مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج گفت: با هدف محصول دهی بهتر، برداشت آسان تر و جلوگیری از ریزش محصول در مقابل توفان های فصلی، عملیات خوشه بندی خرما در بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار از نخلستان های این شهرستان آغاز شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج گفت: با هدف محصول دهی بهتر، برداشت آسان تر و جلوگیری از ریزش محصول در مقابل توفان های فصلی، عملیات خوشه بندی خرما در بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار از نخلستان های این شهرستان آغاز شد.
به گزارش میلاد لارستان؛ بستان اسلامی، در گفت و گو با ایرنا بیان داشت: درشت تر و پُر شهد شدن محصول خرما ازدیگر اهداف خوشه بندی است و نخلداران عملیات خوشه بندی را از نیمه دوم تیرماه و در گرمای بیش از ۴۵ درجه سانتی گراد انجام می دهند و این کار تا نیمه دوم مرداد ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه اگر کار خوشه بندی انجام نشود، نخلداران محصول خوبی برداشت نخواهند کرد، افزود: خوشه بندی یکی از مراحل دشوار است و با توجه به اینکه ارتفاع درختان نخل زیاد است، نخلداران با استفاده از طناب مخصوص بنام ‘پرند’ ازدرختان نخل بالا می روند و خوشه های خرما را به وسیله طنابی که از لیف خرما بافته شده به شاخه های نخل متصل می کنند.
اسلامی بیان داشت: نخلداران عملیات خوشه بندی را برای نخل هایی که محصول خرمای آنها از نوع پنجه عروسی و لشت که دارای میوه های پُر شهد هستند و در برابر کوچکترین تکان و وزش باد مقاومت ندارند به جای شاخه به تنه درختان نخل محکم می بندند و خوشه های درختان تا زمان برداشت محصول به تنه درختان بسته می ماند تا از شکستگی آنها جلوگیری شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج بیان کرد: خوشه بندی خرما در این شهرستان و دیگر مناطق جنوبی فارس به صورت سنتی و دستی و هم به وسیله دستگاه های بالابر انجام می شود.
اسلامی گفت: گستردگی نخلستان های شهرستان خنج و محدود بودن زمان سبب شده تا نخلداران برای سرعت در انجام کار، تعداد زیادی کارگر را از مناطق دیگر بکار گیرند و همین امر برای بیش از ۲ هزار نفر به صورت فصلی ایجاد اشتغال می کند.
وی اظهار کرد: هم اینک در شهرستان خنج افزون بر ۳۵ گونه (واریته) خرما وجود دارد وبرآورد می شود امسال بیش از ۲۰ هزار تن انواع محصول شامل خارک و رطب (محصول تر) و خرمای خشک از نخلستان های خنج برداشت و به بازار مصرف داخلی و خارج کشور عرضه شود.
اسلامی افزود: شاهانی، هلیله ای، خاصویی، مجول، کشخوار، لشت، پنجه عروسی، گیهانی، قصب و پیارم از انواع مرغوب و پُر محصول خرما در شهرستان خنج است.