مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین گفت: به منظور رعایت اصول قرنطینه نباتی از خرید و انتقال پا جوش نخل از شهرستان خنج و منطقه دشت لار اکیدا جلوگیری شود. به…
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین گفت: به منظور رعایت اصول قرنطینه نباتی از خرید و انتقال پا جوش نخل از شهرستان خنج و منطقه دشت لار اکیدا جلوگیری شود.
به گزارش میلاد لارستان به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی همتی با اشاره به آلودگی نخلستانهای شهرستان خنج به آفت سر خرطومی حنایی، گفت: سرخرطومی حنایی خرما نوعی آفت خطرناک قرنطینهای است که در صورت بی توجهی و کم اطلاعی باغدار و عدم همکاری آنان خسارتهای جبران ناپذیری در پی خواهد داشت.
به گفته او، با توجه به آلودگی نخلستانهای شهرستان خنج و منطقه دشت لار به این آفت توجه به قوانین قرنطینهای برای جلوگیری از گسترش آن، موثرترین و مهمترین ابزار در دسترس باغداران است.
همتی با تاکید بر اینکه شهرستانهای گراش و لارستان نیز به این آفت آلوده هستند، اظهار کرد: آفت قرنطینهای سرخرطومی حنایی از تابستان ۹۶ در چهار قطعه باغ واقع در منطقه دشت لار از توابع قیروکارزین شناسایی که تا کنون منجر به حذف و انجام اقدامات درمانی در بیش از ۲۳۶ اصله از نخلها شده است.
او بیان کرد: حشره بالغ از طریق زخمهای موجود بر روی تنه نخل وارد درخت شده و شروع به تخم ریزی میکند که تعداد زیاد تخمها، شرایط مناسب دمایی وعدم مبارزه به موقع میتواند منجر به گستردگی این آفت شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین ابراز کرد: خسارت اصلی این آفت در مرحله لاروی است، لاروها ضمن تغذیه از دستههای آوندی و جوانه مرکزی، کانالهایی در جهت بالا و پایین ایجاد کرده و در اثر تغذیه از بافت آوندی درختان حالت تشنگی از خود نشان میدهند.
او یادآوری کرد: در صورت عدم ردیابی و تیمار به موقع، در مراحل بعدی جوانه مرکزی درخت خشک و کج میشود که در نهایت منجر به مرگ درخت خرما و سقوط آن خواهد شد.
بیش از ۶۰۰ هزار اصله نخل مثمر و غیر بارور در شهرستان قیروکارزین در سطحی بالغ بر ۵ هزار هکتار وجود دارد که با تولید ۷۰ هزار تن خرما در سال نقش بسزایی در تولید خرمای استان فارس و اقتصاد کشاورزی این شهرستان به خود اختصاص داده است.
ف ۱۱۰