یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۷:۱۴ق.ظ
::آخرین مطلب 7 ساعت پیش | افراد آنلاین: 1

داعش به دنبال هواپیماربایی در ایران بود

سرهنگ باقری معاون عملیات فرماندهی حفاظت سپاه با اشاره به سی‌امین سالگرد تشکیل سپاه حفاظت هواپیمایی در پنجم دی‌ماه سال ۶۳ گفت: در آن سال ظرف چند ماه قریب به…

سرهنگ باقری معاون عملیات فرماندهی حفاظت سپاه با اشاره به سی‌امین سالگرد تشکیل سپاه حفاظت هواپیمایی در پنجم دی‌ماه سال ۶۳ گفت: در آن سال ظرف چند ماه قریب به ۵ هواپیما از ایران ربوده شد که ۲ فروند آن مسافری و بقیه در حوزه‌های دیگر بوده‌اند. وی افزود: لذا در آن زمان امام(ره)

به آقای محسن رضایی فرمانده وقت سپاه ابلاغ کردند که حفاظت از هواپیماها به سپاه واگذار شود و تأکید کردند از این پس سپاه را مسئول می‌دانم. باقری ادامه داد: از آن زمان که سپاه این مسئولیت را به عهده گرفت ۱۳۰ مورد اقدام به هواپیماربایی داشتیم که در ۱۳ مورد درگیری‌ شده و هم مهاجمین و هم برادران امنیت پرواز آسیب دیده‌اند اما در هیچکدام از این موارد مهاجمین در عملیات خود موفق نبوده‌اند.

معاون عملیات فرماندهی حفاظت سپاه، تصریح کرد: به همین دلیل در حوزه هوانوردی هیچگونه مسافر خارجی و داخلی در ایران دغدغه امنیت در پرواز را ندارد علت آن هم فقط توانمندی، آموزش و تخصص نیست بلکه سپاه به صورت ارزشی از امنیت پرواز در زمین و هوا حراست کرده و می‌کند. باقری در بخش دیگری از گفت‌وگو تأکید کرد: در سازمان ایکائو، سپاه حفاظت هواپیمایی به عنوان یکی از قطب‌های تأمین امنیت در حوزه هوانوردی معرفی شده است. وی ادامه داد: سپاه پاسداران امروز به عنوان یک الگو در حوزه تأمین امنیت پرواز مطرح است و برخی کشورهای اروپایی امنیت پرواز ایران در زمین و آسمان را الگوی خود قرار داده‌اند و تلاش می‌کنند عیناً اقدامات ما را کپی کنند. باقری گفت: در کشورهای غربی هرجا بخواهند در این حوزه مثالی بزنند می‌گویند امنیت پرواز را باید مثل ایران در فرودگاه‌هایمان داشته باشیم.

معاون عملیات فرماندهی حفاظت سپاه، اظهار داشت: به عنوان مثال وقتی در چهار سال پیش تهدید به بمب‌گذاری در فرودگاه لندن صورت گرفت و پرواز لندن-آمریکا به زمین نشست از ۲۰ کیلومتر اطراف فرودگاه را بستند و مسافران ۵ کیلومتر پیاده طی کردند و اجازه ندادند هیچ ماشینی به هواپیما نزدیک شود، در آن زمان آمریکا اعلام کرد پروازهایی که از لندن می‌آیند باید حفاظتی مثل حفاظت هواپیمایی ایران داشته باشند تا اجازه فرود در آمریکا را بدهیم. باقری در ادامه سخنانش خاطرنشان کرد: آخرین اقدام عملی هواپیماربایی پرواز تهران-دمشق بود و فردی که بخشی از دلیل این کارش سیاسی بود اقدام به ربایش هواپیما کرد که با هوشیاری و دقت‌نظری که دوستان ما داشتند این فرد بازداشت شد و از هرگونه اقدام دیگر بازماند. وی افزود: این فرد که ایرانی بود به صورت مسافر و کاملاً قانونی وارد هواپیما شده بود و حتی برای ایجاد ارعاب اقدام به کتک‌کاری با مسافرها کرده بود که خوشبختانه بازداشت شد و اکنون مراحل قانونی را طی می‌کند.

معاون عملیات فرماندهی حفاظت سپاه، با اشاره به شیوه‌های آموزشی-حفاظتی در سپاه گفت: هیچکس از اقدامات آموزشی ما آگاه نیست و ما از غربی‌ها الگو نگرفته‌ایم. ما در حوزه آموزش و تجهیزات ابداعاتی داریم و بر اساس استانداردها اقدام کرده‌ایم. باقری گفت: زمانی که بازرسان سازمان ایکائو به ایران آمدند و از اقدامات ما بازدید کردند اعلام کردند ایران در حوزه امنیت پرواز‌ها بالاتر از استانداردهای ایکائو عمل می‌کند.

باقری در خصوص هواپیماربایی در چند سال اخیر گفت:‌ از سال ۸۹ به بعد هم اقداماتی بوده ولی عملیاتی نشده است و افرادی با انگیزه‌های سیاسی، اعتقادی، روانی و اقتصادی علی‌الدوام در این حوزه برای ما تهدید هستند. معاون عملیات فرماندهی حفاظت سپاه، تأکید کرد:‌ در حوزه داعش و سایر گروه‌های سلفی نیز آنها در صدد این بودند که بخواهند از این طریق به کشورمان ضربه بزنند ولی خوشبختانه نتوانسته‌اند اقدام عملی داشته باشند.

گزارش: مشرق

نوشته شده در تاریخ:یکشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۳ ساعت ۸:۲۰ب٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین