تبلیغات مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی از امروز آغاز شده و تا ساعت ۸ صبح روز پنجشنبه ۹ اردیبهشت ادامه دارد. در مرحله دوم انتخابات دهمین دوره مجلس شورای…
تبلیغات مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی از امروز آغاز شده و تا ساعت ۸ صبح روز پنجشنبه ۹ اردیبهشت ادامه دارد. در مرحله دوم انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۱۳۸ نامزد در ۵۵ حوزه انتخابیه برای ۶۹ کرسی خانه ملت به رقابت میپردازند.
انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۲۰۷ حوزه اصلی و یک هزار و ۳۲ حوزه انتخابیه فرعی در هفتم اسفند برگزار شد که در نهایت با مشارکت ۳۴ میلیون نفر، (معادل ۶۲ درصد واجدان شرایط) ۲۲۱ نماینده انتخاب شدند و تعیین سرنوشت ۶۹ کرسی باقیمانده به مرحله دوم انتخابات در ۱۰ اردیبهشت موکول شد.
به گفته علی پورعلی مطلق، دبیر ستاد انتخابات کشور، تاکنون اعتبارنامه ۲۲۱ نماینده منتخب به اداره کل قوانین مجلس و شورای نگهبان ارسال شده است و تکلیف ۶۹ نماینده دیگر نیز در مرحله دوم و از بین ۱۳۸ نامزد مشخص می شود. در این مرحله از انتخابات حدود ۳۲۰ هزار نفر از عوامل اجرایی از جمله ۱۲۴ فرماندار و ۱۸۵ بخشدار در حدود ۱۵ هزار و ۳۵۰ شعبه در ۵۵ حوزه انتخابیه فعالیت می کنند.
رئیس ستاد انتخابات کشور با تاکید بر آمادگی کامل وزارت کشور برای برگزاری انتخابات اعلام کرده است در این مرحله، ۱۵ هزار و ۳۵۰ شعبه در ۲۱ استان کشور در نظرگرفته شده است و حدود ۱۹ میلیون تعرفه ، صندوقها و دیگر ملزومات مرتبط با برگزاری مرحله دوم انتخابات نیز به استان ها ارسال شده است.
بنابه گفته امیری سخنگوی وزارت کشور تعرفههای مرحله نخست انتخابات برای مرحله دوم قابل استفاده نیست به همین علت تعرفههای جدید و دارای ویژگیها و شاخصهای امنیتی لازم با شکل و رنگهای متفاوت برای هر استان به منظور استفاده در مرحله دوم چاپ شده است.
۲۱ استانی که برگزار کننده دور دوم انتخابات هستند، عبارتند از: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، اصفهان، ایلام، تهران، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی، خوزستان، زنجان، فارس، کردستان، کرمانشاه، گلستان، گیلان، لرستان، مازندران، مرکزی، هرمزگان، همدان و یزد.
به گزارش میلادلارستان و به نقل از شبکه خبر بیشترین کرسیهای باقیمانده به استان آذربایجان شرقی تعلق دارد؛ این استان با ۹ کرسی خالی در انتظار دور دوم انتخابات نشسته است. در خوزستان ۷ کرسی، آذربایجان غربی ۶ کرسی، لرستان ۵ کرسی، فارس، زنجان و گلستان هر یک ۴ کرسی، ایلام، تهران، گیلان و مرکزی ۳ کرسی و اردبیل، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، کردستان، کرمانشاه، مازندران و همدان ۲ کرسی و خراسان رضوی، هرمزگان و یزد نیز ۱ کرسی بلاتکلیف مانده است که با برگزاری دور دوم انتخابات در ۱۰ اردیبهشت، تکلیف آنها مشخص می شود.