میلاد لارستان: باافزایش چشمگیر تعداد گردشگران درمانی و سلامت در کشور و دنیا، مسئولین، مردم و خیرین لارستان می توانند با تمرکز بر توسعه زیرساختهای درمانی و جذب بخش خصوصی…
میلاد لارستان: باافزایش چشمگیر تعداد گردشگران درمانی و سلامت در کشور و دنیا، مسئولین، مردم و خیرین لارستان می توانند با تمرکز بر توسعه زیرساختهای درمانی و جذب بخش خصوصی خود را به عنوان رقیبی ارزان درمقایسه با شهرهای کشور، خود را به قطب توریسم سلامت در منطقه جنوب ایران تبدیل کنیم.
به گزارش میلاد لارستان، میراث تاریخی غنی، بازارهای پررونق، تنوع غذا و جاذبههای فرهنگی در لارستان همواره مهم ترین نکتههایی بودند که در استراتژی گردشگری لارستان مورد تمرکز قرار گرفته می شود.
اکنون مقامات گردشگری اعم از کشور، استان و شهرستان می بایست بدنبال ایجاد بازار گردشگری درمانی یا سلامت به عنوان یک محرک و عنصر مهم در پیشرفت و محرومیت زدایی در منطقه باشند.
طبق تحقیقات میدانی، روزانه جمع کثیری از مردم لارستان بزرگ، با وسایل نقلیه عمومی و شخصی بدلیل کمبود امکانات، بالا بودن هزینه درمان و نبود متخصص جهت درمان به بیمارستانهای شهرستانهای دور و نزدیک مراجعه می کنند.
از طرفی نیز، روزانه افراد زیادی از مردم شهرستانهای اطراف لارستان، برای بهره مندی از امکانات اولیه درمانی به شهر لار سرازیر می شوند که در اغلب موارد در بیماری های حادتر به مراکز درمانی سایر شهرها اعزام می شوند.
چرا باید چنین باشد؟!
مسئولین می توانند با هدایت مناسب و بهینه بودجه ها، اعم از دولتی و خیرین، در کوتاه ترین زمان ممکن نیازها را رفع نمایند و گامی موثر در از میان بردن کمبودها بردارند.
گردشگری درمانی این پتانسیل را دارد که میزان انبوهی درآمد و اشتغال را با خود به ارمغان بیاورد. چراکه، علاوه بر معرفی لارستان، روانه شدن جمعیت زیاد به شهر بطور دائم، خریدهای فراوان در گشت و گذار در بازارها و غیره همه و همه باعث آبادانی می شود.
براساس منابع مختلف، درآمد حاصل از سفر گردشگران درمانی به کشور ترکیه در سال گذشته تقریبا ۱ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۲۰۱۳ بیش از ۷۵ درصد رشد داشته است.
درهمین حال دولت ترکیه با سرمایه گذاری بیشتر قصد دارد بر توسعه زیرساختهای مرتبط با سلامت و بهداشت عمومی و تامین خدمات وتجهیزات درمانی و نیز جذب سرمایه و کارکنان بخش خصوصی در خدمات درمانی، این میزان درآمد وروند رشد آن را افزایش دهد.
مسئولین می بایست با نیازسنجی، با جذب سرمایه های دولتی و خصوصی، بدنبال احداث بیمارستانهای تخصصی، جذب بودجه جهت تجهیز مراکز درمانی به امکانات مدرن، افزایش رشته های پزشکی در دانشگاه علو پزشکی لارستان و همچنین بدنبال ترغیب متخصیصن خُبره در بیماریهای مختلف و استقرار آنها در لارستان باشند.
از دیگر سو، شنیده می شود، خیرین منطقه لارستان، بدلیل عدم اطلاع یا عدم توجه از سوی مسئولین شهرستان، بجای سرمایه گذاری و ساخت بیمارستان در لارستان، کارهای عام المنفعه خود را در شهرهای دیگر به غیر از لارستان بزرگ صرف می کنند. این مهم باید از طرف مسئولین پیگیری شود و حداکثر استفاده در ماندگاری سرمایه های با برکت و حلال خیرین در منطقه را فراهم آورند.
خوشبختانه با برقراری روزانه حداقل ۲ از لارستان به کشورهای حوزه خلیج فارس، می توان با آماده کردن زیرساخت های لازم، گردشگران درمانی را از سایر کشورها با توجه به شناخت آنها از منطقه لارستان، به منطقه جذب کرد.
لارستان پتانسیل این را دارد که در کوتاه ترین زمان ممکن، به یک قطب پزشکی تبدیل شود و ازهم اکنون می توان با یک برنامه ریزی و همفکری مسئولین، نخبگان و متخصصین، با برطرف کردن نیازها، توجه گردشگران درمانی داخلی و خارجی را بخود جلب کرد.
لارستان باید بکوشد با اتکا به فاکتورهای یاد شده، خود را به عنوان رقیب ارزان در برابر بازارهای کشورهای همسایه نشان دهد.