 ساعت پیش | افراد آنلاین: 1

ارتقای اوز به شهرستان و انتظارات منطقه لارستان بزرگ

هفته گذشته آقای ربیعی سخنگوی دولت پس از جلسه هیئت وزیران در جمع خبرنگاران حاضر شد و از تصمیمات دولت سخن گفت. یکی از این خبرها ارتقای سیاسی دو شهرستان…

هفته گذشته آقای ربیعی سخنگوی دولت پس از جلسه هیئت وزیران در جمع خبرنگاران حاضر شد و از تصمیمات دولت سخن گفت. یکی از این خبرها ارتقای سیاسی دو شهرستان فارس به فرمانداری ویژه و ارتقای هفت بخش استان به شهرستان که یکی از آنها بخش اوز بود.

 خبری که از سال ها پیش و این اواخر نقل همه محافل و مجالس شده و  روزهایی که مردم اوز را در انتظار گذاشته بود با تصمیم دولت اجرایی شد. این ارتقا را به مردم متدین و خونگرم شهرستان اوز تبریک عرض می کنیم و امیدواریم این اتفاق نیک چون گذشته بر اتحاد و همدلی بیشتر این شهرستان با مرکز شهرستان مادر بیانجامد. از دیر باز مردم لار خواهان ارتقای همه مناطق از جمله اوز بوده اند، نکته قابل ذکر این است که برخلاف تبلیغات هیچکدام از مسوولان و مردم لار با ارتقای هیچ بخشی مخالف نبوده و نیستند. اگر عده ای از روی احساسات، خاطر مردم اوز را مکدر نمودند نه از باب مخالفت بود بلکه هدف این بود که به مسوولان رده بالای کشور بفهمانند این شهرستان هم حق و حقوقی دارد که باید دولت آن را  ادا کند. نکته ای که باید مورد توجه قرار گیرد ظرفیت های شهرستان است.

 با نگاهی به نقشه سیاسی استان متوجه می شویم که هیچ شهرستانی به اندازه لارستان تجزیه نشده است. طی مقطعی، لارستان وسیع ترین شهرستان فارس بوده است اما جدا شدن بخش های ( لامرد- مهر- خنج – گراش و اینک اوز) و پیش از آن بستک و بندرلنگه، شرایطی  را به وجود آورده است که دولت باید بیش از گذشته این منطقه را مورد توجه قرار دهد. ارتقای سیاسی لارستان به مرکز استان در جنوب فارس می تواند قدمی در این راه باشد.

 بنده کارشناس نیستم اما با برخی از کارشناسان حوزه شهرسازی جلساتی داشته ام و همگی متفق القول بودند که لارستان اگرچه در بعضی زمینه ها دارای ضعف است اما بی تردید مهم ترین و اولین گزینه  برای ارتقا به مرکز استان در جنوب فارس می باشد. اما دو مشکل بر سر ارتقای لارستان وجود  داشته و دارد، یکی عدم نیروی توانمند در بدنه مدیریتی استان و کشور و دومین مشکل وجود مدیرانی از برخی شهرستان های  مدعی در مراکز قدرت و تصمیم گیر که هر دو عامل باعث شده توانمندی های لارستان به مقامات بالا منتقل نشود.

 ما یک دوره طلایی را از دست دادیم و باید تا سال ها حسرت آن را بخوریم. فرصتی کم نظیربرای ارتقا مرکز شهرستان و مراکز بخش ها که دیگر حتی در خواب هم تکرار نمی شود. آیا باید فقط افسوس گذشته را بخوریم؟ یا هنوز هم می توان حرکت جدیدی را شروع کرد تا به نتیجه برسد ؟ بدیهی است اگر از امروز شروع کنیم می توان به آینده امیدوار بود. با شرایط ایجاد شده باید منتظر بود در منطقه تغییراتی به وجود بیاید.

۱) دولت از این به بعد باید جوابگوی مطالبات به حق مردم لارستان نیز باشد .هر تغییر سیاسی در جنوب فارس باید برای لارستان دستاورد سیاسی و عملی  داشته باشد. دولت محترم باید به این سوال پاسخ دهد که چرا خواسته های مشروع مردم لارستان را به خوبی پاسخ نمی دهند و در قبال این ارتقا چه امتیازی به مرکز شهرستان داده شده است؟

۲) بخش های جویم  و بیرم نیز خواهان ارتقا می باشند. جویم با سال ها سابقه بخشداری، یقینا یکی از اولویت های ارتقا به شهرستان می باشد. شواهد می گوید جویم همزمان با یاسوج (مرکز استان کهگیلویه و بویر احمد) به بخش تبدیل شده است .از همه مهم تر پیچیدگی مرزی  مناطق به وجود آمده ،خود گویای این است که دولت باید به این منطقه توجه  ویژه کند. در بخش غربی لارستان، شهرستان گراش واقع شده است که برای رسیدن به بیرم باید از دو شهرستان گراش  و اوز عبور نماید که شاید در کمتر جایی از کشور شاهد آن باشیم. بخش بیرم که سال هاست منتظر ارتقای خود به شهرستان است، بیش از گذشته از توان نیروهای خود در سطح کشور کمک خواهد گرفت تا خود را به عنوان یک شهرستان جدید به مقامات بالا نشان دهد .

۳) اقتضا می کند که دولت طرح های ارسالی از این منطقه  برای ارتقا را بازنگری نموده و واحد تقسیمات کشوری  وزارت کشور نیز با یک بررسی همه جانبه به خواسته اصلی مردم این منطقه نیز توجه  نماید و بیش از این مردم را در انتظار نگذارد. در استان فارس نیز از مدیر عالی دولت، یعنی استاندار محترم تقاضا داریم با نگاهی عدالت گونه موضوع ارتقای لارستان را مورد توجه قرار دهد و خود پیشگام در ارائه طرح ارتقای جنوب استان با محوریت شهر لار باشد.

۴) یقینا با ارتقای سیاسی  و متوازن همه مناطق، روزهای بهتری  برای جنوب فارس رقم خواهد خورد. از نمایندگان محترم  فارس در مجلس  شورای اسلامی نیز خواهانیم که موضوع ارتقای این منطقه را سیاسی نکنند و با یک مطالعه اجمالی از تاریخ این منطقه در راستای محرومیت زدایی و تمرکز زدایی بیشتر از مرکز استان فارس  بنگرند  و در مجلس سرافرازانه از ایجاد استانی جدید با محوریت لارستان سخن بگویند، چرا که استان فارس بیش از این ظرفیت توسعه ندارد

۵) در حال حاضر رقابتی بین چند شهرستان در جریان است و هریک خود را محق می دانند که باید مرکزیت استان را به آن شهرستان واگذار نمایند برای حل این مشکل بررسی های کارشناسی می تواند راهگشا باشد هیچکدام از این  شهرستان هابه تنهایی واجد شرایط نیستند حتی در موضوع مهمی چون جمعیت نیز با احتساب آمار، همه آنها با کمبود جمعیت مواجه هستند. ولی در بسیاری از شاخص های ارتقا این لارستان است که بر رقبای خود ارجحیت دارد .

۶)بایسته وشایسته است همه مسوولان و مجموعه مدیریتی شهرستان، با بهره مندی از نظرات نخبگان منطقه یک حرکت جهادی را برای رسیدن به خواسته اصلی مردم که همانا ارتقای کل منطقه است شروع نمایند. در این میان وظیفه ائمه محترم جمعه بسیار  سنگین است. هر چند گفته می شود ائمه جمعه وارد این گونه مباحث نشوند اما می توانند به عنوان پناهگاه و ملجا معنوی مردم، یک حرکت صحیح و در چار چوب قانون پیش ببرند

۷) از نماینده محترم مجلس انتظار می رود خود این مطالبه مردمی را با واگذاری مسوولیت به فعالان شهرستان مدیریت نموده تا زمان از دست نرود. بدیهی است تشکیل کار گروه تخصصی ارتقای لارستان با نظر جمع نخبگان منطقه و معتمدین محلی، عملی است اگر باور داشته باشیم .

۸) از  اقشار مختلف مردم لارستان، انتظار می رود ارتباط  خود را با همه بخش ها افزایش دهند و در دسته های مختلف ( کسبه – فرهنگیان – دانشجویان – معتمدین – پزشکان –مهندسان و… ) ضمن تبریک ارتقای اوز، با مردم دیگر شهرستان های همجوار، مذاکره نمایند و بستر لازم را برای ارتقا که در واقع توسعه تمام مناطق لارستان کهن و جنوب فارس را به دنبال دارد و از جمله خواسته های به حق مردم این منطقه است، ‌فراهم سازند.

۹) از فعالان اجتماعی و رسانه ای تقاضا داریم بیش از گذشته وارد میدان شوند و فرصت طلایی امروز با همدلی مسیر پیشرفت منطقه را تسریع می کند

 

يادداشت: غلامرضا حامدپور

نوشته شده در تاریخ:پنجشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۸:۱۵ق٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

8 Responses to “ارتقای اوز به شهرستان و انتظارات منطقه لارستان بزرگ”

  1. ناشناس گفت:

    در حکومتی که نام خود را با اسلام مزین نموده و عدل یکی از اصول ان می باشد با بی عدالتی ها یی که با نفوذ افراد بی کفایت در راس امور انجام می گیرد مهلک ترین ضربه به اسلام وارد نموده اند

  2. دلسوز لار گفت:

    قطعا اگر مسولین لارستان به بخش بیرم توجه نکنند و خواسته هایشان را رفع نکنند . بدلیل مسافت زیاد بیرم تا لار بیرم هم از دست خواهد داد ،حتی ممکن است بیرم را به لامرد یا …پیوند بزنن ضمن اینکه واقعا اگه برین بیرم میبینین که چقدر بیرم رو کم بهش توجه کردن مسولانمون

  3. حرف ازخوبزن گفت:

    مسولین مگه به لارمیرسن که به بیرم وجویم …وجاهای دیگه هم برسن همین قدرهم که داره تولارکارمیشه همت مردم وخیران هست …واقعاکه وجدان وانصاف هم خوبه آدم داشته باشه …

  4. دلسوز گفت:

    احتمال الحاق بیرم به گراش وجود دارد.

  5. ش گفت:

    گزینه ۵ رو خوب اومدی..

  6. لاری کارمند گفت:

    جویم اگر شهرستان شود خواهان رفتن به طرف جهرم هستند هم از نظر زبان وهم فاصله ان با جهرم ونفوذ وحضور جهرمی ها در جویم خلاصه در جریان باشید

  7. قابل توجه جناب جعفر پور گفت:

    اگر جویم شهرستان شود قطعا در اینده به نفع جهرم میشود انوقت برای استان شدن جهرم راه هموار تر میشود شهرهای اطراف جهرم سروستان خفر قیر وکارزین و…..اگر جویم حتی خنج هم برای جهرم مطرح است

  8. لارستانی گفت:

    اگر جویم بنارویه شهرستان شوند وجهرم انها را در قلمرو خود بگیرد وبخش بیرم هم از لار جدا شود وبرود طرف لامرد ویا گراش انوقت لار ستان خیلی کوچک میشود ودر اینده هم قدرت استان شدن را از دست میدهد باید مواظب باشیم

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین