با توجه به قرارگیری مناسبت رحلت سالروز رحلت ۷ تن از علمای دینی لارستان در بازه زمانی ۲۷ رمضان تا ۵ شوال، پیشنهاد میشود این ایام هر ساله بعنوان دهه…
با توجه به قرارگیری مناسبت رحلت سالروز رحلت ۷ تن از علمای دینی لارستان در بازه زمانی ۲۷ رمضان تا ۵ شوال، پیشنهاد میشود این ایام هر ساله بعنوان دهه علمای دینی در تقویم لارستان گنجانده شود.
به گزارش میلاد لارستان، نقش علما همواره در طول ادوار تاریخ در ابعاد گوناگون دارای اثرات مثبت زیادی بوده و در این میان تأثیرگذاری علمای دینی در هدایت جامعه و خدماترسانی به عامه مردم بخصوص مناطق محل استقرار آنان برکسی پوشیده نیست.
خطه لارستان از گذشته بسیار دور بدلیل فرهنگ بالای و اعتقاد مذهبی مستحکم آنان، محل پرورش یا زندگی علمای برجسته دینی بوده که زندگی هر یک از آنان موجب برکات مادی و معنوی و دنیوی و اخروی شده و شاید یکی از دلائلی که منجر به حمایت مردم لارستان از تشکیل نخستین خاستگاه حکومت اسلامی در ایران باشد، همین ارتباط با روحانیت و بصیرت آنان بوده است.
برای نشان دادن هویت دینی و اعتقاد پایدار مذهبی مردم لارستان نیاز است تا به منظور برجستهسازی جایگاه آنان، ایامی از سال بعنوان دهه بزرگداشت علمای دینی لارستان نامگذاری شود. طی یک تحقیق و بررسی تاریخی، میتوان مشاهده کرد که تعداد ۷ نفر از علمای شاخص لارستان در بازه زمانی ۲۷ ماه مبارک رمضان تا ۵ شوال رحلت کردهاند و به نظر میرسد این مدت زمان ۱۰ روزه، فرصت مناسبی برای نامگذاری دهه بزرگداشت علمای دینی لارستان باشد.
بنا بر بررسیهای انجام شده، ۲۷ ماه مبارک رمضان مصادف با رحلت آیتالله العظمی سیدعلی اصغر موسوی لاری(ره)، ۲۸ ماه رمضان مصادف با رحلت آیتالله سیدعلی متقی لاری(ره)، ۲۹ رمضان مصادف با رحلت آیتالله سیدمصطفی مصطفوی(ره)، ۲ ماه شوال مصادف با رحلت آیت الله شیخ ملا محمدباقر مجتهد جویمی(ره)، ۳ شوال مصادف با رحلت آیت الله سیدعبدالمحمد آیت اللهی(ره)، ۴ شوال مصادف با رحلت علامه سیدعبدالحسین نجفی لاری(ره) و ۵ شوالمصادف با سالروز شهادت امامزاده میرعلی بن الحسین(ع) لارستان است.
بدین ترتیب پیشنهاد می شود از ۲۷ رمضان لغایت ۵ شوال که مصادف با روزهای اوج درگذشت علمای لارستان است، به عنوان هفته علما و اندیشمندان لارستان نامگذاری شود که تحقق این مهم نیازمند پیشگامی شورای شهر لار و همگامی نهادهای فرهنگی همچون اوقاف و امور خیریه، فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی، سازمان تبلیغات اسلامی و غیره برای بزرگداشت این برجستگان علمی و دینی است.
امید است که این پیشنهاد مورد توجه نهادهای مرتبط فرهنگی، دینی، مذهبی، علمی و دانشگاهی لارستان قرار گیرد.
ف ۱۱۰
شما بایستی کاری کنید که خیابانها و بزرگراههای مهمی در تهران و شیراز به نام بزرگانی همچون سیدعبدالحسین لاری و سید علی اصغر موسوی لاری مزین شود . در تقویم نام رییسعلی دلواری شاگرد سیدعبدالحسین ثبت شده اما دریغ از نام رهبر قیام جنوب اقا سیدعبدالحسین لاری ، پیشنهاد میگردد، در تقویم تشکیل اولین حکومت اسلامی به مرکزیت لار به رهبری ایشان ثبت شود
سلام و ادب. در قیام جنوب آقای سید عبدالحسین لاری به عنوان یک مجتهد فتوی صادر کردند و دستور مقاومت در برابر نیروهای انگلیسی را صادر کردند. ولی رئیس علی دلواری در بوشهر، ناصر دیوان کازرونی و صولت الدوله قشقایی در فارس با نیروهای انگلیسی جنگیدند.
حاج آقا مویدی بیشتر این نظرات به نظر میرسد تعصبات قومی باشد تا بزرگداشت یک روحانی وگرنه خدمات ریس علی دلواری به عنوان یک فرد میهن پرست. بر عکسی پوشده نیست ونظر آقا منصور بیشتر تعصبات محلی وقبیله ای است در لارستان افراد ادیب و هنرمند. وشاعر هم. زیاد. هستند
پیشنهادی عالی است. اما کو گوش شنوا؟ اینهای کهگفتید وظابف خود هم انجام نمی دهند چه رسد به این کارها
روزهای اوج درگذشت علما یعنی چه؟