نماینده مردم لارستان، خنج و گراش با اشاره به طرح حمایت از احیاء و مرمت بافتهای فرهنگی-تاریخی و توانمندسازی ساکنان و مالکان این بافتها گفت: اجرای این طرح سبب ساماندهی…
نماینده مردم لارستان، خنج و گراش با اشاره به طرح حمایت از احیاء و مرمت بافتهای فرهنگی-تاریخی و توانمندسازی ساکنان و مالکان این بافتها گفت: اجرای این طرح سبب ساماندهی بهسازی و نوسازی بافتهای فرهنگی-تاریخی میشود. جمشید جعفرپور با اشاره به طرح حمایت از احیاء و
مرمت بافتهای فرهنگی-تاریخی و توانمندسازی ساکنان و مالکان این بافتها اظهار داشت: این طرح در کمیسیون فرهنگی مجلس در دست بررسی است و اجرای این طرح سبب ساماندهی بهسازی و نوسازی بافتهای فرهنگی-تاریخی میشود.
وی با اشاره به ۶۵۰۰ هکتار بافت فرهنگی- تاریخی در کشور گفت: در بسیاری از شهرهای کشور ساختمانهایی با ارزش تاریخی وجود دارد که ساکنان به دلیل قوانین میراث فرهنگی اجازه تعمیر و بهرهبرداری آن را ندارند و میراث فرهنگی نیز اقدامی در این زمینه انجام نمیدهد.
جعفرپور افزود: ادامه روند مذکور سبب تخریب و از بین رفتن کامل این منازل میشود در نتیجه این طرح برای حفظ و حراست و ساماندهی این بافتها آماده شده است. وی با بیان اینکه مهمترین ویژگی این طرح حفظ حقوق مالکان این منازل است، خاطرنشان کرد: حمایت از ساختوسازها و تعمیر این منازل و بررسی میزان دخالت میراث فرهنگی در این امر در این طرح مورد بررسی قرار میگیرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره زمانبندی برای بهسازی تمامی بافتهای فرسوده تصریح کرد: این مسئله به موارد متعددی از جمله بودجه و زمان لازم برای تصویب طرح بستگی دارد چون این طرح پس از بودجه و برنامه ششم به صحن مجلس برده میشود بنابراین تخمین زمان به راحتی امکانپذیر نیست. وی بیان کرد: حفظ و نگهداری از بافتهایی که جنبه میراثی و تاریخی دارند وظیفه همه ارگانها و سازمانها است و شهرداریها، ادارات میراث فرهنگی باید برای اجرای کامل این طرح تلاش کنند. به گزارش میلادلارستان و به نقل از تسنیم ؛ جعفرپور اظهار داشت: بهسازی این بافتها علاوه بر جنبه تاریخی و استفاده گردشگری برای حفظ سلامت افرادی که در این بافتها زندگی میکنند، ضروری و لازم است.