“رستم روانبخش” به بهانه محفل وحدت آفرین لار و گراش یادداشتی در این خصوص نگاشته است. به گزارش میلاد لارستان، رستم روانبخش یکی از اعضای شورای شهر لار و یک…
“رستم روانبخش” به بهانه محفل وحدت آفرین لار و گراش یادداشتی در این خصوص نگاشته است.
به گزارش میلاد لارستان، رستم روانبخش یکی از اعضای شورای شهر لار و یک از فعالان اجتماعی و رسانه ای به بهانه شرکت جمعی از مسئولان و مردم لارستان در محفل وحدت آفرین ویژه برنامه شهادت حضرت زهرا(س) یادداشتی نوشته است که در ذیل می آید:
وحدت بر اساس گفتمان توحیدی و الگویی برای همکاری منطقهای
به مناسبت سالگرد شهادت حضرت زهرا (س) به اتفاق امام جمعه، فرماندار، مسئولان و عدهای از معتمدان و فعالان اجتماعی لار به گراش رفتیم و در مراسمی که در حسینیه چهارده معصوم سلام الله علیهم برپا شده بود شرکت کردیم. این برنامه ایدۀ فرماندار جدید لار، داریوش دهقان بود. ایجاد وحدت منطقهای یکی از اهداف فرماندار لارستان است که از همین روزهای نخست برای آن برنامه ریزی کردهاند و همین برنامه حضور در مراسم عزاداری گراش در آن راستا است. قرار است روزهای آینده نیز جمعی از گراشیها به لار بیایند.
مدتهاست که «وحدت» به عنوان مهمترین راهکار سرعت بخشی به پیشرفت منطقه مطرح میشود و داریوش دهقان نیز قبل از آمدن به لارستان با پرسوجو از فعالان سیاسی و رصد اوضاع منطقه به این امر پی برده است و قصد دارد توان و ابتکار خود را در این راه صرف کند، باشد که فرجی حاصل شود.
شعار وحدت در گفتمان توحیدی مطرح میشود و ایجاد وحدت در جامعهای که افراد آن توحید را در درون خود متجلی کرده و از خود عبور کرده باشند ایجاد میشود. «اگر ۱۲۴ هزار پیامبر الهی در یک جامعه با هم زندگی میکردند ذرهای بین آنها اختلاف نبود.» پس برای رسیدن به وحدت باید نگاهی الهی داشته باشیم و از خود عبور کرده باشیم. منیتها و خود بودن هاست که سدی بزرگ در برابر ایجاد وحدت است. پس تا گفتمان توحیدی در فکر و نور توحید در جان افراد جامعه تلالو نیابد شعار وحدت محقق نخواهد شد.
به نظر میرسد در کنار تلاش برای ایجاد وحدت با تمسک به گفتمان الهی و توحیدی، باید به الگویی برای همکاری منطقهای نیز برسیم.
کشورهای اروپایی در جنگ جهانی اول و دوم دهها میلیون نفر را از خود به خاک و خون کشیدند، اما امروز اگر به آنجا سفر کنید یا اخبارشان را دنبال کنید اثری از این سابقۀ وحشتناک نمیبینید.
اروپاییها بعد از جنگ جهانی دوم تلاش کردند به یک الگوی همکاری منطقهای برسند. به زعم من ما هم میتوانیم برای تحقق همکاری الگویی را بر روابط درون منطقۀ خودمان حاکم کنیم.
در ادامه الگویی را پیشنهاد میکنم و از صاحب نظران و فعالان سیاسی و اجتماعی منطقه درخواست دارم الگوی پیشنهادی را نقد کنند:
*«همکاری برای منافع مشترک و به رسمیت شناختن رقابت برای منافع متضاد»
بخش نخست الگوی پیشنهادی واضح است، هرچند در تشخیص منافع مشترک دچار چالش میشویم. تعیین منافع مشترک و جا انداختن آن برای تودۀ مردم نیازمند همکاری فعالان سیاسی و اجتماعی معقول و دلسوز است. بخش دوم الگو کار سادهای نیست. در واقع، ما باید رقابت سایر شهرستانها، بخشها و شهرهای درون منطقه برای کسب آنچه که ما هم میخواهیم کسب کنیم و یا حتی به ضرر ماست را به رسمیت بشناسیم.
گاهی امری را میتوان با همکاری محقق کرد و منافع آن به همه میرسد که این امر مصداق بخش نخست الگو است و گاهی نیز امری به لحاظ کمی یا کیفی به گونهای است که منافع آن تنها برای یک نفر است و برای دیگران منفعتی ندارد و یا حتی برای دیگران ضرر دارد که این امر مصداق بخش دوم الگو است.
پس سه حالت قابل تصور است:
۱٫همکاری برای منافع مشترک
۲٫ بیتفاوتی برای منافع غیر مشترک
۳٫ رقابت برای منافع متضاد
منتظر نقدهای شما هستیم.
در لار باید تفکر اینکه همه امکانات زیر ساختی وادارای در لار تمرکز یابد باید تغییر کند باید تعصب اینکه همه تابع لار باشند آنهم در قرن ۲۱ قابل قبول نسل جدید در گراش. اوز وخنج نیست همه شهرستانهای اطراف مستقل وتابع فارس هستند این را باید عمیقأ باورکنیم ودست از مسایل مانند لارستان بزرگ برداریم که خوشایند سایر شهرستانها نیست وگرنه با اینگونه رفت و آمدها مشکلات حل نخواهد شد
جناب روانبخش بیشتر شهرستانهای مجاور لار اعتقاد دارند که نخبگان لارستان هدفشان ازمطرح کردن لارستان بزرگ همان دوشهر جدید و قدیم لار است ودر پستوی تفکرات آنها همه امکانات را برای خود لار میخواهند مقصودشان از استان شدن همان تسلط وسیطره قرون گذشته است درحالیکه اینکار وبا شرایط فعلی دیگر مورد قبول نسل فعلی در جنوب فارس نیست خلاصه نوعی تفکر سنتی بازاری حاکم بر بینش. نخبگان لاری است که نمیتوانند پیشرفت و ترقی بالنده در شهرهای مجاور به بینند ولار. را مرکز بلا منازع در منطقه می دانند که این مسایل باعث عدم همبستگی وانسجام میشود البته قبول دارم که غلبه کردن براین طرز فکر سخت وزمان بر است باید چاره اندیشی جامعه شناسانه ای انجام داد
دکتر جان، بالاخره خوشحال شدیم که از سخنان پرمحتوای جنابعالی ، در متن شورای اسلامی شهر لار و بعنوان رئیس کمسیون اجتماعی این شورای اسلامی، بهره مند شدیم.
دکتر جان، من به هر سه موردی که در پایان سخنان تان گفتیده اید؛ ( ۱٫همکاری برای منافع مشترک
۲٫ بیتفاوتی برای منافع غیر مشترک
۳٫ رقابت برای منافع متضاد:) ، کاملا معتقدم و اعتقاد دارم در بسیاری مواقع این سه موضوع لازم و ملزوم هم هستند یعنی هم لازم هستند و هم کافی بنابر این برای اینکه تنازع ایجاد نشود می بایست به هر سه مورد در جای خود توجه و عمل شود که مصداق این شعر شود که می گوید: هر سخن جائی و هر نکته مکانی دارد.
برای ایجاد وحدت و همدلی گسترده ودر سطح افکار عمومی منطقه باید اقدامات گسترده باشد ودر سطح محافل ومساجد کافی نمی باشد یکی ازین مسایل که چندان در شهرستانهای مستقل منطقه مانند گراش خنج. اوز. لامرد. ومهر چندان گیرایی و طرفداری ندارد واژه. لارستان بزرگ. است که بوی. استیلا وقدرت طلبی میدهد وچندان مطلوب مردم منطقه نیست. به جای آن باید از منطقه جنوب فارس استفاده نماییم
با سلام چه امکاناتی بوده که لاری ها جلو آن گرفته اند اتفاقا نظر ما این است که هر که بتواند هر نوع امکاناتی که به منطقه بیاورد خوشحال می شویم واستقلال می کنیم و اینکه اگر ندای استان شدن می دهیم این خواسته مربوط به دهه های قبل میباشد که تمام شهرستان های جدا شده آن زمان زیر نظر لار بوده اند ( ما با پیشرفت هیچ شهری مخالف نیستیم) لطفا کمی صادقانه و واقع بینانه صحبت بفرمایید و استان شدن لار ‘ یعنی استان شدن کل منطقه است ما نباید خود را جدا از هم ببینیم به امید پیشرفت کل منطقه لارستان کهن