مسئول مرکز جهاد کشاورزی حومه لارستان نتایج کشت آزمایشی رقم گلدشت گلرنگ در اراضی دیم شهرستان را اعلام کرد . به گزارش میلاد لارستان به نقل از روابط عمومی معاونت…
مسئول مرکز جهاد کشاورزی حومه لارستان نتایج کشت آزمایشی رقم گلدشت گلرنگ در اراضی دیم شهرستان را اعلام کرد .
به گزارش میلاد لارستان به نقل از روابط عمومی معاونت سازمان و مدیریت جهاد کشاورزی لارستان ، صابر یوسفی گفت : برای دومین سال است که کشت گلرنگ به صورت دیم انجام می شود که با توجه به آشنایی مردم شهرستان و بهره برداری از گل و دانه روغنی , این گیاه می تواند جایگزین بسیار مناسبی برای کشت غلات شهرستان باشد .
وی با اشاره به نتایج دو سال عملیات تحقیقاتی کشت گلرنگ دیم در پهنه شماره ۹ این بخش با نظارت زینت محسنی مسئول این پهنه گفت : بهترین دستگاه کاشت به منظور حفظ رطوبت ، استفاده از کارنده های کف کار و کم خاکورزی است که نسبت به کشت سنتی با تراکم زیاد , مزیت بیشتری دارد .
او با اشاره به اینکه رعایت تراکم از دیگر عوامل مهم پرورش این گیاه است افزود: از آنجایی که بذر این گیاه به ماندابی شدن حساس است در مکانهایی که سیلاب جمع می شود به دلیل خفگی گیاه ، نباید کشت انجام شود بنابراین با استفاده از بذر مناسب می توان ضمن قدرتمند کردن گیاه از شاخه های جانبی بیشتر آن استفاده کرد.
وی ابراز کرد : در صورت استفاده از یک نوبت آبیاری در زمان عدم بارش تا ۳۵ الی ۴۰ روز ، می توان محصول خوبی برداشت کرد.
در ادامه محسنی ، کارشناس بخش مرکزی نیز با اشاره به آفاتی که قبل از سبز شدن به بذر حمله می کنند ، تاکید کرد : بذور بایستی حتما ضدعفونی شوند.
او تصریح کرد : احتمالا گیاه به علت روغنی بودن و داشتن گلهای خوشرنگ آفات بسیاری را جذب خواهد کرد از جمله آفات مهم منطقه مگس گلرنگ ، کرم هلیوتیس، شته و سِنک گلرنگ هستند که با خسارت به قوزه و دانه گلرنگ روی کیفیت و کمیت بذر تاثیر گذاشته و بنابراین حداقل یک نوبت سمپاشی علیه این آفات باید انجام شود .
کارشناس بخش مرکزی بهترین تاریخ کشت گلرنگ را به منظور استفاده از حداکثر بارشها و همچنین برهم زدن تطابق دوره رشد با سیکل زندگی آفت در آذر ماه دانست .
یوسفی با اشاره به برداشت محصول در اوایل خرداد ماه خاطر نشان کرد : کشت های دیم به مراتب از تکنیک کمتری نسبت به آبی برخوردار هستند و در آنها معمولا مبارزه با آفات و علف های هرز و عملیات کاشت با دستگاه مناسب انجام نمی شود ، بنابراین توسعه یک گیاه جدید در اراضی دیم احتیاج به برنامه ریزی بسیار تخصصی دارد .
ف ۱۱۰