مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گراش گفت : برداشت انگور یاقوتی هر ساله از نیمه دوم اردیبهشت آغاز می شود و تا اواسط خردادماه ادامه دارد. به گزارش میلاد لارستان، حسن…
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گراش گفت : برداشت انگور یاقوتی هر ساله از نیمه دوم اردیبهشت آغاز می شود و تا اواسط خردادماه ادامه دارد.
به گزارش میلاد لارستان، حسن مرادی در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: بیش بینی می شود امسال بیش از ۷۰ تن انگور یاقوتی نوبرانه از تاکستان های گراش برداشت و روانه بازار مصرف شود.
وی بیان کرد: نیاز آبی کم و تولید محصول نوبرانه از مهمترین دلایل انتخاب انگور یاقوتی در برنامه تغییر الگوی کشت این شهرستان است.
مرادی افزود: بخش عمده محصول نوبرانه گراش به بازار و میدان های تره بار در شیراز، اصفهان و تهران ارسال می شود.
برداشت انگور یاقوتی (دردانه سیاه) از دل کویر و زمین های خشک در مناطق جنوبی فارس از جمله گراش در حالی آغاز شده که همواره به دلیل نبود سردخانه و کارخانه های تولید فرآوری این محصول، کشاورزان و باغداران را مجبور به فروش فوری آن در بازار می کند.
این معضل و نبود کارخانه های فرآوری و سردخانه باعث شده که برخی دلالان و افراد سودجو محصول را با قیمت پایین و ناچیز از کشاورز بخرند و با قیمتی چند برابر در بازار و میدان های میوه و تره بار استان فارس و یا کشور بفروشند.
شهرستان گراش دارای حدود ۱۲ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی اعم از دیم و آبی است.
ف ۱۱۰