شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۲۱ق.ظ
::آخرین مطلب 5 دقیقه پیش | افراد آنلاین: 1

ساخت ۱۳۱ واحد مسکونی برای افراد تحت پوشش بهزیستی لارستان

  رئیس اداره بهزیستی لارستان گفت: در مجموع تعداد مسکن های در حال احداث ۱۳۱ واحد است و تعداد ۱۴۵ مددجو نیز در قالب مسکن ملی مورد تأیید نهایی قرار…

 

رئیس اداره بهزیستی لارستان گفت: در مجموع تعداد مسکن های در حال احداث ۱۳۱ واحد است و تعداد ۱۴۵ مددجو نیز در قالب مسکن ملی مورد تأیید نهایی قرار گرفته‌اند.

میلاد لارستان: چه کسانی می توانند تحت پوشش اداره بهزیستی قرار بگیرند و نحوه تشکیل پرونده آنها به چه صورت است ؟

در بحث گروه هدف سازمان بهزیستی دارای پنج معاونت می شود. امور اجتماعی زنان و کودکان بد سرپرست یا بدون سرپرست، حوزه امور اجتماعی دفتر آسیب های اجتماعی، توانمندسازی معلولان، پیشگیری از اعتیاد و غیره

 

میلاد لارستان: در مراکز زیرمجموعه بهزیستی گروه‌های هدف چگونه سطح بندی می‌شوند؟

در مراکز در سه سطح شیرخوارگاه برای کودکان تا دو سال در مراکز استان، از دو تا ۱۲ سال و از ۱۲ تا ۱۸ سال را شامل می شود. در واقع کودکان پس از ۱۸ سالگی از مراکز بهزیستی می توانند خارج شده و به ادامه تحصیل یا کار بپردازند.

 

میلاد لارستان: درخصوص فعالیتهای اورژانس اجتماعی توضیح دهید:

عمده فعالیت آن در قالب اورژانس اجتماعی با خط ۱۲۳ است که مواردی از جمله کودک آزاری و اختلافات والدین، همسر آزاری و … را شامل می شود. سعی ما در اورژانس اجتماعی این است که هم پیشگیری موارد بیمار صورت پذیرد و هم اینکه فرد توانمند شده و به جامعه بازگردد.

 

میلاد لارستان: چه خدماتی به کودکان کار داده می‌شود؟

در بخش آسیب های اجتماعی کودکان کار نیز حضور دارند که بخشی از آنها ایرانی و بخشی تبعه هستند و از خدماتی همچون تحصیل، آموزش و توانمندسازی بهره می برند. در مرکز کودکان کار بالغ بر ۸۰ کودک از خدمات بهره می برند تا در نهایت با حمایت های مددکاری و آموزش های مختلف توانمند شده و در کنار خانواده فعالیت کنند.

 

میلاد لارستان: شرایط فرزند خواندگی چیست؟

در دفتر شبه خانواده اگر خانواده ای متقاضی فرزند باشد می توانند با مراجعه به سامانه فرزند خواندگی نسبت به درخواست جهت کفالت فرزند اقدام کنند تا در صورتی که شرایط لازم را داشتند فرزندی به آنها تعلق گیرد‌. خوشبختانه در لارستان مرکزی برای کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست تحت عنوان مرکز مهر گستر استوار دایر شده که در آن کودکان دختر شش تا هجده سال از خدمات بهره مند می شوند.

 

میلاد لارستان: در بحث حمایت از معلولین چه اقداماتی صورت می‌گیرد؟

در حوزه معاونت توانمندسازی عمده فعالیت ها جهت معلولین می گردد که شامل معلولین جسمی حرکتی، بینایی، شنوایی و اعصاب و روان می شود. این افراد براساس سطح معلولیتی که دارند از خدمات مختلف مادی و معنوی بصورت شبانه روزی یا پاره وقت بهره مند می گردند. در سطح لارستان مرکز نگهداری کودکان کم توان ذهنی دختر فجر وجود دارد که حدود ۶۰ کودک دختر بالای ۱۴ سال در آن نگهداری می شوند.

همچنین دو مرکز ویزیت در منزل شامل بیماران اعصاب و روان امید و مرکز بیماران جسمی حرکتی در لارستان فعالیت می نمایند. گفتنی است اکثر خدماتی که از طریق بهزیستی برای افراد تحت پوشش ارایه می شود به صورت رایگان است.

 

میلاد لارستان: چه کسانی می‌توانند از قانون معافیت سربازی استفاده کنند؟

طبق قانون در صورت معلولیت شدید یکی از والدین یا دارا بودن دو فرزند معلول در یک خانواده بنا به انتخاب خانواده یک فرزند سالم ذکور از خدمت سربازی معاف می‌شود.

 

میلاد لارستان: به لحاظ مالی توان خواهان چگونه حمایت می‌شوند؟

در حوزه توانبخشی خوشبختانه در سال گذشته کلیه افرادی که نام نویسی کرده بودند پذیرش شده و مستمری بگیر شدند و در تلاش هستیم همین رویه را برای امسال نیز صورت دهیم. مستمری بگیران ماهانه هزینه ای بالغ بر ۳۰۰ هزار تومان دریافت می کنند و برای معلولین شدید یک مبلغ ۱ میلیون و نهصد هزار تومانی نیز علاوه بر مستمری بابت حق پرستار پرداخت می‌شود.

 

میلاد لارستان: برای توانمندسازی افراد توان‌خواه در سطح روستاها چه اقدامی شده است؟

موضوع دیگر در حوزه توانبخشی که موثر واقع شده توانبخشی مبتنی بر جامعه است یعنی افراد تحت پوشش که در روستاها زندگی می کنند در روستای خود خدمات دریافت کنند.

سعی شده با توانمندسازی در محل و آموزش در روستا در بحث پیشگیری از تولد فرزندان معلول و توانمندسازی افراد تحت پوشش در روستا برای ورود به بازار کار اقدام کرد. همچنین سعی شده برای خانواده های دارای معلول علاوه بر اموزش والدین آنها، محل سکونتشان نیز جهت زندگی بهتر مناسب سازی شود.

 

میلاد لارستان: درباره مرکز نگهداری سالمندان لار توضیح دهید:

یکی دیگر از مراکز ما در حوزه توانبخشی مرکز نگهداری سالمندان هاشمی زاده است که با نگهداری حدود ۷۰ سالمند جزو مراکز شاخص استان به حساب می آید. در این مرکز که جزو مراکز سطح یک به حساب می آید سالمندان خانواده دار و بلاصاحب پذیرش شده اند که به آنها خدمت ارائه می گردد. بین شهرستان های استان فارس شیراز، لار و آباده دارای مرکز نگهداری از سالمندان می باشند.

 

میلاد لارستان: برای پیشگیری از اعتیاد چه برنامه‌هایی ترسیم شده است ؟

در این دفتر افراد خود معرف به مراکز ترک اعتیاد معرفی می شوند و خدمات به آنها ارائه می گردد. راهبرد اصلی این است که با برگزاری دوره در کلیه سطوح و محلات پیشگیری از بروز اعتیاد را داشته باشیم. در لارستان تعداد موسسات فعال حوزه پیشگیری از اعتیاد ۴ موسسه است. البته در سطح لارستان با توجه به اینکه مکان مناسبی پیدا نشده است در حال حاضر مرکز ترک اعتیاد نداریم زیرا این اتفاق نیازمند شرایط خاصی است. البته برای این اتفاق پیگیر هستیم و مکان اقامتی میان مدت داریم.

 

میلاد لارستان: برای ممانعت از معلولیت تنبلی چشم کودکان، چگونه اقدام شده است؟

دفتر دیگر ما دفتر پیشگیری از معلولیت مانند معلولیت تنبلی چشم است که کودکان سه تا شش سال می توانند طی سال با مراجعه به این مراکز در خصوص تنبلی چشم اطلاعات کسب نمایند. بنا به قراردادی که با چشم پزشکی داریم در صورتی که کودکی نیاز به عمل داشته باشد بدون هزینه عمل خواهد شد و حتی اگر نیاز به عینک باشد و خانواده نیازمند باشد به آن خانواده کمک خواهد شد. ما در تلاش هستیم تا به خانواده ها کمک کنیم تا بخاطر تنبلی چشم فرزند خود با مشکل روبرو نشوند.

 

میلاد لارستان: درخصوص کاشت حلزون برای نوزادان دارای مشکل شنوایی چه خدماتی ارائه می‌شود ؟

طرح دیگر ما غربالگری شنوایی نوزادان با هماهنگی معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی لارستان است که در درمانگاه خلیل آزاد لار در حال اجراست و کلیه نوزادان متولد شده در آن تست عیب یابی می گردند. خوشبختانه شرایط بگونه ای بوده که در این مدت نوزادان مشکل دار در حوزه شنوایی را تشخیص داده و به سطوح بالاتر ارجاع داده شده و کاشت حلزون شنوایی برای آنها صورت گرفته است. در واقع انجام کاشت حلزون برای نوزادان در جهت پیشگیری از معلولیت شنوایی نوزاد است تا در آینده مشکلی نداشته باشد. این اتفاق البته با پرداخت مشارکتی هزینه توسط بهزیستی و خانواده نوزاد صورت میپذیرد.

 

میلاد لارستان: خدمات مشاوره‌ای در چه ابعادی به گروه‌های هدف داده می‌شود؟

در واقع جامعه هدف سازمان کلیه افراد جامعه هست. در نهایت ما دارای دفتر مشاوره هستیم که در لارستان چهار دفتر مشاوره وجود دارد که جزو دفاتر شاخص استان به حساب می آیند. دو تا از این دفاتر کار پیشگیری از طلاق را صورت می دهند تا با صحبت با زوجین و ایجاد سازش بین آنها منجر به دوستی مجدد شود. دفاتر دیگر ما کارهای مشاوره تحصیلی، مشاوره ازدواج و …. را انجام می دهند. ما دارای یک مرکز مشاوره پزشکی ژنتیک نیز هستیم که زوجین می توانند با مراجعه به این مرکز در خصوص نقش ژنتیک در ازدواج و فرزند آوری اطلاعات کسب کنند و در صورت نیاز به آزمایش ژنتیک، یارانه برای آزمایش خود استفاده کنند تا شاهد تولد نوزاد با معلولیت ژنتیک نباشیم. هدف سازمان بهزیستی این است که از پیش از تولد تا سالمندی جامعه هدف از خدمات بهزیستی بهره ببرد.

 

میلاد لارستان: بیشترین دلیل طلاق در شهرستان چه بوده است؟

در مورد دلایل طلاق می تواند موارد مختلفی وجود داشته باشد که عمده مشکلات زمینه طلاق اعتیاد یا خیانت می تواند باشد. یکی از مشکلات که موجب طلاق می گردد عدم داشتن مهارت ارتباط بین زوجین است و مداخلات خانواده ها در زندگی زوجین در لارستان زیاد دیده می شود. نتیجه این اتفاقات می تواند با گذشت زمان موجب جدایی و طلاق شود.

 

میلاد لارستان: در راستای ایجاد شغل چه کمکی به افراد تحت پوشش یا کارفرمایان می‌شود؟

در صورتی گروه های هدف توانمند شوند و با یادگیری به سطحی برسند که امکان ایجاد شغل برای آنها موجود باشد این افراد می توانند در زمینه های مختلف با در دست داشتن پروانه کسب و گذراندن آزمون توانمندی تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان وام ۴ درصد کسب نمایند. طی امسال بالغ بر ۲۱ میلیارد تومان توزیع اعتبار اشتغالزایی داشته ایم و امیدواریم در ادامه نیز این مبلغ افزایش یافته و توانمندسازی جامعه هدف ما گسترش یابد.

در کنار وام اشتغالزایی در بحث پرداخت حق بیمه نیز فعال هستیم و اگر کارفرمایی یک معلول تحت پوشش را به خدمت بگیرد به مدت سی سال حق بیمه فرد توسط بهزیستی پرداخت خواهد شد.

معتادین بهبود یافته و سرپرستان خانوار نیز اگر بکارگیری شوند تا پنج سال حق بیمه آنها توسط بهزیستی پرداخت خواهد شد. همچنین با بکارگیری معلولین یک هزینه جبران کارایی بر اساس میزان معلولیت فرد به کارفرما پرداخت می گردد.

 

میلاد لارستان: در زمینه تأمین مسکن برای معلولان چه اقدامی شده است ؟

یکی از راهبردهای ما احداث مسکن برای جامعه هدف است. اعتقاد ما این است که اگر بحث مسکن و اشتغال جامعه هدف حل شود کار بزرگی صورت گرفته است. یک پروژه ۱۴ واحدی خانواده های دارای دو معلول داریم که با مشارکت خود خانواده ها در محل تنگ‌اسد لار در حال احداث است. این پروژه در مرحله نازک کاری و اجرای سرامیک است که با مشارکت بنیاد هاشمی زاده لار در حال انجام می باشد. امیدوار هستیم با همراهی انجمن خیرین مسکن ساز این پروژه تا پایان سال به بهره برداری برسد.

همچنین یک پروژه ۲۸ واحدی نیز برای خانواده های دارای یک معلول بزودی شروع به کار خواهد شد. در ۶ ماه اول سال نیز برای احداث ۱۳ واحد مسکن معلولین تامین اعتبار نموده ایم و به خانواده های هدف کمک شده است.

همچنین خانواده های دارای معلول می توانند تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض بابت ساخت یا خرید مسکن دریافت کنند و همچنین برای یک خانه خود نیاز به پرداخت حق انشعاب ندارند.

برای خانواده های نیازمند که توان پرداخت ودیعه مسکن ندارند امسال ۱۱ خانواده شناسایی شدند که به این خانواده ها مبلغی بصورت قرض الحسنه پرداخت شده است.

در مجموع تعداد مسکن های در حال احداث ۱۳۱ واحد است و تعداد ۱۴۵ مددجو نیز در قالب مسکن ملی مورد تأیید نهایی قرار گرفته‌اند.

 

میلاد لارستان: میزان مشارکت‌های مردمی به بهزیستی به چه میزان بوده است؟

میزان مشارکت‌های مردمی نقدی و غیرنقدی در  ۶ ماهه اول سال جاری، ۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بوده است.

 

میلاد لارستان: درباره فعالیت مرکز حرفه‌آموزی آتیه شهر خور توضیح دهید:

یک مرکز حرفه آموزی بنام آتیه در شهر خور داریم که در آن ۴۹ معلول ذهنی بالای چهارده سال فعالیت می کنند و در زمینه های مختلف مانند منبت، سفال، قالی بافی و .. در حال مهارت آموزی هستند.

ف ۱۱۰

 

نوشته شده در تاریخ:سه شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۱۰ق٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین