به گزارش میلاد لارستان به نقل از روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی لارستان، فاطمه اسماعیلی مامای شاغل در بیمارستان بیرم از ثبت اختراع داروی جدید خود در راستای کاهش علائم یائسگی در زنان خبر داد.
وی با اشاره به پوشش گیاهی درخت نخل به عنوان پوشش گیاهی غالب در منطقه اظهار داشت: گرده حاصل از تاره های درخت نخل که به عنوان عامل بارور کننده برای درختان نخل ماده مورد استفاده بومیان منطقه قرار می گیرد در مراحل متعددی مورد آزمایش قرار گرفت که نتایج حاصل از آن نشان دهنده مقدار زیادی آنتی اکسیدان ها، املاح، ویتامین های بسیار موثر و استروژن به عنوان هرمون موثر زنانه بود.
اسماعیلی تصریح کرد: در دوران یائسگی به دلیل کاهش طبیعی سطح هرمون استروژن در بدن زنان علائمی از جمله گّرگرفتگی، دردهای عضلانی و ناراحتی های جسمی بروز می کند که بعضاً ناخوشایند بوده و غیر قابل تحمل می شود.
وی گفت: طی تحقیقات انجام شده برروی این محصول بومی، گرده های درخت نخل را با دوز مشخص در آزمایشگاه به شکل کپسولهای ۳۰۰ میلی گرمی تهیه و در اختیار گروهی از زنان ئایسه قرار دادیم و نتایج را با استفاده از پرسشنامه های تکمیل شده توسط این گروه تحلیل و به نتایج چشمگیری دست یافتیم.
فاطمه اسماعیلی خاطر نشان کرد: تاثیر بسیار بالای این دارو بر روی گروه هدف و کاهش چشمگیر مشکلات جسمی ناشی از یائسگی برای آنان ما را بر آن داشت تا به شکل رسمی این دارو را به مرکز ثبت اختراع ارائه نموده و موفق به ثبت این اختراع شویم.
گفتنی است فاطمه اسماعیلی مامای زایشگاه بیمارستان بیرم، اصالتاً اهل روستای دهکویه و دانشجوی ارشد رشته آموزش مامایی از دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان است که به همراه تیم تحقیقاتی، نمونه تولیدی را از طریق آزمایشگاه دانشگاه کرمان بررسی و ثبت اختراع کرده است.
ف ۱۱۰
گیاه دارویی یا داروی گیاهی
دارو گیاهی کشف می شود نه اختراع. چون وجود دا ره و فقط به تاثیرش پی برده شده است. اگر با موارد دیگر ترکیب می شد و یک ترکیب جدید بوجود میامد میشد بگی اختراع. هرمون غلطه هورمون باید بنویسید.