ایجاد مسیرهای جدید پروازی و شروع فعالیت شرکتهای هواپیمایی برای نخستینبار در فرودگاه بینالمللی لارستان سبب ایجاد رقابت و افزایش پروازهای خارجی و افزایش اعزام و پذیرش مسافر در این…
ایجاد مسیرهای جدید پروازی و شروع فعالیت شرکتهای هواپیمایی برای نخستینبار در فرودگاه بینالمللی لارستان سبب ایجاد رقابت و افزایش پروازهای خارجی و افزایش اعزام و پذیرش مسافر در این فرودگاه شده است.
عنایتالله انصاریفرد، مدیرکل فرودگاه لارستان نیز میگوید: در بحث پروازهای خارجی براساس آخرین آمار فرودگاه لارستان رتبه پنجم کشور را در بین ۵۴ فرودگاه داراست و بالاتر از ۱۵ فرودگاه مراکز استان قرار دارد همچنین اخذ گواهینامه استاندارد فرودگاهی به عنوان ششمین فرودگاه کشور و اخذ گواهینامه SMS (سیستم مدیریت ایمنی) به عنوان نخستین فرودگاه کشور شرکتهای هواپیمایی را ترغیب کرده که به منظور افزایش پرواز در مسیرهای دبی- کویت- قطر و عمان مذاکرات خود را آغاز کنند.
امسال چند پروژه در فرودگاه بینالمللی لارستان به بهرهبرداری رسیده و چه تأثیری در رشد اقتصادی – فرهنگی و اجتماعی منطقه لارستان و استان فارس داشته است؟
امسال پروژههای خوبی به بهرهبرداری رسید که تغییر نام فرودگاه به نام آیتالله آیتاللهی (ره) امام جمعه فقید لارستان نخستین اقدام فرهنگی است، تأسیس دفتر صدور ویزا در فرودگاه و نمایندگی وزارت امور خارجه در لارستان به نحوی که این موضوع سبب افزایش مسافر ورودی خارجی شده و بخش اعظمی از مسافران به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس پس از ورود به لارستان و اخذ ویزا وارد کشور شده و در واقع صنعت گردشگری و اقتصاد منطقه لارستان و استان فارس را رونق بخشیده و این مسافران هم به منظور درمان و استفاده از پزشکان متخصص لارستان و شیراز و هم از لحاظ گردشگری و دیدن اماکن تاریخی- فرهنگی و هنری وارد کشور میشوند.
افتتاح پایانه صادرات بار هوایی در فرودگاه لارستان برای حمل و صادرات بار به کشورهای حوزه خلیج فارس، ترکیه و هندوستان ۴ روز در هفته از دیگر اقدامات انجام شده در فرودگاه لار است و نکته قابل توجه در این مورد اینکه پیش از این تجار و بازرگانان لارستانی بارهای هوایی خود را از فرودگاه شیراز ارسال میکردند که از این به بعد میتوانند از فرودگاه بینالمللی آیتاللهی لارستان به کشورهای مقصد بار صادر کنند و به طور قطع این کار سبب رونق اقتصادی و بازرگانی فرودگاه، شهرستان لارستان و استان فارس میشود که البته این کار با مشارکت بخش خصوصی انجام شده است.
افتتاح آموزشگاه خلبانی هواپیمای فوق سبک در فرودگاه بینالمللی لارستان
افتتاح آموزشگاه خلبانی هواپیمای فوق سبک با مشارکت بخش خصوصی در فرودگاه بینالمللی لارستان با هدف ارتقا سطح علمی جوانان و افزایش درآمد فرودگاه از دیگر اقدامات انجام شده در فرودگاه لار است به نحوی که در نخستین دوره هفده نفر نامنویسی کردهاند که از دهم مهرماه کلاسهای تئوری شروع شده و از ۴۵ روز دیگر پروازهای عملی آغاز میشود.
مورد بعدی اخذ مجوزهای لازم و شروع فعالیت شرکت هواپیمایی ایرعربیا با ایر باس ۳۲۰ به صورت چهار روز در هفته در مسیر شارجه- لارستان- شارجه و انجام پرواز در مسیرهای بعدی به ۷۴ نقطه دنیا از جمله هندوستان، سریلانکا، مسقط، کویت، دوحه، نایروبی، دمام، بیروت و غیره است و درواقع فرودگاه بینالمللی لارستان نخستین فرودگاه غیر مرکز استان است که شرکت هواپیمایی خارجی در آن فعالیت میکند.
فرودگاه لارستان نخستین فرودگاه کشور دارای گواهینامه استقرار مدیریت امنیتی است
برای ارتقای ایمنی فرودگاه لارستان چه اقداماتی انجام شده است؟
اداره کل فرودگاه لارستان پس از رفع ۳۹ نقص و مغایرتی که از طرف کارشناسان اعلام شده بود موفق به کسب عنوان ششمین فرودگاه کشور در بین ۵۴ فرودگاه فعال کشور و کسب گواهینامه استاندارد فرودگاهی شد و به عنوان نخستین فرودگاه کشور موفق به کسب گواهینامه استقرار مدیریت ایمنی (SMS) شده است.
تعداد پروازهای خارجی فرودگاه لار ۴ برابر پروازهای داخلی است
با توجه به اینکه اکثر مردم لارستان به طور مستقیم و غیرمستقیم در کشورهای حوزه خلیج فارس مشغول به فعالیت هستند وضعیت پروازهای شما به حوزه خلیج فارس چه صورت است و برنامههای آینده شما چیست؟
فرودگاه لارستان در حال حاضر جز محدود فرودگاههایی است که تعداد پروازهای خارجی آن ۴ برابر تعداد پروازهای داخلی است و در بحث آمار پرواز، بار و مسافر خارجی به جز حج و عتبات رتبه پنجم را بین ۵۴ فرودگاه کشور دارد و با بهرهمندی از پروازهای ۳ شرکت هواپیمایی ایران ایر (هما)، آسمان و ایرعربیا در مسیرهای دبی، کویت، قطر، شارجه، تهران و شیراز فعالیت میکند.
با توجه به ظرفیت موجود و تقاضای مردم مجوز انجام دو پرواز هفتگی در مسیر دبی- لارستان- دبی برای شرکت هواپیمایی ایران ایر اخذ شده که در آینده نزدیک عملیاتی میشود و همچنین پس از اخذ مجوز گواهینامه استاندارد فرودگاهی، شرکتهای قطرایرویز و عمانایر نیز تمایل خود را برای انجام پرواز مستقیم در مسیرهای دوحه و مسقط نشان دادهاند که در حال پیگیری و مذاکره به منظور عملیاتی کردن آن پروازها هستیم.
با هماهنگیهای انجام شده در آینده نزدیک فرودگاه بینالمللی لارستان به عنوان یکی از ایستگاهها و فرودگاههای انجام پروازهای حج معرفی شده و زائران بیتالحرام در جنوب استان فارس از طریق این فرودگاه به مکه اعزام میشوند.
پروژههای در دست اقدام شما چیست و منابع مالی آن از کجا تأمین شده است؟
امسال با اعتباری بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال کار ساخت پروژههای مهم از جمله تکمیل و تجهیز ترمینال خارجی به مساحت ۶ هزار مترمربع، توسعه اپرون فرودگاه به مساحت ۵ هکتار، احداث ساختمان مرکزی استقرار دوربینهای مدار بسته CCTV آغاز شده که این پروژهها تأثیر بسیار خوبی در افزایش پرواز، ارائه خدمات مطلوبتر به مردم و ایجاد امنیت بیشتر دارد و در این پروژهها استانداری فارس حمایت خوبی از فرودگاه لارستان کرده است.
درباره بهرهمندی فرودگاه لارستان از دستگاهها و سیستمهای ناوبری و کمک ناوبری توضیحاتی را ارائه کنید.
یکی از مهمترین رادارهای نصب شده در کشور در قالب پروژه سینا رادار سایت کوه کور لارستان است که توسط شرکت فرودگاههای کشور برای پوشش راداری جنوب کشور در کوه کور لارستان نصب شده و نگهداری آن بر عهده اداره مهندسی الکترونیک زیر نظر معاونت عملیات هوانوردی است و در حال حاضر در آن سایت با نصب دستگاه RCAG پوشش فرکانسی تا تنگه هرمز نیز تأمین شده است.
فرودگاه بینالمللی لارستان در حال حاضر به لحاظ زیرساختهای عملیاتی و فرودگاهی و تجهیزات CNS کامل بوده و هیچ کمبود و نارسایی ندارد.
منبع: خبرگزاری تسنیم