رئیس کمیسیون شوراهای مجلس با اشاره به جلسه کمیسیون شوراها گفت: در این جلسه موضوع استانی شدن انتخابات مجلس در دستور کار قرار داشت و قرار بود که آخرین جلسه…
رئیس کمیسیون شوراهای مجلس با اشاره به جلسه کمیسیون شوراها گفت: در این جلسه موضوع استانی شدن انتخابات مجلس در دستور کار قرار داشت و قرار بود که آخرین جلسه در این موضوع باشد اما روی چند
مساله توافق نظر نشد و قرار شد که طی هفته های آینده طرح نهایی شده و به صحن علنی مجلس ارسال شود. کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی با تصویب این طرح به دنبال دوری از محلیگرایی و داشتن مجلسی در تراز نظام جمهوری اسلامی است.
وی با اشاره به مواد تصویب شده در این کمیسیون گفت: مقرر شد ملاک در تعیین حوزه انتخابیه و تعداد نمایندگان هر استان همان قانون سال ۶۶ و اصلاحیههای بعد از آن باشد. همچنین در انتخابات مجلس شورای اسلامی محدوده هر استان به عنوان حوزه انتخابیه آن استان محسوب میشود.
خجسته یادآور شد در بند دیگر این مصوبات قرار شد هر داوطلب انتخابات مجلس شورای اسلامی تنها بتواند مشخصا برای یک حوزه انتخابیه ثبت نام کند و ثبت نام در بیش از حوزه باعث لغو ثبت نام و محرومیت از شرکت در آن انتخابات خواهد شد.
وی گفت: براساس همین مصوبات انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزههای مشمول قانون یک مرحلهای است. بنابراین از هر حوزه انتخابیه استان داوطلب یا داوطلبانی که بالاترین رای را در استان داشته باشند نماینده آن استان محسوب میشوند.
رییس کمیسیون شوراهای مجلس افزود: در انتخابات مجلس هیات اجرایی مرکزی استان توسط استاندار معین میشود. همچنین به منظور تدوین و اعلام نتایج آرای انتخابات در حوزههای انتخابیه هر استان مقرر شد کمیتهای با ترکیب استاندار، دادستان، مدیر کل ثبت احوال استان حضور داشته و از تمام هیاتهای اجرایی حوزه انتخابیه استان یک نفر به عنوان معتمد حضور داشته باشد.
به گزارش میلادلارستان و به نقل از ایلنا خجسته تاکید کرد: طبق این مصوبات٬ اخذ رای باید با فاصله زمانی ۷۰ روز مانده به پایان دوره مجلس فعلی باشد.