۲ برادر سختکوش لارستانی با بهره گیری از دانش آبخیزداری چندین میلیون مترمکعب روان آب و آب باران را در بیابان اوز این شهرستان ذخیره و به مصرف کشاورزی رساندند…
۲ برادر سختکوش لارستانی با بهره گیری از دانش آبخیزداری چندین میلیون مترمکعب روان آب و آب باران را در بیابان اوز این شهرستان ذخیره و به مصرف کشاورزی رساندند . خشک شدن تالاب ها و دریاچه های فارس و قرار گرفتن شهرستان لارستان
در منطقه ای گرم و خشک در جنوب استان باعث نشد برادران جام گوهری دست از تلاش بردارند و کشاورزی را دراین منطقه فراموش کنند.
به گفته کارشناس هواشناسی در سال زراعی امسال تاکنون در لارستان ۳۲ میلی متر باران باریده که این میزان کار را برای کشاورزان مشکل کرده است.
آقای رحیمی می افزاید: میزان بارندگی لارستان براساس آمار ۲۰ ساله ایستگاه هواشناسی فرودگاه لارستان ۱۹۸ و هشت دهم میلی متر است.
برادران جام گوهری که آبخیزدار برتر فارس هم هستند، ثابت کردند با استفاده از امکانات موجود می توان بهترین کار را ارائه داد .
محمدابراهیم جام گوهری می گوید: امسال در ۳۰ هکتار زمین ۱۰ نوع محصول از قبیل گندم ،جو و انواع صیفی کشت کردم .
عبد العزیز جام گوهری هم می گوید: برای شروع کشاورزی در این منطقه تحقیق زیادی انجام دادیم، افراد محلی به ما می گفتند برای رسیدن به آب تا عمق بیش از ۷۰ متر چاه حفر کرده اند اما بی نتیجه بوده است، پس از آن برآن شدیم تا از قطره قطره آبی که در این منطقه می بارد استفاده کنیم و سپس ایده ساخت سد به ذهنمان رسید.
آنها به جای اینکه درعمق ۴۰۰ متری زمین به دنبال آب باشند توانستند با احداث یک سد بیش از ۸۰۰ هزار مترمربع آب باران را ذخیره کنند.
یکی از کشاورزان منطقه می گوید: قطرات باران اینجا ارزش دارد و با هر بارش آب سد پر می شود.
رئیس منابع طبیعی لارستان می گوید: این سد که از نوع سنگ و سیمان است ۴۲ کیلومتر مربع وسعت و ظرفیت آبگیری ۸۰۰ هزار مترمکعب آب باران دارد.
آقای رضایی می افزاید: ۲ میلیارد تومان برای احداث این سد از سال ۸۶ هزینه شده است .
وی اضافه می کند: ایجاد ۲ کیلومتر راه و ۴ و نیم کیلومتر برق برای راه اندازی این سد از جمله اقدامات زیربنایی بود که این دو برادر انجام دادند.
آقای جام گوهری می گوید: هم کشاورزان و هم دامداران این منطقه از ۶ کیلومتر مسیر آب این سد تا زمینهای کشاورزی استفاده می کنند.
سرسبزی و طبیعت زیبای منطقه هم آن را به تفرجگاهی برای مردم تبدیل کرده است.
این ۲ برادربا استفاده از آبهای جمع آوری شده در این سد ۱۰۰ هکتار مزرعه خود را تسطیح و به شبکه آبیاری قطره ای و بارانی مجهز کردند و در فصول مختلف سال محصولاتی اعم از سبزی ، صیفی ، گندم ، جو و ذرت می کارند.
همه محصولات این مزارع نیز از بذرهای اصلاح شده به عمل می آید و تولیدات این زمین زراعی بدون استفاده از کود شیمیایی و ارگانیک است.
محصول تولیدی این مزرعه سبز به خارج از مرزهای ایران و کشورهایی چون امارات و عراق صادر می شود.
کشاورزی دیگر در این منطقه که حالا به کمک آب این سد، کارش رونق گرفته است، می گوید: برادران جام گوهری جهش بزرگی در این زمین های خشک بوجود آوردند و با اجرا کردن ایده های آبخیزداری میلیاردها مترمکعب آب به چرخه کشاورزی بازگرداند.