منطقه لارستان با ظرفیتهایی که دارد بستر مناسبی برای مطالبه یک رسانه فراگیر و عمومی است که وجود این رسانه میتواند برخی از خلاءهای موجود را پر کرده و زیرساختهای…
منطقه لارستان با ظرفیتهایی که دارد بستر مناسبی برای مطالبه یک رسانه فراگیر و عمومی است که وجود این رسانه میتواند برخی از خلاءهای موجود را پر کرده و زیرساختهای ارتباطات درون شهری را سامانبخشی کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، رادیو از قدیمیترین ابزارهای رسانهای است که شاید این روزها در میان رسانههای مدرن کمتر مورد توجه قرار گرفته است اما این رسانه همچنان نقشی مهم در میان مردم دارد. همین اینکه وقتی پیچ رادیو را باز میکنی میتوانی صدای فرهنگ و هویت خود را بشنوی یعنی اینکه رادیو هنوز زنده است.
بسیاری از استانهای کشور از جمله آذربایجان، کرمان و خوزستان علاوه بر رادیوی مرکز استان در برخی از شهرها نظیر مراغه، رفسنجان و دزفول هم رادیوهای شهری راهاندازی کردند که این امر توانسته نتایج پر باری برای مردم این شهرستانها داشته باشد و دیگر شهرستانهای کشور را به فکر راهاندازی رادیو شهری بیندازد.
علی مجیدی دکترای فلسفه دارد. اصالتا لارستانی و معتقد است که در میان شهرستانهای استان فارس شهرهای زیادی هستند که میتوانند رادیو شهری داشته باشند اما لارستان از جهاتی میتواند در این زمینه در اولویت قرار گیرد، نخستین دلیلی که میآورد داشتن زبان مستقل است.
وی میگوید: زبان لارستانی منطقه بزرگی از جنوب استان فارس را پوشش میدهد بنابراین راهاندازی رادیو شهری در این منطقه میتواند شهرستانهایی را که به این زبان تکلم میکنند به یکدیگر نزدیک کند و نتیجه این نزدیکی و وحدت رشد و توسعه بیسابقه جنوب استان فارس است.
محمدعلی شامحمدی، مدیر انجمن گویندگان لارستان نیز با تائید صحبتهای این نخبه لارستانی میگوید: گویندگی رشتهای نوپا در جنوب استان فارس است که دورههای آموزشی آن در لارستان برگزار شده و هنرجویان بسیاری این دورهها را گذرانده و آماده تولید برنامه هستند.
وی که خود اصالتا گراشی است و استودیویی به نام پارسینا در گراش دارد، معتقد است که بستر لازم برای راهاندازی رادیو شهری در منطقه لارستان وجود دارد که مهمترین آنها نیروی انسانی آماده و آموزش دیده است.
به گفته شامحمدی انجمن گویندگان تنها به برگزاری دورههای آموزشی صرف تکیه نکرده و در لارستان به صورت زنده و در گراش به صورت پادکست اقدام به تولید برنامههای رادیویی با محتوای فرهنگی، اجتماعی و خبری میپردازند و این امر نشان از توانمندی این منطقه برای داشتن رادیو شهری است.
این توانمندیها و مطالبه قشر نخبه و تحصیلکرده لارستان مربوط به امروز نیست بلکه در ۸ سال پیش بهزاد مریدی که در حال حاضر مدیرکل فرهنگ و ارشاد فارس است، پیگیر راهاندازی رادیو شهری برای لارستان بوده که در گفتوگو با تسنیم از وجود موانع اداری و تعطیلی این پروژه سخن گفت.
علیرضا نجابت، معاون صدای مرکز استان فارس نیز از وجود مانعی به نام مجوز سازمان برای راهاندازی رادیو شهری سخن گفت و در عین حال از تولید برنامههای شهرستانی و پخش آن در صدای مرکز استان استقبال کرد.
وی در گفتوگو با تسنیم علت راهاندازی رادیو شهری در شهرهای مراغه، دزفول، رفسنجان و دیگر نقاط را قدمت این شهرها عنوان کرد و افزود: این امکان در شرایط کنونی تنها با مجوز سازمان امکانپذیر است و مراکز استانی اجازه راهاندازی رادیو شهری یا محلی را ندارند.
تمایل صدا وسیما به برون سپاری تولید برنامهها امری است که نجابت به عنوان راهکاری برای شنیده شدن صدای فرهنگ و هویت یک شهرستان مطرح میکند و میگوید: در صورتی که شهرستانی توانمندی تولید برنامه با استانداردهای صدا و سیما را داشته باشد، امکان پخش آن از طریق صدای مرکز استان وجود دارد.
فرزاد قناعتپور رئیس خانه مطبوعات لار با اشاره به ظرفیت عظیمی که از بعد رسانهای در لارستان وجود دارد که منجر به برگزاری نخستین جشنواره استانی مطبوعات در این شهرستان شد، میگوید: این توانمندی رسانهای در کنار فرهنگ و هویتی که این بخش از استان فارس دارد ضرورت داشتن رادیو شهری یا امکانی برای پخش برنامههای رادیویی در مرکز استان را ایجاب میکند.
وی معتقد است با وجود اینکه اغلب بخشها و حتی روستاهای منطقه لارستان دارای سایت خبری هستند اما وجود رادیو و انتقال شنیداری این فرهنگ سبب حفظ آن و ماندگاری این فرهنگ برای نسلهای آینده میشود.
هزینه راهاندازی این رادیو چندان نیست که مسئولان و نماینده شهرستان نتوانند آن را تامین کنند، چراکه به گفته شاهمحمدی، مدیر انجمن گویندگان لارستان راهاندازی استودیو ویژه برای رادیو همراه با دیگر دستگاههای صدابرداری ۳۰ میلیون تومان است.
منطقه لارستان با ظرفیتهایی که دارد بستر مناسبی برای مطالبه یک رسانه فراگیر و عمومی است که وجود این رسانه میتواند برخی از خلاءهای موجود را پر کرده و زیرساختهای ارتباطات درون شهری را سامانبخشی کند.
تمرین و پرورش استعدادهای فرهنگی و رسانهای منطقه، رسیدگی به مشکلات مردم با ایجاد کانال ارتباطی بین آنها و مسئولان، کمک گرفتن از رادیو در بحرانهای احتمالی و اطلاعرسانی درست دور از جوسازیهای مرسوم از مزیتهای یک رادیو محلی در این منطقه است.
واقعا فکر خوبیه منم تو فکرش بودم. واقعا لازم داریم.
;;;
باتوجه به اینکه فرهنگ زبان ملیت و قومیت و اداب و رسوم مردمان جنوب فارس (لارستان) با دیگر شهرهای استان فارس تفاوتهای عمده ای دارد می بایست تلاشهای گسترده ای جهت تاسیس رادیو لارستان انجام داد .هم اکنون ایرانشهر بم سیرجان بروجرد و ابادان و مهاباد رادیو شهرستانی دارند
جالب اینجاست که جهت تاسیس رادیو می بایست شورای انقلاب فرهنگی و فرهنگ و ارشاد استان مجوزهای اولیه را صادر نمایند.که در هر دو مورد نماینده و مسئول لارستانی بر ریاست آن تکیه دارند
رادیو حق لارستان است .بنده در دور اول جناب دکتر جعفرپور پیگیری میکردم .اما ایشان فرمودند فقط مراکز استانها این درحالیست که دهها شهرستان با قدمت مثل ابادان و بم و …رادیو شهرستانی دارند
يادم مياد زمان انقلاب و جنگ راديو لارستان داشتيم و اقايان هوشنگ جعفرپور و نراقي و…مجريان و مسولان راديو بودند اما ديري نپاييد که راديو. لارستان را از دست داديم ان زمان خرمشهر و ابادان و مهاباد هم راديو داشتند .ولي هم اکنون تنها ماييم که راديوي منطقه اي را از دست داده ايم.
اگر راديو در جنوب فارس ايجاد و تاسيس شود ميتوان هم زباني و همبستگي ميان مردمان لار و گراش و خنج و لامرد و مهر و بستک و لنگه و… ايجاد کرد اين راديو ميتواند بزبان اچمي که زبان بيش از۴۰۰هزارنفر از جنوب فارس تا شمال هرمزگان هست برنامه پخش کند
وقتي راديو شيراز گوش ميدم اصلا با اداب و فرهنگ و زبان و گويش. ما جور در نمياد ما بايد درکنار راديوفارس يه راديو به زبان لارستاني داشته باشيم
اگر بحث راديو هستش بايد به زبانهاي لاري و گراشي و اوزي و خنجي و بستکي و…برنامه اجراکنه….
اين همه هنرمند در منطقه داريم حيف و صد حيف که راديو جهت شکوفايي استعدادشون نيست
جناب اقاي مويدي واقعا تشکر که اين بحث مهم رو باز کرديد اين خواسته ي بحق مردم جنوب فارس هستش و فکر کنم در دوره ي قبل رياست جمهوري چنين مصوبه اي هم داشتيم براي لارستان و آباده